MaS - Leuke stageplekken

Op deze pagina vind je een aantal leuke vacatures voor de Maatschappelijke Stage. Je mag uiteraard ook zelf een leuke stageplek zoeken. Als je daar zelf echt niet uitkomt dan kun je contact opnemen met Angelique Vriends. Zij verricht al jaren vrijwilligerswerk in onze regio, heeft een paar jaar de Maatschappelijke Stages ondersteund en heeft alle organisaties en verenigingen goed in beeld. Ze kan je helpen om een stageplek te vinden die bij jou past. Dus als je zelf al je best hebt gedaan en je kunt niks vinden, stuur dan een mailtje naar avriends@onsbrabantnet.nl.

MEEHELPEN OPENINGSWEEKEND PIETER BRUEGHEL HUIS

Het PieterBrueghelHuis aan de Middengaal 25 in Veghel is een ontmoetingsplek waar jong en oud actief een dag of dagdeel in kunnen vullen. Je kunt er tuinieren, dieren verzorgen, gezamenlijk koken, kleine reparaties uitvoeren, schilderen, houtbewerken, spellen spelen, gezellig kletsen, lezen en vertellen, wandelen en nog veel meer.

In het PieterBrueghelHuis zijn verschillende vrijwilligers actief, allemaal vanuit hun eigen interesses. Benieuwd of jij ook een rol kunt spelen met jouw talenten? Al is het maar voor één dag? We gaan graag met je in gesprek. Stuur een mail naar Karin Cornelissen: karin.cornelissen26@gmail.com.

Bij twee bijzondere evenementen hebben we graag hulp:

 • Op vrijdag 19 mei a.s. van 14.00-16.00 uur hebben we onze officiële opening. Daarvoor zoeken we een aantal leerlingen die gastheer/gastvrouw willen zijn.
 • Op zaterdag 20 mei a.s. van 10.00-16.00 uur hebben we Open Dag. Ook daarvoor zoeken we een aantal leerlingen die gastheer/gastvrouw willen zijn.

BOUWDORP VEGHEL IN HOUT

Bouwdorp Veghel in Hout is dit jaar van 21 tot en met 25 augustus en wordt dit jaar gehouden in het Julianapark. Vanaf 14 tot en met 17 jaar ben je bij ons welkom om je maatschappelijke stage te doen. Je kunt kinderen meehelpen met het bouwen van een hut en je kunt activiteiten begeleiden. We houden van een gezellige sfeer, dat staat bij ons bovenaan. We beginnen elke dag rond 9 uur en stoppen rond 16.00. Je staat onder begeleiding van een jeugdcoördinator.

Vind je het leuk om binnen het bouwdorp mee te helpen en kinderen te begeleiden dan kun je je aanmelden via de site van het bouwdorp www.veghel-in-hout.nl. Via de knop vrijwilligers kun je je gegevens invullen. We hebben ruimte voor ongeveer 75 jeugdvrijwilligers. Op deze manier ben je al voordat het schooljaar begint klaar met je stage. Dus aanmelden maar!

MEEHELPEN TIJDENS BUITENSPEELDAG IN HEESWIJK-DINTHER

Op woensdag 14 juni 2017 is het Nationale Buitenspeeldag. Op die dag staat in heel Nederland buitenspelen centraal. In de Schuurakker in Heeswijk-Dinther wordt er voor de vijfde keer een evenement georganiseerd. Van 13.30 tot 17.00 uur zullen er in heel de straat allerlei spelletjes te doen zijn voor kinderen uit de buurt, in de leeftijd van 0 tot 12 jaar. Denk aan Oudhollandse spelen, stormbanen, waterspellen, schminken en huifkar rijden. Andere jaren kwamen er ruim 200 kinderen naar deze buitenspeeldag. Daarbij kunnen de organisatie natuurlijk alle hulp gebruiken. Men is op zoek naar zo’n 25 enthousiaste jongens en meiden, die het leuk vinden om de kinderen te begeleiden bij deze spellen. Om 11.00 uur starten de opbouw. Heb jij zin om op woensdag 14 juni tussen 11.00 en 17.00 uur mee te helpen? Neem dan contact op met Gerrianne v.d. Rijdt van de Organisatie Buitenspeeldag Schuurakker. Het e-mailadres is gvdrijdt@hotmail.com en het telefoonnummer is 06-51761039. Je kunt je opgeven tot uiterlijk 1 mei.

ORGANISATIE ZESKAMP ZOEKT VRIJWILLIGERS

Op zaterdag 10 juni en zondag 11 juni 2017 vindt in Veghel de jaarlijkse zeskamp plaats. Deze zeskamp wordt gehouden rond het wijkgebouw de Golfstroom in Veghel Zuid. Het is een sportevenement voor jong en oud, met veel gezelligheid. De zeskamp wordt geheel georganiseerd en begeleid door en met vrijwilligers.

De zeskampcommissie geeft leerlingen van de middelbare scholen graag de mogelijkheid om hun maatschappelijke stage te doen tijdens de zeskamp. Wil je solliciteren op één van de onderstaande vacatures? Geef duidelijk aan op welke vacature je solliciteert!

Wij vragen om een stagecontract (via school) en om een flinke dosis humor, enthousiasme, netheid en stiptheid. Ook vragen we om 100% inzet en het verantwoordelijk omgaan met de opdrachten die in samenspraak met jou op die dag(en) aan je gegeven worden. Je wordt gekoppeld aan een coördinator, die over de spelen en het terrein gaat. Dus bij vragen kun je bij je coördinator terecht.

Vind je het leuk om bij te dragen aan een topweekend in Veghel? Reageer dan snel, want we kunnen je hulp enorm goed gebruiken. Op alle dagen word er voor eten en drinken gezorgd. Op zaterdag en zondag is dit in de vorm van munten. Stuur een bericht met je contactgegevens naar stagecoördinator Sussanna van den Dungen.

Vacature 1: Terreindienst Zeskamp

Aantal personen: 2
Plaats: Wijkgebouw de Golfstroom in Veghel Zuid
Tijden: Zaterdag van 8.00-17.00 uur en zondag van 8.00–17.00 uur
Werkzaamheden: Spelen en terrein werkzaamheden

Toelichting:
Om de zeskamp tot groot succes te laten worden hebben we natuurlijk spellen. Deze spellen worden uitgevoerd volgens de spelregels.

De werkzaamheden bij de spelen zijn:

 • Plaatsen/opbouwen en afbreken/opruimen van de spelen
 • Klaarzetten attributen die bij de spelen horen en na afloop attributen opruimen
 • De coördinatoren ondersteunen tijdens de zeskamp

Onder de terrein werkzaamheden wordt verstaan:

 • Terrein opbouwen en afbreken
 • Plaatsen van stoelen en een parasol bij een spel
 • Containers over het terrein verdelen
 • Alle resterende werkzaamheden die hier niet genoemd zijn
 • Na afloop gedeelte terrein mee helpen afbreken en opruimen.
 • De coördinatoren ondersteunen tijdens de zeskamp

Vacature 2: Ondersteuning vrijwilligerscoördinator

Aantal personen: 1
Plaats: Wijkgebouw de Golfstroom in Veghel Zuid
Tijden: Zaterdag van 8.00-17.00 uur en zondag van 8.00–17.00 uur
Werkzaamheden: Ondersteunen van de vrijwilligerscoördinator

Toelichting:
Vrijwilligers zijn van groot belang tijdens de zeskamp. Zonder vrijwilligers kunnen wij geen zeskamp doen. Wij streven er ook na, onze vrijwilligers goed te verzorgen tijdens de zeskamp. Zodat ze volgend jaar weer terug komen om ons te helpen.

Taken die verricht worden voor de vrijwilligers:

 • De vrijwilligers welkom heten
 • Naam en aanwezigheid noteren
 • Uitdelen vrijwilligers T-shirts
 • Mededelen bij welk spel ze staan en uitleg spelkaart overdragen
 • De vrijwilligerscoördinator ondersteunen
 • Tijdens de spelen op zaterdag/zondag de vrijwilligers voorzien van een drankje
 • Tijdens de pauze de vrijwilligerscoördinator ondersteunen als vrijwilligers van spel gaan wisselen
 • Na afloop van spelen de vrijwilligerscoördinator ondersteunen

Vacature 3: Kantinewerkzaamheden

Aantal personen: 4
Plaats: Wijkgebouw de Golfstroom in Veghel Zuid
Tijden: Zaterdag van 8.00-17.00 uur en zondag van 8.00–17.00 uur
Werkzaamheden: Verrichten van kantinewerkzaamheden

Toelichting:
Tijdens de zeskamp zal de gymzaal worden omgebouwd  in een kantine. In de kantine kunnen de deelnemers gebruik maken van zitplaatsen en zullen er verkoop kramen zijn voor ook al eten en drinken. Tevens zal in de kantine de playbackshow plaatsvinden.

Taken die je gaat verrichten:

 • Inrichten van de kramen. Denk hierbij aan de etenswaar/drinken en de snoep die verkocht zullen worden en alle benodigdheden hiervoor.
 • Klaarmaken van etenswaar. Denk hierbij aan tosti’s, broodjes worst, het zetten van koffie en thee.
 • Verkopen van etenswaar, drinken en snoep
 • Alle zaken worden betaald met munten en er word niet betaald met cash geld
 • Ondersteunen van de coördinator

Vacature 4: Spelbegeleiding

Aantal personen: 4
Plaats: Wijkgebouw de Golfstroom in Veghel Zuid
Tijden: Zaterdag van 8.00-17.00 uur en zondag van 8.00–17.00 uur
Werkzaamheden: Begeleiden van spelen

Toelichting:
Om de zeskamp tot een groot succes te laten worden hebben we natuurlijk spellen. Deze spellen worden volgens vast al voorgeschreven spelregels gespeeld. Tijdens een spel is er begeleiding nodig. Bij elk spel staan twee personen. Ook hier hebben we mensen nodig. Personen die positieve en enthousiasme sfeer kunnen geven aan een spel zijn heel erg welkom. Er zijn elf verschillende spelen. Het elfde spel is het coachspel. Nadat elk team een spel heeft gedaan noteer je de score op een scorebriefje. Deze worden dan opgehaald. Je bent verantwoordelijk voor het zorg dragen van het spel. Op die dag word je gekoppeld aan een zeskamp commissie lid waar je met je vragen naar toe kan gaan.

Vacature 5: Opbouwen en afbreken zeskapterrein

Aantal personen: 4
Plaats: Wijkgebouw de Golfstroom in Veghel Zuid
Tijden: Vrijdag 9 juni en maandag 12 juni
Werkzaamheden: Opbouwen en afbreken zeskapterrein

Toelichting:
Vrijdag 9 juni zullen wij het zeskamp terrein opbouwen. Daar kunnen we goed hulp bij gebruiken. Maandag 12 juni zullen wij het zeskamp terrein afbreken en schoonmaken. Solliciteer je op deze vacature, dan solliciteer je voor beide dagen. Wij zullen samen met jou overleggen over de verdeling van de uren en contact opnemen met school.

De werkzaamheden zijn:

 • Aanleggen en weer afbreken van stroomvoorzieningen
 • Plaatsen en weer opruimen van geluidappratuur
 • Plaatsen en weer weghalen van dranghekken
 • Alle andere werkzaamheden die worden opgedragen door de terreincoördinator

FIX JE STAGE ONLINE BIJ SAMSAM

SamSam is een website waar gratis diensten vóór en dóór buurtbewoners geplaatst worden. Wil jij voor iemand de boodschappen doen, een lampje te vervangen, met een oudere op pad te gaan of simpelweg met iemand die eenzaam is te kaarten?

Als leerling van het Fioretti College kun je jouw Maatschappelijke Stage vinden via www.samsamveghel.nl. Je vindt dan altijd een stageplaats bij jou in de straat, wijk of dorp. Geen advertentie gevonden die jou aanspreekt? Plaats dan zelf een advertentie met daarin jouw aanbod. Dit kan van alles zijn, zo lang het past binnen de Maatschappelijke Stage. Je vindt binnen no-time een match!

Vind jij je stage via SamSam? Dan zorgt Samsam ervoor dat je stage-uren worden afgetekend, of degene bij wie jij jouw stage doet, doet dat. Je mag de stage ook met zijn tweeën doen. Als je reageert, schrijf er dan bij dat je van het Fioretti College bent.

Volg SamSam ook via Twitter en Facebook. Contactpersoon: Esther de Bie.

PROMOTIETEAM OPZETTEN VOOR SAMSAM

SamSam is een website waar buurtbewoners diensten plaatsen. Dit kan van alles zijn: samen koken, een uitstapje maken, het uitlaten van de hond, het zoeken van een sportmaatje of oppasbaantje, een klusje in huis of hulp in de tuin.

De website www.samsamveghel.nl is onlangs online gegaan en kan nog veel meer bekendheid gebruiken. Daarom zoeken wij scholieren die mee helpen een promotieteam op te zetten. Wil jij jouw Maatschappelijke Stage vervullen door met dit idee aan de slag te gaan? Help mee denken hoe je jongeren zover krijgt dat zij reageren op advertenties, hoe zou jij hen enthousiast maken?

SamSam is een initiatief van Ons-welzijn. Zij zorgen ervoor dat je stage-uren worden afgetekend. Lijkt je een promotie team opzetten toch niet zo leuk? Kijk dan eens op www.samsamveghel.nl en reageer op een van de advertenties. De meesten gelden namelijk óók als Maatschappelijke Stage.

Volg SamSam ook via Twitter en Facebook. Contactpersoon: Esther de Bie.

PROMOTIEFILMPJE MAKEN VOOR SAMSAM

SamSam is een website waar buurtbewoners diensten plaatsen. Dit kan van alles zijn: samen koken, een uitstapje maken, het uitlaten van de hond, het zoeken van een sportmaatje of oppasbaantje, een klusje in huis of hulp in de tuin.

De website www.samsamveghel.nl is onlangs online gegaan en kan nog veel meer bekendheid gebruiken. Daarom zoeken wij leerlingen die handig zijn met video- en audioapparatuur en die een promotiefilmpje van ongeveer 1 minuut kunnen maken, met daarin mensen die al gebruik maken van SamSam en waarin SamSam duidelijk naar voren komt. Wil jij jouw Maatschappelijke Stage vervullen door met dit promotiefilmpje aan de slag te gaan?

SamSam is een initiatief van Vivaan. Vivaan zorgt ervoor dat je stage-uren worden afgetekend. Lijkt je een promotiefilmpje toch niet zo leuk? Kijk dan eens op www.samsamveghel.nl en reageer op een van de advertenties. De meesten gelden namelijk óók als Maatschappelijke Stage.

Volg SamSam ook via Twitter en Facebook. Contactpersoon: Esther de Bie.

MEEHELPEN IN JEUGDHONK IN VORSTENBOSCH

In het jeugdhonk 'de 12:15' in Vorstenbosch worden eenmaal per maand activiteiten georganiseerd voor jongeren tussen de 12 en 15 jaar. Bij het gebouw aan de Tipweg in Vorstenbosch kan gevoetbald worden en is er ruimte voor andere activiteiten. Met een klein team van verschillende leeftijden proberen we ieder seizoen weer leuke activiteiten te verzinnen. Gemiddeld komen op deze avonden tussen 20.00 en 22.30 uur zo'n 30 à 40 jongeren. Lijkt het je leuk om mee activiteiten te verzinnen en te organiseren? Spreekt deze leeftijdscatergorie je aan? Heb je vragen en wil je meer weten? Neem contact op met de Kwartovertwaalf via kwartovertwaalf@live.nl en wij nemen contact met je op.

ENTHOUSIASTE JONGELUI GEZOCHT VOOR FRISPARTY'S IN UDEN

Frisparty's, heb jij daar al ooit van gehoord? Frisparty's worden georganiseerd in Uden voor de jeugd van groep 6-7 en 8 van verschillende basisscholen in de Bitswijk in het nieuwe wijkcentrum Muzerijk. Deze party's worden om de 6 tot 8 weken georganiseerd door vijf vrijwilligers voor ruim vijftig enthousiaste kinderen.
 
We willen deze basisschoolkinderen een onbezorgde uitgaansavond geven. Ze krijgen de mogelijkheid om elkaar beter te leren kennen. Dat werkt weer positief door op de middelbare school. Ze leren zo ook spelenderwijs omgaan met uitgaan.

Op de vrijdagavonden tussen 19.00 en 21.30 uur schenken we natuurlijk géén alcohol. De Frisparty's worden meestal opgeluisterd door een echte DJ, aangevuld met een DJ in wording van de betrokken scholen.

We zoeken leerlingen van de middelbare school die graag hun maatschappelijke stage willen doen tijdens deze avonden. De werkzaamheden zijn heel divers:

 • Bedenken, organiseren en voorbereiden van de party's
 • Versieren en aankleden van de ruimte
 • Drank schenken en verkoop van versnaperingen
 • Meehelpen met en begeleiden van de spelen
 • Toezien op een ordelijk en gezellig verloop

Wij zoeken naar enthousiast jongens en meisjes die graag met deze doelgroep omgaan, de handen uit de mouwen willen steken en opgewassen zijn tegen wat leven in de brouwerij. We starten vaak al tussen 17.30 en 18.00 uur om de ruimte in te richten, te versieren en gezellig te maken. Na de Frisparty ruim je natuurlijk ook even mee op.

We hebben een tiental Frisparty's per jaar. Uiteraard wordt er niet van je verwacht dat je alle Frisparty's meehelpt. Daarover kun je afspraken maken. Wij zouden heel blij zijn met enkele enthousiaste jongelui, die dicht bij deze doelgroep staan. Het is superleuk vrijwilligerswerk.

Voor meer informatie of aanmelding kun je contact opnemen met Miranda Mickers, penningmeester van de Frisparty's. Haar e-mailadres is jansenmiranda@hotmail.com.