Boeken & Leermiddelen

Alle tarieven op deze pagina gelden voor het schooljaar 2019-2020.

Boeken en leermiddelen mavo en vmbo

Het Fioretti College heeft de verhuur van boeken ondergebracht bij de firma Iddink. Iddink is één van de grootste schoolboekenspecialisten van Nederland en maakt individuele boekenpakketten voor leerlingen in het voortgezet onderwijs. De meeste schoolboeken zijn gratis. Waarschijnlijk heeft u voor de zomervakantie reeds de boeken besteld voor het nieuwe schooljaar via de website www.iddink.nl.

De boeken- en leermiddelenpakketten worden door PostNL altijd op uw huisadres aangeboden tijdens de laatste vier weken van de zomervakantie. Dat gebeurt in willekeurige volgorde. Mocht u bij aanvang van het nieuwe schooljaar niks ontvangen hebben, neem dan direct contact op met de firma Iddink.

Digitale leermiddelen mavo en vmbo

Steeds meer leermiddelen worden digitaal aangeboden. Elke leerling ontvangt een gebruikersnaam en een wachtwoord voor het netwerk van onze school. Daarmee krijgt de leerling toegang tot de computers op school.

Computers vereisen dat er voorzichtig mee wordt omgegaan. Bij misbruik van de programma’s of apparatuur krijgen de ouders de rekening voor het onderhoud. De docent (en de afdeling ICT) kan meekijken met alle activiteiten op de computer.

Iedere leerling heeft een usb-stick en een persoonlijk e-mailadres nodig. Daarvoor dienen de ouders te zorgen.

Boeken en leermiddelen praktijkonderwijs

De school koopt boeken en andere leermiddelen in bij de firma Iddink. Ook koopt de school voor alle de leerlingen van de onderbouw een schoolagenda. Docenten stellen voor leerlingen een individueel leerpakket samen. De meeste leermiddelen blijven op school.

Iedere leerling heeft een usb-stick, een persoonlijk e-mailadres en een koptelefoon of ‘oortjes’ nodig. Daarvoor dienen de ouders te zorgen.

Vakkleding en gereedschap klas 3 en 4 vmbo

Om aan de profielen Produceren, Installeren & Energie (PIE), Bouwen, Wonen & Interieur (BWI), Mobiliteit & Transport (M&T), Horeca, Bakkerij & Recreatie (HBR) en Zorg & Welzijn (Z&W) goed en veilig te kunnen deelnemen, is specifieke kleding, schoeisel, bril en/of gereedschap noodzakelijk. U kunt deze materialen zelf aanschaffen of via school bestellen. In dat laatste geval bent u verzekerd van een scherpe aanbieding en de juiste materialen. U ontvangt dan medio oktober een rekening.

  • BWI: Huur gereedschap € 27,50 per jaar
  • PIE - BWI - M&T: Veiligheidsbril € 4,50
  • PIE - BWI - M&T: Veiligheidsschoenen € 52,64
  • PIE - BWI - M&T: Veiligheidsoverall € 34,34
  • PIE - BWI - M&T: Veiligheids T-shirt korte/lange mouw € 8,49
  • HBR: Totaal kledingpakket € 257,25
  • Z&W: Make-up € 45,- (in eigen beheer)
  • Z&W: Schort € 17,50
  • Z&W: Materialen haarverzorging € 8,50

Kleding bewegen en sport

Tijdens de lessen Bewegen en Sport is het dragen van sportkleding voor alle leerjaren verplicht. Het tenue bestaat uit een donkerblauw T-shirt met ronde hals en een kobaltblauwe korte broek. Binnenschoenen mogen geen zwarte zolen hebben.

Schoolkampen & Excursies mavo en vmbo

Het Fioretti College organiseert een gratis kennismakingsactiviteit voor leerjaar 1 en een schoolkamp voor leerjaar 3. U mag als ouders een keuze maken of u uw zoon of dochter wilt laten deelnemen aan deze activiteiten. Wanneer u een positieve keuze maakt, zijn wij genoodzaakt om de hieronder genoemde kosten in rekening te brengen.

  • Activiteitenkamp in de Ardennen klas 3 € 135,-

Gratis kluisje

Een leerling heeft op school een kluisje om zijn/haar boeken, gymkleding, telefoon en lunchpakket in te bewaren. Bij verlies van de kluissleutel kan een nieuwe sleutel aangevraagd worden bij de conciërge. De kosten daarvoor bedragen € 12,-. Het aanmaken van een nieuwe schoolpas bij verlies of beschadiging kost € 10,-.

Kopiëren

Leerlingen kunnen voor schooldoeleinden in beperkte mate kopiëren of printen op school.