Nieuws

Persoonlijke aanmelding nieuwe leerlingen

Persoonlijke aanmelding nieuwe leerlingen

De overgang van het basisonderwijs naar het voortgezet onderwijs is voor leerlingen én hun ouders/verzorgers een flinke stap. Leerlingen verlaten hun vertrouwde schoolomgeving en komen in een compleet nieuwe dynamiek terecht. Het Zwijsen College en het Fioretti College in Veghel bieden brugklassers en hun ouders/verzorgers daarbij de nodige begeleiding en ondersteuning. Beide scholen vinden het belangrijk om reeds bij de aanmelding persoonlijk kennis te maken, zodat de overgang soepel verloopt.

Bijeenkomst ouderpanel onderbouw vmbo

Bijeenkomst ouderpanel onderbouw vmbo

Op dinsdagavond 19 maart vindt er een bijeenkomst plaats van het ouderpanel onderbouw. De deelnemende ouders zijn schriftelijk uitgenodigd. Het ouderpanel voor leerjaar 1 en 2 begint om 19.00 uur en in lokaal B007. Op de agenda staan diverse algemene onderwerpen en de panelleden kunnen daarover meedenken en advies geven. Ook worden er enkele specifieke zaken besproken.

Open Dag druk bezocht

Open Dag druk bezocht

Op zaterdag 2 februari stonden de deuren van onze school wagenwijd open voor alle huidige groep 8 leerlingen en hun ouders/verzorgers. En dat was te merken. Het was drukker dan ooit op onze school voor mavo, vmbo en praktijkonderwijs, die onlangs van Elsevier voor de afdeling basisberoeps het predicaat ‘superschool’ kreeg. Ook veel groep 7 leerlingen uit de regio kwamen alvast een kijkje nemen.

HBR-leerlingen naar landelijke finale

HBR-leerlingen naar landelijke finale

Jorg, Miryanne en Luuk (klas kh4d) van onze afdeling HBR hebben zich onlangs geplaatst voor de landelijke finale van Skills Talents. Dat zijn de teamvakwedstrijden voor het vmbo. Tijdens een voorronde op de eigen school, een provinciaal kampioenschap en de nationale finale strijden de deelnemers in teams van drie leerlingen. Binnen allerlei wedstrijdrichtingen kunnen ze proberen de beste van Nederland worden. Onze HBR-leerlingen worden op donderdag 21 maart in Amsterdam verwacht.

Doedagen succesvol en druk bezocht

Doedagen succesvol en druk bezocht

In de periode van 14 tot en met 21 januari waren alle groep 8 leerlingen en hun begeleiders uitgenodigd voor de Doedagen op het Fioretti College. Terwijl de school in vol bedrijf was, werden maar liefst 650 leerlingen ontvangen uit de gemeenten Veghel, Bernheze en Sint-Oedenrode. Het programma bestond uit een rondleiding, een les percussie en de keuze uit enkele workshops. Dit jaar waren er 24 basisscholen uit de regio te gast.

Fioretti College volgens Elsevier ‘Superschool’

Fioretti College volgens Elsevier ‘Superschool’

Weekblad Elsevier publiceerde onlangs de resultaten van haar jaarlijkse onderzoek naar de prestaties van middelbare scholen. Net als vorig jaar blijkt het Fioretti College ruimschoots de beste vmbo-school in de regio te zijn. Vorig jaar kregen we voor onze drie afdelingen het predicaat ‘goed’. Dit jaar stijgt de basisberoepsgerichte leerweg daar bovenuit met het predicaat ‘super’. Slechts zeven scholen in Nederland krijgen van Elsevier hetzelfde oordeel voor die leerweg. De test gaat over het schooljaar 2016-2017.

Robot gewonnen met leukste zwerfafval-selfie

Robot gewonnen met leukste zwerfafval-selfie

Zes leerlingen hebben voor onze school een echte Meccanoid Robot gewonnen. Dat zijn Fenne, Luna, Mara, Mel, Suus en Liv uit klas k1c . Ze stuurden de leukste selfie in, tijdens het project over zwerfafval in de tweede Fio-week. Totaal deden er veertien brugklassen mee aan de actie. Wethouder Harry van Rooijen, met in zijn portefeuille o.a. infrastructuur en duurzaamheid, was te gast op school om de prijs uit te reiken. De robot is een welkome aanvulling voor de ict- en technieklessen.

Schoolvakanties 2019-2020 zijn vastgesteld

Schoolvakanties 2019-2020 zijn vastgesteld

De schoolvakanties voor het nieuwe schooljaar 2019-2020 zijn officieel vastgesteld. Om extra duidelijkheid te verschaffen, staan hieronder niet alleen de schoolvakanties van het nieuwe schooljaar vermeld, maar ook de resterende schoolvakanties van het lopende schooljaar 2018-2019. Noteer de data alvast in uw agenda, zodat u er rekening mee kunt houden in uw (vakantie)planning. Natuurlijk zijn de vakantieroosters het gehele jaar door te downloaden via deze website. Zo kunt u altijd even checken hoe het ook alweer zit.

Kinderen in Nicaragua danken ex-brugklassers

Kinderen in Nicaragua danken ex-brugklassers

Vlak voor de zomervakantie hebben alle brugklassers gerend, gezwommen en gefietst voor kinderen uit Nicaragua. Samen hebben zij meer dan € 6.500,- bij elkaar gebracht. Dit is voor Nederlanders al een groot bedrag, maar in een arm land als Nicaragua is dat nog veel meer waard! Gastspreekster Jet van Os is in de zomervakantie naar Nicaragua geweest om het geld zelf aan de Fundación Marijn te overhandigen.

Wintersportdag leerjaar 3 zeer geslaagd

Wintersportdag leerjaar 3 zeer geslaagd

Op donderdag 20 december namen de derdejaars vmbo-leerlingen deel aan een sportdag. Voor de eerste keer werd deze sportdag in de winter gehouden. Daardoor konden de leerlingen kennismaken met enkele sporten die vooral in de winter beoefend worden: biatlon, skiën, mountainbiken en schaatsen. Alle sporten vonden plaats in en rondom Uden. De dag was zeer geslaagd!

Meierijstad, welk stukje houd jij schoon?

Meierijstad, welk stukje houd jij schoon?

Onze conciërges hebben de krant gehaald met de actie Schoonopdekaart.nl. ‘Meierijstad, welk stukje houd jij schoon?’ is de titel van de advertorial in de Stadskrant Veghel. In Meierijstad weten we van aanpakken. Ook als het om werfafval gaat. Met onder meer extra bakken en opschoonacties gaan bewoners, ondernemers, scholen en verenigingen zwerfval te lijf.

Bedrijven gezocht voor onderzoek PrO

Bedrijven gezocht voor onderzoek PrO

Het team praktijkonderwijs heeft vanuit het Leraren Ontwikkel Fonds (LOF) een subsidie toegekend gekregen. Deze subsidie wordt ingezet om onderzoek te doen bij bedrijven in de regio. Praktijkonderwijs is voor veel leerlingen eindonderwijs en deze leerlingen worden begeleid naar een passende werkplek. Om dit goed te kunnen doen is het belangrijk om te weten wat het bedrijfsleven verwacht van een nieuwe stagiair of een nieuwe werknemer.

Fioretti wint provinciale onderwijsprijs

Fioretti wint provinciale onderwijsprijs

Onlangs vond in het provinciehuis in Den Bosch de uitreiking plaats van de onderwijsprijs Noord Brabant. We presenteerden als Fioretti College het project ‘Transparant’, waarbij leerlingen buiten school in duo's schilderen en tegelijkertijd werken aan hun communicatieve en sociale vaardigheden. Dat gebeurt onder de bezielende leiding van beeldend kunstenaars Geert van de Vorstenbosch en Jolanda van Doorn. De jury was buitengewoon enthousiast over dit project en kende onze school de eerste prijs toe in de categorie voortgezet onderwijs. Dat betekent dat we de provincie mogen vertegenwoordigen tijdens de uitreiking van de Nationale Onderwijsprijs op 27 maart in Leiden.

Geslaagde kerstlunch voor ouderen ONS Welzijn

Geslaagde kerstlunch voor ouderen ONS Welzijn

In het restaurant van onze school kregen zestig ouderen en vrijwilligers van ONS Welzijn gratis een heerlijke kerstlunch voorgeschoteld. Vierdejaars leerlingen van de afdeling Horeca, Bakkerij & Recreatie stonden in de keuken en in de bediening. De reacties van de ouderen waren lovend: “Heerlijk! Leuk om te zien hoe mooi de jongeren alles voor ons klaarmaken. De sfeer is ook heel goed. Wat een leuk initiatief”.

Vaandelteams geel-zwart bakken voor goed doel

Vaandelteams geel-zwart bakken voor goed doel

De dames 1 en heren 1 teams van hockeyclub Geel-Zwart hebben 1.600 worstenbroodjes verkocht aan familie, vrienden en bekenden voor het goede doel. Het Fioretti College heeft voor het maken van de worstenbroodjes de schoolkeuken beschikbaar gesteld. De docenten Marcel de Ruiter en Maurice Bissels gaven instructies. Lysbeth Barten en Jolanda van de Veerdonk (managers van de hockeyteams) hielpen mee en hebben de actie mee voorbereid.

Afsluiting project Brief voor de Koning

Afsluiting project Brief voor de Koning

Op zaterdag 1 december bezochten vijf leerlingen van het Fioretti College samen met hun docent Nederlands de theatervoorstelling ‘De brief voor de Koning’ in De Blauwe Kei. Deze eerstejaars leerlingen mavo en mavo-kader hebben samen met hun klas meegedaan aan een schrijfproject: schrijf een brief aan onze eigen Koning Willem-Alexander over een onderwerp dat jou bezighoudt.

Toekomstige diploma's praktijkonderwijs

Toekomstige diploma's praktijkonderwijs

In de media was onlangs veel aandacht voor het diploma Praktijkonderwijs. Minister Slob heeft aangekondigd dat hij ook aan PrO-leerlingen een officieel schooldiploma wil uitreiken. Natuurlijk zijn wij blij met dit voornemen van de minister. We verzorgen al jaren een mooie certificaatuitreiking voor de leerlingen die onze school verlaten. Tijdens deze avond worden de kwalificatiedocumenten aan de leerlingen uitgereikt. In de toekomst zal dat dus een diploma gaan worden.

EMTÉ-medewerkers in de bloemetjes gezet

EMTÉ-medewerkers in de bloemetjes gezet

Zes derdejaars leerlingen van onze afdeling praktijkonderwijs (PrO) hebben het personeel van de EMTÉ letterlijk en figuurlijk in de bloemetjes gezet. De medewerkers van de sluitende supermarkt kregen een zelfgemaakt bloemstukje van onze leerlingen. "Een bescheiden bedankje voor alles wat de winkel in de afgelopen tien jaar voor het Fioretti College gedaan heeft", aldus directeur Clemens Geenen, die het personeel kort toesprak.

Schoolvakanties 2018-2019

Schoolvakanties 2018-2019

In dit bericht hebben we de schoolvakanties van het schooljaar 2018-2019 voor u op een rijtje gezet. Noteer ze in uw agenda, zodat u er rekening mee kunt houden in uw (vakantie)planning. Binnenkort publiceren we ook de schoolvakanties voor het schooljaar 2019-2020. Natuurlijk zijn de vakantieroosters het gehele jaar door te downloaden via deze website. Zo kunt u altijd even checken hoe het ook alweer zit.

Verbindingen tussen sport en techniek

Verbindingen tussen sport en techniek

Tijdens de Fio-week hebben de tweedejaars vmbo-leerlingen deelgenomen aan een LOB-activiteit. Die bestond uit drie delen, waarbij ze kennismaakten met de wereld van de techniek. Onderdeel 1 was een combinatie van Aikido en techniek. Op een sportieve en aansprekende manier ontdekten de leerlingen de vele mogelijkheden van techniek. Onderdeel 2 was een interactief bordspel met filmpjes, dat in de klas gespeeld werd. Onderdeel 3 was reflecteren op het geleerde. In de LOB-methode Qompas hebben de leerlingen een reflectieformulier ingevuld. Het was een leerzame dag!