MaS - Leuke stageplekken

Op deze pagina vind je een aantal leuke vacatures voor de Maatschappelijke Stage. Je mag uiteraard ook zelf een leuke stageplek zoeken. Als je daar zelf echt niet uitkomt dan kun je contact opnemen met Angelique Vriends. Zij verricht al jaren vrijwilligerswerk in onze regio, heeft een paar jaar de Maatschappelijke Stages ondersteund en heeft alle organisaties en verenigingen goed in beeld. Ze kan je helpen om een stageplek te vinden die bij jou past. Dus als je zelf al je best hebt gedaan en je kunt niks vinden, stuur dan een mailtje naar avriends@onsbrabantnet.nl.

KINDERVAKANTIEWEEK ZIJTAART

De JAZ organiseert elk jaar een kindervakantieweek in Zijtaart met een leuk thema. Dit jaar gaan we naar het racecircuit in de Verenigde Straten. Het raceteam wat hier zijn thuisbasis heeft is ‘Rode Koe Racing’. Door middel van creativiteit, het spelen van spellen en het verhaal werken we naar de afsluiting toe op donderdagavond. Op dinsdag spelen we spelletjes en bouwen we de hutten op. Woensdag spelen we spellen op het terrein en gaan we een tocht doen door Zijtaart. Op donderdag hebben we een creativiteitsmarkt en organiseren we een zeskamp.

We zijn als JAZ-organisatie op zoek naar extra vrijwilligers.

Creatief-/spelbegeleiders:

Dinsdagmiddag 22 augustus: Nog nodig 4 mensen
Woensdagochtend 23 augustus: Nog nodig 3 mensen
Woensdagmiddag 23 augustus: Nog nodig 4 mensen
Donderdagochtend 24 augustus: Nog nodig 10 mensen
Donderdagmiddag 24 augustus: Nog nodig 11 mensen

Groepsleiders (2x):

Van dinsdag 22 t/m donderdag 24 augustus t.b.v. groep 7/8. Je krijgt een groepje van 8 kinderen onder je hoede, die je de hele week begeleidt bij de diverse spellen. Ook ga je op donderdag samen met ze friet eten bij iemand thuis.

Je maatschappelijke stage kun je hiermee invullen. Vind je het leuk om te helpen? Meld je dan aan via Debby van de Braak (debbyvandebraak@gmail.com) of via jaz@zijtaart.nl.

KINDERVAKANTIEWEEK ERP/KELDONK/BOERDONK

De kindervakantieweek in Erp is elk jaar een activiteit waar heel veel basisschoolleerlingen naar uitkijken. Dit jaar is de kindervakantieweek van 18 tot en met 22 juli. De kinderen werken in groepjes samen aan een hut en doen allerlei leuke spellen, zoals waterspellen, bosspellen en creatieve spellen. Alles gebeurt binnen een thema, zodat het terrein een feestelijke uitstraling krijgt. De vier groepen kinderen staan onder leiding van heel veel vrijwilligers. Eén vrijwilligersgroep bestaat uit de stagiar(e)s van de Maatschappelijke Stage (MaS). Deze groep heeft dezelfde verantwoordelijkheid als alle andere vrijwilligers. Je helpt mee met alle mooie activiteiten van de kindervakantieweek.

Dit verwacht de organisatie van een MaS-stagiair(e):

 1. Een deelnemer van de MaS moet 15 jaar zijn bij aanvang van het evenement.
 2. Een deelnemer aan de MaS zet zich positief en volledig in voor de Kindervakantieweek. Het aantal uren wat de deelnemer voor de MaS moet volgen is hierin leidend. Het aantal uren wordt door de school bepaald en doorgegeven aan de organisatie.
 3. Taken van de MaS: Een deelnemer van de MaS begeleidt een groep kinderen tijdens het bouwen van de hut en het spelen van de spellen. De begeleiding van een groep bestaat uit meerdere mensen. 
 4. Het opbouwen op maandag en afbreken op vrijdagavond is onderdeel van de MaS, wanneer de leerling 30 uur moet maken.
 5. Het avondspel op woensdag (spooktocht) behoort tot het programma en moet iedere deelnemer doen, ongeacht het aantal uren.

Dit mag de deelnemer aan de MaS verwachten van de organisatie:

 1. De deelnemer mag een geborgen en gezellige omgeving verwachten.
 2. De deelnemer wordt positief begeleid door in eerste instantie de ervaren groepsbegeleiders. Daarnaast staat op iedere leeftijdsgroep een groepscoördinator. Hij/zij is verantwoordelijk voor de gang van zaken in de leeftijdsgroep. De eindverantwoordelijken voor de MaS zijn de kerngroepmedewerkers Eline Adam, Rob Hanenberg en Roy Cuppen. Een van bovenstaande personen zal de begeleidingsovereenkomst die jullie vanuit school hebben ontvangen ondertekenen.
 3. De deelnemer mag naar het medewerkersfeest op vrijdagavond. Daarnaast mag de MaS-deelnemer na afloop van het medewerkersfeest deelnemen aan het besloten feest.
 4. Bij betrokken deelname wordt de begeleidingsovereenkomst ondertekend en heeft de deelnemer aan de MaS voldaan.

Ben je geïnteresseerd? Check dan de website en vul het online medewerkers formulier in. Groeten namens de organisatie van de Kindervakantieweek Erp/Keldonk/Boerdonk.

BOUWDORP VEGHEL IN HOUT

Bouwdorp Veghel in Hout is dit jaar van 21 tot en met 25 augustus en wordt dit jaar gehouden in het Julianapark. Vanaf 14 tot en met 17 jaar ben je bij ons welkom om je maatschappelijke stage te doen. Je kunt kinderen meehelpen met het bouwen van een hut en je kunt activiteiten begeleiden. We houden van een gezellige sfeer, dat staat bij ons bovenaan. We beginnen elke dag rond 9 uur en stoppen rond 16.00. Je staat onder begeleiding van een jeugdcoördinator.

Vind je het leuk om binnen het bouwdorp mee te helpen en kinderen te begeleiden dan kun je je aanmelden via de site van het bouwdorp www.veghel-in-hout.nl. Via de knop vrijwilligers kun je je gegevens invullen. We hebben ruimte voor ongeveer 75 jeugdvrijwilligers. Op deze manier ben je al voordat het schooljaar begint klaar met je stage. Dus aanmelden maar!

FIX JE STAGE ONLINE BIJ SAMSAM

SamSam is een website waar gratis diensten vóór en dóór buurtbewoners geplaatst worden. Wil jij voor iemand de boodschappen doen, een lampje te vervangen, met een oudere op pad te gaan of simpelweg met iemand die eenzaam is te kaarten?

Als leerling van het Fioretti College kun je jouw Maatschappelijke Stage vinden via www.samsamveghel.nl. Je vindt dan altijd een stageplaats bij jou in de straat, wijk of dorp. Geen advertentie gevonden die jou aanspreekt? Plaats dan zelf een advertentie met daarin jouw aanbod. Dit kan van alles zijn, zo lang het past binnen de Maatschappelijke Stage. Je vindt binnen no-time een match!

Vind jij je stage via SamSam? Dan zorgt Samsam ervoor dat je stage-uren worden afgetekend, of degene bij wie jij jouw stage doet, doet dat. Je mag de stage ook met zijn tweeën doen. Als je reageert, schrijf er dan bij dat je van het Fioretti College bent.

Volg SamSam ook via Twitter en Facebook. Contactpersoon: Esther de Bie.

PROMOTIETEAM OPZETTEN VOOR SAMSAM

SamSam is een website waar buurtbewoners diensten plaatsen. Dit kan van alles zijn: samen koken, een uitstapje maken, het uitlaten van de hond, het zoeken van een sportmaatje of oppasbaantje, een klusje in huis of hulp in de tuin.

De website www.samsamveghel.nl is onlangs online gegaan en kan nog veel meer bekendheid gebruiken. Daarom zoeken wij scholieren die mee helpen een promotieteam op te zetten. Wil jij jouw Maatschappelijke Stage vervullen door met dit idee aan de slag te gaan? Help mee denken hoe je jongeren zover krijgt dat zij reageren op advertenties, hoe zou jij hen enthousiast maken?

SamSam is een initiatief van Ons-welzijn. Zij zorgen ervoor dat je stage-uren worden afgetekend. Lijkt je een promotie team opzetten toch niet zo leuk? Kijk dan eens op www.samsamveghel.nl en reageer op een van de advertenties. De meesten gelden namelijk óók als Maatschappelijke Stage.

Volg SamSam ook via Twitter en Facebook. Contactpersoon: Esther de Bie.

PROMOTIEFILMPJE MAKEN VOOR SAMSAM

SamSam is een website waar buurtbewoners diensten plaatsen. Dit kan van alles zijn: samen koken, een uitstapje maken, het uitlaten van de hond, het zoeken van een sportmaatje of oppasbaantje, een klusje in huis of hulp in de tuin.

De website www.samsamveghel.nl is onlangs online gegaan en kan nog veel meer bekendheid gebruiken. Daarom zoeken wij leerlingen die handig zijn met video- en audioapparatuur en die een promotiefilmpje van ongeveer 1 minuut kunnen maken, met daarin mensen die al gebruik maken van SamSam en waarin SamSam duidelijk naar voren komt. Wil jij jouw Maatschappelijke Stage vervullen door met dit promotiefilmpje aan de slag te gaan?

SamSam is een initiatief van Vivaan. Vivaan zorgt ervoor dat je stage-uren worden afgetekend. Lijkt je een promotiefilmpje toch niet zo leuk? Kijk dan eens op www.samsamveghel.nl en reageer op een van de advertenties. De meesten gelden namelijk óók als Maatschappelijke Stage.

Volg SamSam ook via Twitter en Facebook. Contactpersoon: Esther de Bie.

MEEHELPEN IN JEUGDHONK IN VORSTENBOSCH

In het jeugdhonk 'de 12:15' in Vorstenbosch worden eenmaal per maand activiteiten georganiseerd voor jongeren tussen de 12 en 15 jaar. Bij het gebouw aan de Tipweg in Vorstenbosch kan gevoetbald worden en is er ruimte voor andere activiteiten. Met een klein team van verschillende leeftijden proberen we ieder seizoen weer leuke activiteiten te verzinnen. Gemiddeld komen op deze avonden tussen 20.00 en 22.30 uur zo'n 30 à 40 jongeren. Lijkt het je leuk om mee activiteiten te verzinnen en te organiseren? Spreekt deze leeftijdscatergorie je aan? Heb je vragen en wil je meer weten? Neem contact op met de Kwartovertwaalf via kwartovertwaalf@live.nl en wij nemen contact met je op.

ENTHOUSIASTE JONGELUI GEZOCHT VOOR FRISPARTY'S IN UDEN

Frisparty's, heb jij daar al ooit van gehoord? Frisparty's worden georganiseerd in Uden voor de jeugd van groep 6-7 en 8 van verschillende basisscholen in de Bitswijk in het nieuwe wijkcentrum Muzerijk. Deze party's worden om de 6 tot 8 weken georganiseerd door vijf vrijwilligers voor ruim vijftig enthousiaste kinderen.
 
We willen deze basisschoolkinderen een onbezorgde uitgaansavond geven. Ze krijgen de mogelijkheid om elkaar beter te leren kennen. Dat werkt weer positief door op de middelbare school. Ze leren zo ook spelenderwijs omgaan met uitgaan.

Op de vrijdagavonden tussen 19.00 en 21.30 uur schenken we natuurlijk géén alcohol. De Frisparty's worden meestal opgeluisterd door een echte DJ, aangevuld met een DJ in wording van de betrokken scholen.

We zoeken leerlingen van de middelbare school die graag hun maatschappelijke stage willen doen tijdens deze avonden. De werkzaamheden zijn heel divers:

 • Bedenken, organiseren en voorbereiden van de party's
 • Versieren en aankleden van de ruimte
 • Drank schenken en verkoop van versnaperingen
 • Meehelpen met en begeleiden van de spelen
 • Toezien op een ordelijk en gezellig verloop

Wij zoeken naar enthousiast jongens en meisjes die graag met deze doelgroep omgaan, de handen uit de mouwen willen steken en opgewassen zijn tegen wat leven in de brouwerij. We starten vaak al tussen 17.30 en 18.00 uur om de ruimte in te richten, te versieren en gezellig te maken. Na de Frisparty ruim je natuurlijk ook even mee op.

We hebben een tiental Frisparty's per jaar. Uiteraard wordt er niet van je verwacht dat je alle Frisparty's meehelpt. Daarover kun je afspraken maken. Wij zouden heel blij zijn met enkele enthousiaste jongelui, die dicht bij deze doelgroep staan. Het is superleuk vrijwilligerswerk.

Voor meer informatie of aanmelding kun je contact opnemen met Miranda Mickers, penningmeester van de Frisparty's. Haar e-mailadres is jansenmiranda@hotmail.com.