Nieuws

Actie voor Stg. Marijn en Buurttuin Bitswijk

Actie voor Stg. Marijn en Buurttuin Bitswijk

Elk jaar zeten de brugklasleerlingen van de afdeling vmbo en de onderbouwleerlingen van de afdeling PrO zich in voor goede doelen. Onze vmbo-leerlingen gaan geld inzamelen voor Stichting Marijn en onze PrO-leerlingen doen hetzelfde voor Buurttuin Bitswijk. De leerlingen hebben hun sponsorloop op dinsdag 26 juni. Voor de vmbo-leerlingen is dat in de vorm van een triatlon en voor de PrO-leerlingen in de vorm van een stevige wandeltocht door Veghels Buiten. We hopen dat velen uit Veghel en de omliggende gemeenten onze leerlingen willen steunen!

Uitslag van de kangoeroewedstrijd

Uitslag van de kangoeroewedstrijd

De kangoeroewedstrijd is een internationale reken-, spel- en puzzelwedstrijd, waaraan onze vmbo-leerlingen van leerjaar 1 en 2 deelgenomen hebben. De uitslag vanuit de landelijke organisatie is bekend! Er is een berg prijzen binnengekomen om te verdelen onder de leerlingen die het beste gepresteerd hebben, de klas die het beste was en de deelnemers van de kleurwedstrijd. De komende weken worden deze prijzen uitgereikt.

Sponsors nieuwe schoolbusje bedankt!

Sponsors nieuwe schoolbusje bedankt!

Buitenschools leren en stages zijn van groot belang voor onze PrO-leerlingen. Daarbij wordt intensief samengewerkt met bedrijven en instellingen in de regio. Om de leerlingen ter plaatse te krijgen, gebruiken we het schoolbusje. Recent kon er een nieuwe busje aangeschaft worden dankzij de steun van een veertigtal sponsors. Als tegenprestatie mochten alle sponsors hun bedrijfsgegevens op de bus plaatsen. Op woensdag 9 mei waren de ondernemers - die in de gelegenheid waren - te gast op onze school voor de officiële ingebruikname van de bus. Ze werden kort toegesproken door directielid bedrijfsvoering Ingrid van Iersel en daarna was er een informeel samenzijn.

Helden en overwinnaars van PrO

Helden en overwinnaars van PrO

Op dinsdag 8 mei 2018 vond de NPO-sportdag plaats voor de onderbouwleerlingen van de afdeling PrO. Het was een waanzinnig warme dag, waarop ook waanzinnige resultaten zijn behaald. Bij het onderdeel zeskamp hebben de leerlingen plaats 1 t/m 4 weten te bemachtigen! Tegelijkertijd wonnen de voetballers in de hoogst haalbare divisie van de sportdag: de Champions League! Van harte gefeliciteerd met deze mooie resultaten.

De eerste beelden van het Open Podium

De eerste beelden van het Open Podium

Op donderdag 19 april traden ruim 100 leerlingen van het Fioretti College en het Zwijsen College op voor een volle zaal in Theater De Blauwe Kei in Veghel. Het eerste gezamenlijke Open Podium was een groot succes. Vele muziekstijlen passeerden de revue. Dank aan iedereen die dit evenement tot een groot succes heeft gemaakt.

Uitslag Kangoeroe wedstrijd leerjaar 1+2

Uitslag Kangoeroe wedstrijd leerjaar 1+2

Alle vmbo- en mavo-leerlingen van leerjaar 1 en 2 hebben op 15 maart deelgenomen aan een reken-, wiskunde- en puzzelwedstrijd. Ze kregen te maken met opgaven en probleemstellingen die zij moesten oplossen. De Kangoeroewedstrijd is gericht op inzicht en logica. In aanloop van de officiële uitslag van de kangoeroewedstrijd is het al duidelijk geworden wie de best scorende leerlingen per leerweg en leerjaar zijn van het Fioretti College.

Galafeest voor eindexamenkandidaten

Galafeest voor eindexamenkandidaten

Op woensdagavond 6 juni zal ons jaarlijkse galafeest plaatsvinden voor alle eindexamenkandidaten. Dit jaar is ervoor gekozen om het feest binnen Veghel te organiseren en wel op de Noordkade. Kaartjes zijn na de meivakantie te verkrijgen bij de receptie.

Terechte winnaars OMO-profielwerkstukprijs

Terechte winnaars OMO-profielwerkstukprijs

Voor het tweede jaar op rij zijn leerlingen van onze afdeling praktijkonderwijs genomineerd voor de OMO-praktijkwerkstukprijs. En voor het tweede jaar op rij winnen ze deze prijs! Vorig jaar werd die prijs gewonnen door Thijs van Vught. Dit jaar hebben de Romy Esselaar, Dano Evers, Charlotte Vissers, Margje Koenen en Miguel Ferreira Fernandes (niet op de foto) de eerste prijs gewonnen. Onder begeleiding van hun docent Jörgen Faes hebben zij wekenlang gewerkt aan hun kabelhaspel-loungetafel.

Damesvoetbalteams leveren knappe prestatie

Damesvoetbalteams leveren knappe prestatie

Op donderdag 12 april werd het Fioretti College tijdens het regionaal veldvoetbaltoernooi van Olympic moves vertegenwoordigd door twee damesteams. Het eerstejaars team werd derde en het derdejaars team werd tweede.

Schoolvakanties huidig en komend schooljaar

Schoolvakanties huidig en komend schooljaar

Om duidelijkheid te verschaffen hebben we de schoolvakanties en vrije dagen van het huidige en komende schooljaar nog maar eens op een rijtje gezet. Noteer de data alvast in uw agenda, zodat u er rekening mee kunt houden in uw (vakantie)planning. Natuurlijk zijn de vakantieroosters het gehele jaar door te downloaden via deze website. Zo kunt u altijd even checken hoe het ook alweer zit.

Knappe prestatie bij metselwedstrijden

Knappe prestatie bij metselwedstrijden

Sam van den Elzen (p6a) van de afdeling PrO heeft vorige week meegedaan aan de VMBO Beroepenwedstrijd, onderdeel metselen, bij Bouw Infra Mensen Mierlo. Hij viel ondanks zijn fraaie resultaat net buiten de prijzen. Maar vierde worden in een groep van dertien deelnemers is toch een knappe prestatie. Van harte proficiat!

HBR-leerlingen winnen landelijke VSHO-finale

HBR-leerlingen winnen landelijke VSHO-finale

Twee eerste plaatsen, één tweede plaats en voor jouw school de meeste punten binnenslepen. Het zal je maar overkomen! Op dinsdag 27 maart namen drie van onze HBR-leerlingen deel aan de landelijke finale van de VSHO wedstrijden 2018. Deze jaarlijkse culinaire wedstrijden vonden dit jaar plaats op de François Vatelschool in Den Haag. Voor de vmbo-wedstrijd mochten de zeven beste regioscholen elk twee koks en één gastheer/gastvrouw afvaardigen. Namens het Fioretti College werden dat Hugo Hoefs (Veghel), Peter Haerkens (Heeswijk-Dinther) en Miryanne Ruijs (Heeswijk-Dinther).

Vierdejaars ervaren de Engelse cultuur

Vierdejaars ervaren de Engelse cultuur

De fietstour door de wijk Jericho in Oxford was een belevenis: fietsen aan de verkeerde kant van de weg, zonder fietspad! En op de eerste avond meteen ondergedompeld worden in de Britse eetcultuur: fish and chips en chocolate sponge pudding. En wat te denken van overnachten in een universiteit of jeugdherberg en de dag beginnen met een echt Engels ontbijt?

Lees de Cyberboy Krant

Lees de Cyberboy Krant

Vrijdag 16 maart stond voor de leerlingen van leerjaar 1 en 2 in het teken van het boek Cyberboy van Tanja de Jonge. De afgelopen weken hebben alle leerlingen dit boek gelezen en nu gingen ze het boek verwerken door middel van verschillende workshops. De schrijfster bracht een bezoek aan onze school om wat over de achtergrond van het boek te vertellen en om de leerlingen aan de slag te zetten met het schrijven van een eigen verhaal. Ook was de organisatie van Techniek=Troef aanwezig om verschillende interessante en innoverende technische workshops te verzorgen.

Inschrijving vierde ronde talenturen

Inschrijving vierde ronde talenturen

Vanaf maandag 16 april gaat de vierde ronde van de talenturen (voorheen 'profilering') van start. Je hebt in ronde 4 de keuze uit 17 inspirerende workshops. Die workshops duren tot eind juni. De inschrijftermijn sluit op dinsdag 3 april.

Brandoefening goed verlopen

Brandoefening goed verlopen

Op maandagmiddag 26 maart om 14.00 uur heeft er een brandoefening plaatsgevonden. De school is korte tijd volledig ontruimd geweest. De leerlingen hebben allemaal goed meegewerkt. Om 14.30 uur konden de lessen weer hervat worden. De brandoefening zal intern nog geëvalueerd worden.

Leerlingen E&O ervaren ondernemerschap

Leerlingen E&O ervaren ondernemerschap

Voor het derde opeenvolgende jaar hebben de vierdejaars leerlingen Economie & Ondernemen én ondernemers uit Meierijstad deelgenomen aan het project From Schoolclass to Businessclass (Sc2Bc). Het doel van het project is om de leerlingen kennis te laten maken met ondernemerschap en wat het inhoudt om ondernemend te zijn. Dit om beter voorbereid te zijn op de toekomstige arbeidsmarkt. Onze school is met dit Europese project om het ondernemerschap van de jeugd te stimuleren een voorloper.

Brugklassers in gesprek met vluchtelingen

Brugklassers in gesprek met vluchtelingen

Onze brugklassers zitten ademloos te luisteren naar het levensverhaal van Hoseb Assadour, een 23-jarige vluchteling uit de Syrische stad Aleppo. Zojuist hebben ze de indrukwekkende theatrale monoloog ‘Zand tussen de Tenen’ mogen beleven, gespeeld door Teatske Heidstra. De actrice nam de leerlingen mee op haar vlucht uit levensgevaarlijk oorlogsgebied. Het werd zo overtuigend gespeeld, dat de eerste vraag was: “Heb jij dit écht zelf meegemaakt?” Een mooi compliment en een bruggetje om Hoseb zijn waargebeurde verhaal te laten vertellen.

Nominatie voor OMO-praktijkwerkstukprijs

Nominatie voor OMO-praktijkwerkstukprijs

Voor het tweede jaar op rij zijn leerlingen van de afdeling praktijkonderwijs genomineerd voor de OMO-praktijkwerkstukprijs. Vorig jaar werd die prijs gewonnen door Thijs van Vught. Dit jaar is de ‘kabelhaspel loungetafel’ genomineerd. De tafel is gemaakt door Margje Koenen, Dano Evers, Romy Esselaar, Charlotte Vissers en Miguel Ferreira Fernandes, onder begeleiding van meneer Faes.

Eerste en derde prijs bij timmerwedstrijd

Eerste en derde prijs bij timmerwedstrijd

Op 15 en 16 maart hebben twee BWI-leerlingen, Luca Spierings en Teun van den Tillaart uit klas kb4j, meegedaan met de timmerwedstrijd bij Bouwmensen in Oss. Er namen tien leerlingen vanuit diverse vmbo-scholen in de regio deel. De opdracht was het maken van een picknicktafel.