Nieuws

Draag iets paars op Paarse Vrijdag

Draag iets paars op Paarse Vrijdag

Op vrijdag 14 december wordt voor de achtste keer de nationale Paarse Vrijdag gevierd. Een dag waarbij er stilgestaan wordt bij het feit dat we allemaal verschillend zijn. Dat we mogen zijn wie we zijn in ons land, zonder elkaar te beoordelen op seksuele voorkeur of gender. Door die dag wat Paars toe te voegen aan jezelf laat je zien dit initiatief te steunen.

Vaandelteams geel-zwart bakken voor goed doel

Vaandelteams geel-zwart bakken voor goed doel

De dames 1 en heren 1 teams van hockeyclub Geel-Zwart hebben 1.600 worstenbroodjes verkocht aan familie, vrienden en bekenden voor het goede doel. Het Fioretti College heeft voor het maken van de worstenbroodjes de schoolkeuken beschikbaar gesteld. De docenten Marcel de Ruiter en Maurice Bissels gaven instructies. Lysbeth Barten en Jolanda van de Veerdonk (managers van de hockeyteams) hielpen mee en hebben de actie mee voorbereid.

Informatie sportdag leerjaar 3 vmbo-mavo

Informatie sportdag leerjaar 3 vmbo-mavo

Op donderdag 20 december vindt de sportdag plaats voor de derdejaars leerlingen vmbo en mavo. Het thema is dit jaar ‘Wintersporten’. De leerlingen hebben een keuze kunnen maken uit vier mogelijkheden: biathlon, schaatsen, mountainbiken of skiën. Al deze sporten vinden plaats in en rondom Uden.

Afsluiting project Brief voor de Koning

Afsluiting project Brief voor de Koning

Op zaterdag 1 december bezochten vijf leerlingen van het Fioretti College samen met hun docent Nederlands de theatervoorstelling ‘De brief voor de Koning’ in De Blauwe Kei. Deze eerstejaars leerlingen mavo en mavo-kader hebben samen met hun klas meegedaan aan een schrijfproject: schrijf een brief aan onze eigen Koning Willem-Alexander over een onderwerp dat jou bezighoudt.

Fioretti wint provinciale onderwijsprijs

Fioretti wint provinciale onderwijsprijs

Onlangs vond in het provinciehuis in Den Bosch de uitreiking plaats van de onderwijsprijs Noord Brabant. We presenteerden als Fioretti College het project ‘Transparant’, waarbij leerlingen buiten school in duo's schilderen en tegelijkertijd werken aan hun communicatieve en sociale vaardigheden. Dat gebeurt onder de bezielende leiding van beeldend kunstenaars Geert van de Vorstenbosch en Jolanda van Doorn. De jury was buitengewoon enthousiast over dit project en kende onze school de eerste prijs toe in de categorie voortgezet onderwijs. Dat betekent dat we de provincie mogen vertegenwoordigen tijdens de uitreiking van de Nationale Onderwijsprijs op 27 maart in Leiden.

Toekomstige diploma's praktijkonderwijs

Toekomstige diploma's praktijkonderwijs

In de media was onlangs veel aandacht voor het diploma Praktijkonderwijs. Minister Slob heeft aangekondigd dat hij ook aan PrO-leerlingen een officieel schooldiploma wil uitreiken. Natuurlijk zijn wij blij met dit voornemen van de minister. We verzorgen al jaren een mooie certificaatuitreiking voor de leerlingen die onze school verlaten. Tijdens deze avond worden de kwalificatiedocumenten aan de leerlingen uitgereikt. In de toekomst zal dat dus een diploma gaan worden.

EMTÉ-medewerkers in de bloemetjes gezet

EMTÉ-medewerkers in de bloemetjes gezet

Zes derdejaars leerlingen van onze afdeling praktijkonderwijs (PrO) hebben het personeel van de EMTÉ letterlijk en figuurlijk in de bloemetjes gezet. De medewerkers van de sluitende supermarkt kregen een zelfgemaakt bloemstukje van onze leerlingen. "Een bescheiden bedankje voor alles wat de winkel in de afgelopen tien jaar voor het Fioretti College gedaan heeft", aldus directeur Clemens Geenen, die het personeel kort toesprak.

Kom naar de Doedagen 2019

Kom naar de Doedagen 2019

In de periode van 14 tot en met 23 januari zijn alle groep 8 leerlingen en hun begeleiders uitgenodigd voor de Doedagen op het Fioretti College. Terwijl de school in vol bedrijf is, worden de leerlingen ontvangen. Het programma bestaat uit een rondleiding, een percussieworkshop en het volgen van een les. Meer dan twintig basisscholen uit de regio zijn te gast.

Schoolvakanties 2018-2019

Schoolvakanties 2018-2019

In dit bericht hebben we de schoolvakanties van het schooljaar 2018-2019 voor u op een rijtje gezet. Noteer ze in uw agenda, zodat u er rekening mee kunt houden in uw (vakantie)planning. Binnenkort publiceren we ook de schoolvakanties voor het schooljaar 2019-2020. Natuurlijk zijn de vakantieroosters het gehele jaar door te downloaden via deze website. Zo kunt u altijd even checken hoe het ook alweer zit.

Verbindingen tussen sport en techniek

Verbindingen tussen sport en techniek

Tijdens de Fio-week hebben de tweedejaars vmbo-leerlingen deelgenomen aan een LOB-activiteit. Die bestond uit drie delen, waarbij ze kennismaakten met de wereld van de techniek. Onderdeel 1 was een combinatie van Aikido en techniek. Op een sportieve en aansprekende manier ontdekten de leerlingen de vele mogelijkheden van techniek. Onderdeel 2 was een interactief bordspel met filmpjes, dat in de klas gespeeld werd. Onderdeel 3 was reflecteren op het geleerde. In de LOB-methode Qompas hebben de leerlingen een reflectieformulier ingevuld. Het was een leerzame dag!

Je ontwerp bekijken met een VR-bril

Je ontwerp bekijken met een VR-bril

Onlangs bezochten Fioretti-leerlingen van het profiel Bouwen Wonen en Interieur (BWI) de afdeling Techniek & Samenleving op ROC de Leijgraaf. Onze vierdejaars leerlingen hebben tijdens het keuzevak Bouwstijlen & Bouwmethoden een eigen huis moeten ontwerpen in het 3D tekenprogramma SketchUp. Om het geheel nog realistischer te doen lijken, hebben ze hun eigen ontwerp bekeken met behulp van een VR-bril. Dat was echt een gave ervaring.

Rechter vertelt op school over rechtspraak

Rechter vertelt op school over rechtspraak

Tijdens de Week van de Rechtspraak hebben onze vierdejaars mavo-leerlingen kennisgemaakt met de wereld van de rechtspraak. Op maandag 24 en dinsdag 25 september vertelde een rechter in de klassen over haar beroep. Aan de hand van een waargebeurd verhaal werd een strafrechtelijke casus besproken en werden het recht en de rechtspraak uitgelegd. Er was ook een mediatonfunctionaris aanwezig, die bij casussen bemiddelt tussen de verschillende partijen. De leerlingen werden actief betrokken bij de gastles en stelden goede vragen aan de rechter en de mediatonfunctionaris.

Werkstukken klas 1 in Jeroen Bosch Art Center

Werkstukken klas 1 in Jeroen Bosch Art Center

Elk jaar organiseert het Fioretti College een excursie onder de noemer Jeroen Bosch Dag. De basis-, kader- en mavo-brugklassers duiken in de mysterieuze, duistere en symbolische wereld van de schilder Jeroen Bosch. De excursie wordt op school voorbereid tijdens de lessen Mens & Maatschappij en Beeldende Vorming.

Plastic flesjes voortaan in oranje bakken

Plastic flesjes voortaan in oranje bakken

We werken op onze school graag mee aan het verminderen van zwerfafval in de gemeente Meierijstad. Daarom zetten we de komende tijd onze schouders onder de opruimactie 'Flesjes in de bak - Zo doen we dat'. Deze proef wordt georganiseerd door NederlandSchoon in samenwerking met de gemeenten Meierijstad, Heerenveen, Zaandam en Rotterdam-Noord. In de aula’s en op het buitenterrein bij vmbo en PrO staan voortaan oranje inzamelbakken. We gaan onze leerlingen stimuleren om hun lege plastic flesjes in deze bakken te werpen.

Jubilarissen in de bloemetjes gezet

Jubilarissen in de bloemetjes gezet

Bij aanvang van het nieuwe schooljaar hebben we een aantal collega's in de bloemetjes gezet. De aanleiding is hun 12½-, 25- of 40-jarig jubileum op het Fioretti College of in het onderwijs. Leuk om te zien dat een aantal van hen deze mijlpaal niet opgemerkt had. Voor hen was de verrassing nog groter. Van harte gefeliciteerd!

Veelgestelde vragen over notebooks voor leerjaar 1

Veelgestelde vragen over notebooks voor leerjaar 1

Het Fioretti College start komend schooljaar in leerjaar 1 (niveaus basis, kader en mavo) met blended learning. Dat staat voor een mix van leerstijlen, waarbij enerzijds moderne media (ict) ingezet worden en anderzijds de vertrouwde (werk)boeken gebruikt worden. Voor deze vorm van gecombineerd leren is een eigen notebook (laptop) onmisbaar. Er wordt van leerlingen verwacht dat ze daarmee op school en thuis gaan werken. Een notebook kan door ouders en leerlingen zelf worden aangeschaft, maar moet wel aan bepaalde specificaties voldoen. Een andere mogelijkheid is het kopen of huren van een notebook via The Rentcompany.

Introductieweek geslaagd

Introductieweek geslaagd

De eerste week van het nieuwe schooljaar is traditiegetrouw een introductieweek. In de onderbouw waren er wat meer introductiedagen dan in de bovenbouw. Elke klas heeft al één of meerdere lesdagen achter de rug. De vmbo-brugklassers sloten de week af met een spannend trefbaltoernooi. 's Morgens werd dat gewonnen door klas k1c en 's middags met de hakken over de sloot door klas m1a. Komende week gaan alle lessen van start volgens rooster. We wensen onze leerlingen veel succes en plezier!

Boeken schooljaar 2018-2019 bestellen

Boeken schooljaar 2018-2019 bestellen

Ga jij komend schooljaar voor het eerst naar het Fioretti College als nieuwe eerstejaars leerling of als zij-instromer? Of start je in een hoger leerjaar? Bestel dan vóór 9 juli 2018 je gratis schoolboeken. Dat doe je door een eigen account aan te maken op www.iddink.nl. Komende zomer bezorgt Iddink dan de schoolboeken bij jou thuis. Het grootste deel wordt door de school betaald, daarom worden ze 'gratis schoolboeken' genoemd. Let op: Leerlingen van het praktijkonderwijs (PrO) krijgen hun boeken op school en hun ouders hoeven niks te doen.

A trip to Oxford

A trip to Oxford

Zowel op maandag 3 september als op woensdag 5 september gaat een groep vierdejaars leerlingen naar Oxford, de bekendste universiteitsstad van Engeland. Tijdens de vierdaagse trip kunnen zij verschillende bezienswaardigheden bezoeken. Eén daarvan is Christ Church, het college waar onder andere verschillende Harry Potter scenes zijn opgenomen.

Fioretti College komt uit op 98% geslaagden

Fioretti College komt uit op 98% geslaagden

Maar liefst 98% van onze eindexamenkandidaten is geslaagd. Dat zijn 351 van de 360 examenkandidaten basisberoeps, kaderberoeps en mavo. Onze school voor mavo, vmbo en praktijkonderwijs in Veghel komt al jaren ruim boven de landelijke norm uit. We scoren goed op het eindexamen, maar met 98% mogen we ons tot één van de beste scholen in Nederland rekenen. Felicitaties voor alle leerlingen, hun ouders/verzorgers én het personeel zijn op z'n plaats!