Nieuws

Persoonlijke aanmelding nieuwe leerlingen

Persoonlijke aanmelding nieuwe leerlingen

De overgang van het basisonderwijs naar het voortgezet onderwijs is voor leerlingen én hun ouders/verzorgers een flinke stap. Leerlingen verlaten hun vertrouwde schoolomgeving en komen in een compleet nieuwe dynamiek terecht. Het Zwijsen College en het Fioretti College in Veghel bieden brugklassers en hun ouders/verzorgers daarbij de nodige begeleiding en ondersteuning. Beide scholen vinden het belangrijk om reeds bij de aanmelding persoonlijk kennis te maken, zodat de overgang soepel verloopt.

Open Dag druk bezocht

Open Dag druk bezocht

Op zaterdag 2 februari stonden de deuren van onze school wagenwijd open voor alle huidige groep 8 leerlingen en hun ouders/verzorgers. En dat was te merken. Het was drukker dan ooit op onze school voor mavo, vmbo en praktijkonderwijs, die onlangs van Elsevier voor de afdeling basisberoeps het predicaat ‘superschool’ kreeg. Ook veel groep 7 leerlingen uit de regio kwamen alvast een kijkje nemen.

Doedagen succesvol en druk bezocht

Doedagen succesvol en druk bezocht

In de periode van 14 tot en met 21 januari waren alle groep 8 leerlingen en hun begeleiders uitgenodigd voor de Doedagen op het Fioretti College. Terwijl de school in vol bedrijf was, werden maar liefst 650 leerlingen ontvangen uit de gemeenten Veghel, Bernheze en Sint-Oedenrode. Het programma bestond uit een rondleiding, een les percussie en de keuze uit enkele workshops. Dit jaar waren er 24 basisscholen uit de regio te gast.

Fioretti College volgens Elsevier ‘Superschool’

Fioretti College volgens Elsevier ‘Superschool’

Weekblad Elsevier publiceerde onlangs de resultaten van haar jaarlijkse onderzoek naar de prestaties van middelbare scholen. Net als vorig jaar blijkt het Fioretti College ruimschoots de beste vmbo-school in de regio te zijn. Vorig jaar kregen we voor onze drie afdelingen het predicaat ‘goed’. Dit jaar stijgt de basisberoepsgerichte leerweg daar bovenuit met het predicaat ‘super’. Slechts zeven scholen in Nederland krijgen van Elsevier hetzelfde oordeel voor die leerweg. De test gaat over het schooljaar 2016-2017.