Nieuws

Belangrijke informatie over de examens

Belangrijke informatie over de examens

Op dinsdag 24 maart heeft de minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap bekend gemaakt dat het centraal examen dit schooljaar komt te vervallen. De reden van dit besluit is dat er in de huidige situatie onvoldoende geborgd kan worden dat leerlingen op een goede manier worden voorbereid op het centraal examen. Bovendien is er een grote mate van onzekerheid over het verdere verloop van de corona-epidemie.

Leren op afstand

Leren op afstand

We hebben de afgelopen dagen hard gewerkt om leren op afstand mogelijk te maken. Met ingang van woensdag 18 maart starten we vanaf 8.30 uur met het thuis leren volgens het gangbare rooster. Uiteraard is het voor ons moeilijk om op afstand te controleren of leerlingen ook daadwerkelijk inloggen en meedoen. Daar ligt dan ook een belangrijke verantwoordelijkheid bij de leerlingen zelf en bij u als ouders.

Lessen LO in de vorm van een challenge

Lessen LO in de vorm van een challenge

Vanaf woensdag 18 maart zijn onze docenten fanatiek aan de slag gegaan met het digitaal lesgeven vanuit thuis. Dat is een flinke uitdaging. Want hoe doe je dat voor een vak als Lichamelijke Opvoeding? De LO-docenten hebben hiervoor een creatieve oplossing bedacht. Alle leerlingen worden iedere dag uitgedaagd met een nieuwe challenge.

Fioretti Podcast aflevering 2

Fioretti Podcast aflevering 2

In de tweede aflevering van de Fioretti Podcast maak je kennis met Stan uit klas b2a. Stan is een uitgesproken jongen die goed weet te verwoorden wat hij van onze school vindt en wat volgens hem een goede docent maakt. We bespreken hét onderwerp dat de school (en de wereld) de afgelopen tijd in zijn greep heeft. Daarna sluiten we af met een uitdagende verrassingsvraag. Het geluidsfragment begint met een reclameboodschap voor het Open Podium. In verband met het coronavirus gaat dit helaas niet door.

Doedag Meierijstad On Stage uitgesteld

Doedag Meierijstad On Stage uitgesteld

Op woensdag 4 maart bezochten 750 leerlingen en honderden beroepsbeoefenaars het beroepenfeest Meierijstad On Stage. Alle leerlingen konden die dag twee matches maken voor de Doedag op dinsdag 17 maart. Vanwege de Corona-ontwikkelingen is echter besloten om de Doedag uit te stellen tot een nader te bepalen datum.

Goud en zilver tijdens Skills The Finals

Goud en zilver tijdens Skills The Finals

Van 4 tot en met 6 maart was Leeuwarden het middelpunt van talentvol jeugdig vakmanschap. In WTC Expo vond de vijfde editie van Skills The Finals plaats. Dat is hét Nederlands Kampioenschap voor beroepen. Zo’n duizend deelnemers uit het vmbo en mbo gingen met elkaar de strijd aan in ruim vijftig vakwedstrijden. Het Fioretti College in Veghel mocht naar aanleiding van de goede prestaties tijdens de provinciale voorrondes twee teams afvaardigen voor de landelijke finale. Wie werd de beste van Nederland op zijn of haar vakgebied?

Informatie over Magister voor nieuwkomers

Informatie over Magister voor nieuwkomers

Met Magister heb je als leerling altijd toegang tot je agenda, huiswerk, cijfers, studiewijzers en digitaal lesmateriaal. Gewoon op je mobiel, op de laptop of op de vaste pc. Via Magister kan de school snel en efficiënt met jou communiceren. En jij bent via Magister altijd op de hoogte van de laatste wijzigingen. Je wachtwoord en inlog krijg je via school. Geef je inlog nooit aan anderen, ook niet aan je vrienden!

Schoolvakanties 2020-2021 vastgesteld

Schoolvakanties 2020-2021 vastgesteld

De schoolvakanties voor het nieuwe schooljaar 2020-2021 zijn officieel vastgesteld. Om extra duidelijkheid te verschaffen, staan hieronder niet alleen de schoolvakanties van het nieuwe schooljaar vermeld, maar ook de resterende schoolvakanties van het lopende schooljaar 2019-2020. Noteer de data alvast in uw agenda, zodat u er rekening mee kunt houden in uw (vakantie)planning. Natuurlijk zijn de vakantieroosters het gehele jaar door te downloaden via deze website. Zo kunt u altijd even checken hoe het ook alweer zit.

Staande ovatie tijdens beroepenfeest On Stage

Staande ovatie tijdens beroepenfeest On Stage

Maar liefst 750 vmbo-leerlingen van het Fioretti College in Veghel en het Elde College in Schijndel namen op woensdagmiddag 4 maart deel aan het beroepenfeest Meierijstad On Stage. Nadat ze op school goed voorbereid waren, konden ze op de Noordkade in Veghel mensen ontmoeten die werkzaam zijn in de meest uiteenlopende beroepsgroepen.

Lezingen van CJG On Tour voor ouders

Lezingen van CJG On Tour voor ouders

Het Centrum voor Jeugd en Gezin Meierijstad organiseert op woensdag 1 april om 19.30 uur in Veghel een interactieve presentatie voor ouders/verzorgers. Dit is de tweede avond uit de serie CJG Meierijstad On Tour. De interactieve presentatie van Heldertheater en een media-coach staat in het teken van sociale media en jongeren.

Kom eens lunchen in ons schoolrestaurant

Kom eens lunchen in ons schoolrestaurant

In ons schoolrestaurant kunt u zich voor een leuke prijs in een mooie ambiance culinair laten verwennen door onze enthousiaste leerlingen. Het doel van het schoolrestaurant is dat leerlingen kook- en serveerlessen krijgen in een zo natuurgetrouw mogelijke praktijksituatie. Daarbij is van belang dat het restaurant goed bezet is. Met speciale dieetwensen kan rekening gehouden worden, mits vooraf aangegeven.

Presenteer uw beroep tijdens On Stage

Presenteer uw beroep tijdens On Stage

In de gemeente Meierijstad is dit schooljaar een nieuw initiatief van start gegaan: Meierijstad On Stage. Dit evenement helpt meer dan 700 vmbo-leerlingen bij het maken van keuzes voor vervolgonderwijs, beroepskeuze én een gelukkige toekomst. Jongeren tijdig inspireren en kennis laten maken met hun toekomstige beroep en werkgevers is heel belangrijk. Bent u een enthousiaste beroepsbeoefenaar en wilt u uw beroepspraktijk presenteren? Help ons dan en meld u aan!

Open Dag drukker dan ooit tevoren

Open Dag drukker dan ooit tevoren

Op zaterdag 1 februari stonden de deuren van onze school wagenwijd open voor alle huidige groep 8 leerlingen en hun ouders/verzorgers. En dat was te merken. Het was nog drukker dan vorig jaar op onze school voor mavo, vmbo en praktijkonderwijs. Ook veel groep 7 leerlingen uit de regio kwamen alvast een kijkje nemen.

Prinsenlunch op het Fioretti College

Prinsenlunch op het Fioretti College

In aanloop naar het Carnavalsfeest organiseerden we samen met prins Robert d’n Twidde van Kuussegat een lunch voor de Carnavalsprinsen uit Meierijstad en hun gevolg. Onze HBR-leerlingen konden op woensdag 19 februari flink aan de bak, want het schoolrestaurant was geheel gevuld.

Week van de Liefde groot succes

Week van de Liefde groot succes

De ‘Week van de Liefde’, die vorige week georganiseerd werd op onze school, was een groot succes. Het initiatief kwam van onze docenten Ilse van Boekel en Saskia van den Hoogen. Een hele week lang was dit hét gespreksonderwerp van de dag. Overal hingen posters en talloze complimentjes en andere vriendelijke gebaren vlogen door de school. Mooi om te zien dat onze leerlingen écht hun best deden en zelfs klasgenoten aanspraken als die even niet vriendelijk waren.

Officiële opening  T&T-lokaal

Officiële opening T&T-lokaal

Jongeren voorbereiden op een kansrijke toekomst, dat is de opdracht van het onderwijs. Vooral in de techniek en technologie zijn de kansen enorm. Een goede voorbereiding op zo’n toekomst kan alleen als er sterk wordt ingezet op een innovatief, kwaliteitsvol en breed praktijkgericht programma.

Vakwerk door Teun Hoedemakers

Vakwerk door Teun Hoedemakers

Teun Hoedemakers uit klas b4mpb heeft onlangs deelgenomen aan de regionale beroepenwedstrijd elektrotechniek en installatietechniek in Den Bosch. Er deden 24 leerlingen van 12 scholen uit de regio mee, dus de concurrentie was groot. Teun nam deel aan het onderdeel elektrotechniek.

Leerlingen TOPKlas Techniek & Natuur te gast

Leerlingen TOPKlas Techniek & Natuur te gast

Twee weken op een rij namen basisschoolleerlingen van de TOPKlas Techniek & Natuur deel aan gastlessen op het Fioretti College. De afdeling Mobiliteit & Transport zette de deuren gastvrij voor hen open. De theorieles verzorgde meneer Berkers op enthousiaste wijze. In het praktijkgedeelte stonden een heleboel gave auto’s en natuurlijk wilde iedereen wel even achter het stuur!

Twee teams naar finale Skills Talents

Twee teams naar finale Skills Talents

Tijdens de Brabantse voorrondes van Skills Talents op het Koning Willem I College in Den Bosch hebben de leerlingen van onze school goede prestaties laten zien. De teams van de afdelingen Mobiliteit & Transport (M&T) en Economie & Ondernemen (E&O) hebben gewonnen en zijn door naar de landelijke finale, die op donderdag 5 maart in Leeuwarden plaatsvindt.

Fioretti en Zwijsen zijn Excellente Scholen

Fioretti en Zwijsen zijn Excellente Scholen

Het Fioretti College en het Zwijsen College ontvingen op maandag 20 januari het predicaat ‘Excellente School’ uit handen van Hanneke Taat, voorzitter van de jury Excellente Scholen van de Onderwijsinspectie. Vorig jaar ontvingen beide scholen reeds het predicaat 'Goed'. Medewerkers en leerlingen werden toegesproken door de locatiedirecteuren Clemens Geenen en Barbara Sol, algemeen directeur Anita O’Connor en wethouder Coby van der Pas. In het bijzijn van OMO-bestuursvoorzitter Jos Kusters en veel pers steeg er een luid gejuich op in beide aula’s. Een prachtige bevestiging van de kwaliteit van het voortgezet onderwijs in Veghel.

Om deze website goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies.
Bekijk ons cookiebeleid en privacybeleid.