Boeken & Leermiddelen

Boeken en leermiddelen mavo en vmbo

Het Fioretti College heeft de verhuur van boeken ondergebracht bij de firma Iddink. Iddink is één van de grootste schoolboekenspecialisten van Nederland en maakt individuele boekenpakketten voor leerlingen in het voortgezet onderwijs. De meeste schoolboeken zijn gratis. Waarschijnlijk heeft u voor de zomervakantie reeds de boeken besteld voor het nieuwe schooljaar via de website www.iddink.nl.

De boeken- en leermiddelenpakketten worden door PostNL altijd op uw huisadres aangeboden tijdens de laatste vier weken van de zomervakantie. Dat gebeurt in willekeurige volgorde. Mocht u bij aanvang van het nieuwe schooljaar niks ontvangen hebben, neem dan direct contact op met de firma Iddink.

Digitale leermiddelen mavo en vmbo

Om leerlingen op maat te kunnen bedienen worden steeds meer leermiddelen digitaal aangeboden. Alle mavo- en vmbo-leerlingen werken met een eigen laptop. Onze school heeft een overeenkomst afgesloten met The Rent Company waarbij leerlingen middels huurkoop voor een gering maandelijks bedrag de beschikking krijgen over een eigen device dat voldoet aan de voorwaarden die gesteld zijn om het onderwijs te kunnen volgen. Het grote voordeel van The Rent Company is dat er sprake is van een verzekering waarbij er een vervangend apparaat tot beschikking van de leerling gesteld wordt als de eigen laptop defect is. Elke leerling ontvangt een gebruikersnaam en een wachtwoord voor het netwerk van onze school. Klik hier voor meer informatie over de laptops.

Ook de vaste computers op school vereisen dat er voorzichtig mee wordt omgegaan. Bij misbruik die tot schade leidt brengen we deze in rekening bij de ouders van de betreffende leerling. De leraar (maar ook de afdeling ICT) kan meekijken met alle activiteiten van de leerling op de computer.

Iedere leerling heeft een privé e-mailadres en een koptelefoon of ‘oortjes’ nodig. Daarvoor dienen de ouders te zorgen.

Boeken, vakkleding en leermiddelen praktijkonderwijs

De school koopt boeken en andere leermiddelen in bij de firma Van Dijk. Leraren stellen voor leerlingen een individueel leerpakket samen. De meeste leermiddelen blijven op school.

Iedere leerling heeft een privé e-mailadres en een koptelefoon of ‘oortjes’ nodig. Daarvoor dienen de ouders te zorgen. Voor de praktijklessen zijn veiligheidsschoenen nodig, die zelf aangeschafd kunnen worden.

Vakkleding en gereedschap klas 3 en 4 vmbo

Om aan de profielen Produceren, Installeren & Energie (PIE), Bouwen, Wonen & Interieur (BWI), Mobiliteit & Transport (M&T), Horeca, Bakkerij & Recreatie (HBR) en Zorg & Welzijn (Z&W) goed en veilig te kunnen deelnemen, is specifieke kleding, schoeisel, bril en/of gereedschap noodzakelijk. Veiligheidskleding (overall, T-shirts en veiligheidsbril) zijn verplicht via school te bestellen. Veiligheidsschoenen kunt u zelf aanschaffen of via school bestellen. In dat laatste geval bent u verzekerd van een kwalitatief goede schoen met voetbed, code S3. U ontvangt dan medio oktober een rekening.

Kleding bewegen en sport

Tijdens de lessen Lichamelijke Opvoeding is het dragen van sportkleding voor alle leerjaren verplicht. Het tenue bestaat uit een korte broek en een T-shirt met korte mouwen. Voor de lessen in de gymzaal zijn zaalschoenen die niet afgeven verplicht. Bij buitensport op de sportvelden geven we het dringende advies om schoenen met noppen te dragen.

Gratis kluisje

Een leerling heeft op school een kluisje om zijn/haar boeken, gymkleding, telefoon en lunchpakket in te bewaren. Bij verlies van de kluissleutel kan een nieuwe sleutel aangevraagd worden bij de conciërge. De kosten daarvoor bedragen € 12,-. Het aanmaken van een nieuwe schoolpas bij verlies of beschadiging kost € 10,-.

Kopiëren

Leerlingen kunnen voor schooldoeleinden in beperkte mate kopiëren of printen op school.