Nieuws

Nominatie voor OMO-praktijkwerkstukprijs

Nominatie voor OMO-praktijkwerkstukprijs

Voor het tweede jaar op rij zijn leerlingen van de afdeling praktijkonderwijs genomineerd voor de OMO-praktijkwerkstukprijs. Vorig jaar werd die prijs gewonnen door Thijs van Vught. Dit jaar is de ‘kabelhaspel loungetafel’ genomineerd. De tafel is gemaakt door Margje Koenen, Dano Evers, Romy Esselaar, Charlotte Vissers en Miguel Ferreira Fernandes, onder begeleiding van meneer Faes.

Mediawijsheid is belangrijk

Mediawijsheid is belangrijk

We kunnen ons geen maatschappij meer voorstellen zonder computers, tablets en mobiele telefoons. Onze kinderen groeien er mee op en lijken er mee te vergroeien. Natuurlijk biedt dat veel voordelen, maar ieder van ons kent ook de schaduwzijde. Cyberpesten, vechtfilmpjes verspreiden, racistische uitlatingen doen en sexting zijn daar voorbeelden van.

Fioretti College scoort goed in Elsevier

Fioretti College scoort goed in Elsevier

Tijdschrift Elsevier heeft onlangs de resultaten gepubliceerd van haar jaarlijkse onderzoek naar de prestaties van middelbare scholen. We komen goed uit de test die gaat over het schooljaar 2015-2016. Op deze resultaten mogen we met recht trots zijn.

Open Dag bruisend en informatief

Open Dag bruisend en informatief

Op zaterdag 3 februari bezochten vele honderden leerlingen met hun ouders/verzorgers de jaarlijkse Open Dag van het Fioretti College. Het was nog drukker dan vorig jaar. Vanwege de grote hoeveelheid aan doe-activiteiten werd het voor de meeste gasten een bezoek van enkele uren. Van 11.00 tot 15.00 uur stonden de deuren van de afdeling vmbo/mavo en van de afdeling Praktijkonderwijs (PrO) open voor leerlingen uit groep 8 en groep 7. Na een persoonlijke ontvangst door de schoolleiding konden de bezoekers via een duidelijk aangegeven route zelfstandig de school rond.