MaS - Leuke stageplekken

Op deze pagina vind je een aantal leuke vacatures voor de Maatschappelijke Stage. Je mag uiteraard ook zelf een leuke stageplek zoeken. Als je daar zelf echt niet uitkomt dan kun je contact opnemen met Angelique Vriends. Zij verricht al jaren vrijwilligerswerk in onze regio, heeft een paar jaar de Maatschappelijke Stages ondersteund en heeft alle organisaties en verenigingen goed in beeld. Ze kan je helpen om een stageplek te vinden die bij jou past. Dus als je zelf al je best hebt gedaan en je kunt niks vinden, stuur dan een mailtje naar avriends@onsbrabantnet.nl.

Meehelpen tijdens bouwdorp Veghel in Hout

Bouwdorp Veghel in Hout is ook dit jaar weer op zoek naar vrijwilligers. Ieder jaar komen er van het Fioretti College leerlingen hun Maatschappelijke Stage doen bij het bouwdorp, dat ook dit jaar wordt gehouden in het Julianapark. Dit jaar is het bouwdorp van 13 tot en met 17 augustus.

Je kunt de volgende werkzaamheden verrichten tijdens deze week:

 • Kinderen begeleiden tijdens verschillende activiteiten die binnen het bouwdorp zijn;
 • Kinderen helpen bij het bouwen van hun hut;
 • Helpen met het klaarzetten en opruimen van de verschillende activiteiten;
 • Helpen bij het eten en drinken tijdens de lunch.

Als je je met een groepje aanmeldt, proberen we er voor te zorgen dat je ook een activiteit samen kunt doen.

We vinden het heel belangrijk dat iedereen het naar zijn zin heeft tijdens deze week. We houden van een open en gezellige sfeer, waarin hard gewerkt wordt voor meer dan 700 kinderen. Om die sfeer onder de vrijwilligers te bevorderen, is er ook altijd een gezellige avond tijdens het bouwdorp. We zoeken dan een leuke activiteit, die we met elkaar kunnen gaan doen.

We hebben binnen het bouwdorp nu nog genoeg plekken voor leerlingen van het Fioretti College om hun Maatschappelijke Stage te doen. Heb je interesse, geef je dan op via de site www.veghel-in-hout.nl.

Wil jij met onze cliënten iets gezelligs ondernemen?

Binnen de woonlocatie Meierij 44 in Sint-Oedenrode van Stichting Dichterbij wonen zes tal cliënten met een verstandelijke beperking. Drie hiervan kunnen helaas geen volledige dagbesteding meer volgen. Zij vinden het wel heel erg fijn om iets samen met iemand een activiteit te doen, zoals wandelen, muziek maken en luisteren, boodschapjes halen bij de winkel, knutselen, handmassage, de krant voorgelezen krijgen of fietsen op een duofiets. Twee cliënten kunnen niet meer praten en alle drie zitten ze in een rolstoel. De tijden zijn tussen 11.00 en 16.00 uur. Zou jij het leuk vinden om iets gezelligs met deze cliënten te ondernemen voor jouw maatschappelijke stage of wil je meer weten? Neem dan contact met ons op via telefoonnummer 06-11795920.

Stichting e-VEN-t zoekt JOU!

e-VEN-t is een stichting die bestaat uit een groep ouders die op vrijwillige basis e-VEN-t’s organiseren. Dit zijn activiteiten en evenementen voor de jeugd uit Veghel. e-VEN-t verwijst naar de wijk ’t Ven (daar waar de activiteiten plaats zullen vinden). Bovendien betekent e-VEN-t (event) in het Engels evenement.

In 2015 zijn wij gestart met het organiseren van kinderdisco’s voor kinderen van groep 3 t/m groep 5 en groep 6 t/m de brugklas. Wegens het overweldigende succes hebben wij besloten de disco’s verder voort te zetten. Daarnaast bruisen wij van de ideeën om meerdere activiteiten voor de jeugd te gaan organiseren. Denk hierbij aan filmavonden, bingo avonden, zeskamp en spooktochten.

Ter versterking zijn wij op zoek naar leerlingen die zich graag maatschappelijk verantwoord inzetten bij de e-VEN-t’s, te beginnen bij de kinderdisco op 2 juni 2018.

Ben jij iemand die:

 • niet bang is om de handjes uit de mouwen te steken voor het versieren van de ruimte waar de disco wordt gehouden?
 • er graag voor zorgt dat de kinderen een onvergetelijke middag/avond hebben gehad?
 • graag helpt bij het schminken van kinderen?
 • graag helpt begeleiden/toezicht houdt bij de activiteiten als air hockey, tafelvoetbal, interactief gamen?
 • graag helpt bij het inschenken van frisdranken of uitdelen van snoep?

Dan zijn wij op zoek naar JOU!

Ben je geïnteresseerd en voldoe je aan bovenstaande spelregels? Of heb je nog een aanvullende vraag? Dan verzoeken wij z.s.m. een e-mail te sturen met daarin je naam, adres en leeftijd naar info@e-ven-t.nl. Dan nemen wij contact met je op.

Maatschappelijke Stage of Profielwerkstuk bij het PieterBrueghelHuis

‘Het PieterBrueghelHuis is een bruisende plek waar je geluk kunt halen en brengen, en waar je door ontmoeting en uiteenlopende activiteiten een fijne tijd hebt. Het is een plek waar mogelijkheden zijn om jouw kwaliteiten in te zetten en waar je wordt geïnformeerd, ondersteund, geïnspireerd en uitgedaagd. De behoeften en de vragen van de bezoekers zijn daarbij leidend.’ Hieronder staan een aantal mogelijkheden voor jouw Maatschappelijke Stage of Profielwerkstuk op een rijtje. Mogelijk heb je zelf ook een prachtig idee dat bij het PieterBrueghelHuis gerealiseerd kan worden.

Mogelijkheden Maatschappelijke Stage
Invulling maatschappelijke stage door o.a. gastheer/gastvrouw: opvang bezoekers, verwijzen naar de diverse ruimtes, serveren koffie/thee, praatje maken, gezelschapsspelletje spelen, samen tekenen/schilderen, haken/breien/borduren, creatief bezig zijn, gewoon gezellig kletsen, samen in de tuin (o.a. groentetuin) werken, jeu-de-boules spelen, klussen in de klusruimte. En mogelijk heb jezelf een goed idee dat je graag zou willen aanpakken.

Mogelijkheden Profielwerkstuk
Er zijn allerlei mogelijkheden om je Profielwerkstuk te maken bij het PieterBrueghelHuis:

 • Ouderen bewegen soms moeilijk of te weinig. Ze moeten uitgedaagd worden om meer actief te bewegen. Wat is de gezondheidswinst bij voldoende beweging? Welke mogelijkheden zijn er zoal voor ouderen?
 • Hoe prikkel ik mezelf door op verschillende ondergronden (steen, zand, gras, kiezel, etc.) te lopen. Wat doet dat met de mens? Waarom is dat goed? Een theoretisch onderzoek wat je uitbouwt naar concrete werkelijkheid.
 • Mensen met beginnende dementie: Wat gebeurt er dan eigenlijk? Wat kun je doen om mensen zo lang mogelijk actief te houden? Theorie/onderzoek  gevolgd door een stukje concrete aanpak.
 • Ouderen in contact brengen met jongeren: Welke effecten (voor jong en oud) levert dat op? Contacten met kinderen o.a. van kinderopvang ‘t Kroontje. Opzet van activiteiten.
 • Wat is de invloed van yoga/mindfulness en dergelijke op mentaal (en fysiek) welbevinden?

Openingstijden
Het PieterBrueghelHuis is van maandag tot en met vrijdag geopend van 10.00 tot 16.00 uur en op zaterdag van 9.30 tot 11.30 uur. Ook zijn wij de eerste zondag van de maand geopend van 13.30 tot 16.00 uur. Deze openingstijden zullen zich uitbreiden afhankelijk van de vraag van mogelijke deelnemers/bezoekers (oud en jong).

Meer informatie
De Coördinator is Karin Cornelissen. In overleg met haar zul je ontdekken dat er veel uitdagende mogelijkheden zijn binnen en buiten het PieterBrueghelHuis. Meer informatie vind je op www.pieterbrueghelhuis.nl. Je mag ook bellen (0413-395280), mailen (info@pieterbrueghelhuis.nl) of gewoon eens binnen lopen.

Opzetten website voor jongerengroep M25

M25 is een nieuwe groep voor jongeren in Veghel. In M25 worden jongeren tussen de 12 en 18 jaar uitgedaagd om zich in te zetten voor anderen, voor de zwakkeren in de samenleving. Iets betekenen voor de ander staat bij M25 centraal!

Wij willen graag een moderne, hippe, jeugdige website. Een website waarop je informatie kunt vinden, foto's en verslagen kunt zien. Een website waarvan je enthousiast en nieuwsgierig wordt.

Ben jij handig met de computer en kun jij een website samenstellen? Durf  jij creatief en vernieuwend te denken? Ben jij enthousiast en wil je er voor gaan? Dan kunnen we jouw hulp gebruiken bij het opzetten van een website.

Lijkt het je leuk om van het bouwen van de website je Maatschappelijke Stage te maken, neem dan contact op met Marie-José Keurlings via telefoonnummer 06-11269038.

Meehelpen met de activiteiten van JJC Erp

Het jeugd- en jongerencentrum in Erp heeft een breed scala aan activiteiten. Daarbij hebben we graag hulp en daar kun jij je Maatschappelijke Stage van maken. Wat je kiest is natuurlijk afhankelijk van wat jij leuk vindt en hoeveel uren jij stage moet of wilt lopen.

Iedere maand is er op zondagmiddag een activiteit voor de basisschoolleerlingen. Vaak is dit een knutselactiviteit, spel of iets van theater. Je kunt zoveel meehelpen als je wilt.

In juni hebben wij de avondwandelvierdaagse. Deze activiteit is geschikt voor leerlingen die een beperkt aantal uren stage willen doen.

Iedere eerste week van de zomervakantie organiseren wij een kindervakantieweek. Leerlingen die hierbij willen helpen, worden geacht de hele week mee te helpen.

In september organiseren wij een festival genaamd Open Veldfeest. Dit is geschikt voor leerlingen die een gemiddeld aantal uren stage willen lopen.

Als laatste hebben we nog BreakOut. Dit is een bandwedstrijd voor beginnende bands. Er zijn drie voorrondes en een finale. Super leuk om dat mee te begeleiden en daar je Maatschappelijke Stage van te maken.

Voor meer informatie over ons jongerencentrum en onze activiteiten verwijzen we je graag naar www.jjc-erp.nl. Je kunt ook een mail met vragen en jouw contactgegevens sturen naar info@jjc-erp.nl. Dan zorgen wij ervoor dat die op de juiste plaats terecht komt.

Meehelpen in Jeugdhonk in Vorstenbosch

In het jeugdhonk 'de 12:15' in Vorstenbosch worden eenmaal per maand activiteiten georganiseerd voor jongeren tussen de 12 en 15 jaar. Bij het gebouw aan de Tipweg in Vorstenbosch kan gevoetbald worden en is er ruimte voor andere activiteiten. Met een klein team van verschillende leeftijden proberen we ieder seizoen weer leuke activiteiten te verzinnen. Gemiddeld komen op deze avonden tussen 20.00 en 22.30 uur zo'n 30 à 40 jongeren. Lijkt het je leuk om mee activiteiten te verzinnen en te organiseren? Spreekt deze leeftijdscatergorie je aan? Heb je vragen en wil je meer weten? Neem contact op met de Kwartovertwaalf via kwartovertwaalf@live.nl en wij nemen contact met je op.

Enthousiaste jongelui gezocht voor Frisparty's in Uden

Frisparty's, heb jij daar al ooit van gehoord? Frisparty's worden georganiseerd in Uden voor de jeugd van groep 6-7 en 8 van verschillende basisscholen in de Bitswijk in het nieuwe wijkcentrum Muzerijk. Deze party's worden om de 6 tot 8 weken georganiseerd door vijf vrijwilligers voor ruim vijftig enthousiaste kinderen.
 
We willen deze basisschoolkinderen een onbezorgde uitgaansavond geven. Ze krijgen de mogelijkheid om elkaar beter te leren kennen. Dat werkt weer positief door op de middelbare school. Ze leren zo ook spelenderwijs omgaan met uitgaan.

Op de vrijdagavonden tussen 19.00 en 21.30 uur schenken we natuurlijk géén alcohol. De Frisparty's worden meestal opgeluisterd door een echte DJ, aangevuld met een DJ in wording van de betrokken scholen.

We zoeken leerlingen van de middelbare school die graag hun maatschappelijke stage willen doen tijdens deze avonden. De werkzaamheden zijn heel divers:

 • Bedenken, organiseren en voorbereiden van de party's
 • Versieren en aankleden van de ruimte
 • Drank schenken en verkoop van versnaperingen
 • Meehelpen met en begeleiden van de spelen
 • Toezien op een ordelijk en gezellig verloop

Wij zoeken naar enthousiast jongens en meisjes die graag met deze doelgroep omgaan, de handen uit de mouwen willen steken en opgewassen zijn tegen wat leven in de brouwerij. We starten vaak al tussen 17.30 en 18.00 uur om de ruimte in te richten, te versieren en gezellig te maken. Na de Frisparty ruim je natuurlijk ook even mee op.

We hebben een tiental Frisparty's per jaar. Uiteraard wordt er niet van je verwacht dat je alle Frisparty's meehelpt. Daarover kun je afspraken maken. Wij zouden heel blij zijn met enkele enthousiaste jongelui, die dicht bij deze doelgroep staan. Het is superleuk vrijwilligerswerk.

Voor meer informatie of aanmelding kun je contact opnemen met Miranda Mickers, penningmeester van de Frisparty's. Haar e-mailadres is jansenmiranda@hotmail.com.

Fix je stage online bij SamSam

SamSam is een website waar gratis diensten vóór en dóór buurtbewoners geplaatst worden. Wil jij voor iemand de boodschappen doen, een lampje te vervangen, met een oudere op pad te gaan of simpelweg met iemand die eenzaam is te kaarten?

Als leerling van het Fioretti College kun je jouw Maatschappelijke Stage vinden via www.samsamveghel.nl. Je vindt dan altijd een stageplaats bij jou in de straat, wijk of dorp. Geen advertentie gevonden die jou aanspreekt? Plaats dan zelf een advertentie met daarin jouw aanbod. Dit kan van alles zijn, zo lang het past binnen de Maatschappelijke Stage. Je vindt binnen no-time een match!

Vind jij je stage via SamSam? Dan zorgt Samsam ervoor dat je stage-uren worden afgetekend, of degene bij wie jij jouw stage doet, doet dat. Je mag de stage ook met zijn tweeën doen. Als je reageert, schrijf er dan bij dat je van het Fioretti College bent.

Volg SamSam ook via Twitter en Facebook. Contactpersoon: Esther de Bie.

Promotieteam opzetten voor SamSam

SamSam is een website waar buurtbewoners diensten plaatsen. Dit kan van alles zijn: samen koken, een uitstapje maken, het uitlaten van de hond, het zoeken van een sportmaatje of oppasbaantje, een klusje in huis of hulp in de tuin.

De website www.samsamveghel.nl is onlangs online gegaan en kan nog veel meer bekendheid gebruiken. Daarom zoeken wij scholieren die mee helpen een promotieteam op te zetten. Wil jij jouw Maatschappelijke Stage vervullen door met dit idee aan de slag te gaan? Help mee denken hoe je jongeren zover krijgt dat zij reageren op advertenties, hoe zou jij hen enthousiast maken?

SamSam is een initiatief van Ons-welzijn. Zij zorgen ervoor dat je stage-uren worden afgetekend. Lijkt je een promotie team opzetten toch niet zo leuk? Kijk dan eens op www.samsamveghel.nl en reageer op een van de advertenties. De meesten gelden namelijk óók als Maatschappelijke Stage.

Volg SamSam ook via Twitter en Facebook. Contactpersoon: Esther de Bie.

Promotiefilmpje maken voor SamSam

SamSam is een website waar buurtbewoners diensten plaatsen. Dit kan van alles zijn: samen koken, een uitstapje maken, het uitlaten van de hond, het zoeken van een sportmaatje of oppasbaantje, een klusje in huis of hulp in de tuin.

De website www.samsamveghel.nl is onlangs online gegaan en kan nog veel meer bekendheid gebruiken. Daarom zoeken wij leerlingen die handig zijn met video- en audioapparatuur en die een promotiefilmpje van ongeveer 1 minuut kunnen maken, met daarin mensen die al gebruik maken van SamSam en waarin SamSam duidelijk naar voren komt. Wil jij jouw Maatschappelijke Stage vervullen door met dit promotiefilmpje aan de slag te gaan?

SamSam is een initiatief van Vivaan. Vivaan zorgt ervoor dat je stage-uren worden afgetekend. Lijkt je een promotiefilmpje toch niet zo leuk? Kijk dan eens op www.samsamveghel.nl en reageer op een van de advertenties. De meesten gelden namelijk óók als Maatschappelijke Stage.

Volg SamSam ook via Twitter en Facebook. Contactpersoon: Esther de Bie.