Nieuws

Tienminutengesprekken brugklas mavo-vmbo

Tienminutengesprekken brugklas mavo-vmbo

De eerste weken van het schooljaar vliegen voorbij. De eerste resultaten zijn al te zien in Magister. Samen met uw zoon/dochter kunt u de resultaten van werkstukken, schriftelijke overhoringen en proefwerken bekijken in Magister en met hem/haar bespreken. Natuurlijk zijn niet alleen cijfers voor ons belangrijk. Het gaat ons ook om het welbevinden van uw kind. Hoe gaat het op school en in de nieuwe klas? Deze zaken willen we met u bespreken tijdens het eerste tienminutengesprek van dit schooljaar.

Nieuwe locatie Talenturen Theater

Nieuwe locatie Talenturen Theater

Dit schooljaar is het voor de onderbouwleerlingen van het Fioretti College weer mogelijk om workshops Theater (acteren, zang en dans) te volgen tijdens de talenturen. Voorheen gebeurde dit in een gewoon leslokaal, maar twee weken geleden vond er een indrukwekkend snelle verhuizing plaats. Alle kostuums en decorstukken werden verplaatst van de school naar een nieuwe locatie: het PieterBreughelHuis in Veghel.

Foto's ardennenkamp 2017 op website

Foto's ardennenkamp 2017 op website

De derdejaars basis-, kader- en mavo-leerlingen zijn op kamp geweest. De bestemming was de plaats Durbuy in de Ardennen. Het kamp stond in het teken van kennismaking en sportiviteit. De basis- en kader-leerlingen zijn op kamp geweest van 4 tot en met 6 september en de mavo-leerlingen van 6 tot en met 8 september. Het was in alle opzichten een geslaagd kamp.

Kom eens lunchen in ons schoolrestaurant

Kom eens lunchen in ons schoolrestaurant

Het schoolrestaurant is weer geopend! Iedereen die dat wil, kan zich voor een leuke prijs in een mooie ambiance culinair laten verwennen door onze enthousiaste leerlingen. Het doel van het schoolrestaurant is dat leerlingen kook- en serveerlessen krijgen in een zo natuurgetrouw mogelijke praktijksituatie. Daarbij is van belang dat het restaurant goed bezet is. Met speciale dieetwensen kan rekening gehouden worden, mits vooraf aangegeven.

Fio-Fresh winkeltje weer geopend

Fio-Fresh winkeltje weer geopend

Het winkeltje Fio-Fresh is weer geopend voor leerlingen en docenten. Tussen 11.00 en 14.00 uur zal er een leerling van de afdeling Economie & Ondernemen in de winkel aanwezig zijn, behalve als er belangrijke lessen of toetsen zijn. Dus iedereen die iets nodig heeft, kan bij Fio-Fresh terecht. In het assortiment zitten bijvoorbeeld pennen, whiteboardstiften, geodriehoeken, oortjes en heel veel andere kantoorbenodigdheden. Als het er niet is dan bestellen we het. Verder verkopen we op dinsdag vers gebakken brood en/of banket.

LOB-avond voor ouders en leerlingen klas 2

LOB-avond voor ouders en leerlingen klas 2

Basis-, kader- en mavo-leerlingen die nu in leerjaar 2 zitten, zullen aan het einde van dit schooljaar een keuze moeten maken voor leerjaar 3. Het is van belang dat leerlingen en ouders hierover met elkaar in gesprek gaan. Daarom organiseren wij op dinsdag 10 oktober een LOB-avond voor ouders én leerlingen van klas 2. LOB staat voor Loopbaan Oriëntatie Begeleiding. Het zal een bijzondere ouderavond worden in de vorm van een soort talkshow, waarin we in gesprek gaan met oud-leerlingen en werkgevers uit diverse branches. Zij kunnen vertellen wat een toekomstige werknemer moet kennen en kunnen.

In Memoriam Jan Broekhuizen

In Memoriam Jan Broekhuizen

Op 15 september is onze zeer gewaardeerde collega Jan Broekhuizen op 63-jarige leeftijd overleden. De heer Broekhuizen werkte sinds 2000 op het Fioretti College. In eerste instantie op de locatie Spoorlaan (de voormalige LTS) en later op de Muntelaar. Van 1980 tot 2000 werkte hij als groepsleerkracht in het basisonderwijs op basisschool Het Anker in Veghel. Behalve docent was hij jarenlang één van onze basisschoolbezoekers en heeft hij honderden leerlingen zorgvuldig begeleid in de overgang van het primaire onderwijs naar het voortgezet onderwijs.

Luan Hulsman is winnaar FAF

Luan Hulsman is winnaar FAF

Van zaterdag 8 t/m zondag 16 juli vond het Fioretti Animatie Festival (FAF) plaats in bioscoop Industry in Veghel. Een festival dat zijn oorsprong vond in de lessen beeldende vorming op onze school. De leerlingen hebben beeld- en geluidanimaties gemaakt van minimaal 30 seconden. Iedere klas koos na de opdracht een klassenwinnaar voor de halve finale. Daaruit rolden vijf finalisten. Hun filmpjes werden negen dagen lang vertoond op het grote scherm van de bioscoop in Veghel, tussen elk reclameblok en de hoofdfilm in.

Brugklaskamp PrO super geslaagd

Brugklaskamp PrO super geslaagd

Op maandag 11 september ging het brugklaskamp in Uden van start voor de eerstejaars PrO-leerlingen. Leerlingen en begeleiders kijken terug op een super gaaf kamp met veel verschillende activiteiten. Tijdens de fietstocht naar de kamplocatie D’n Eik in Uden werd er gepauzeerd in de Looz Corswarem Hoeve bij Kasteel Heeswijk. Tijdens de spellenmiddag werd er onder andere dodgebow gespeeld. Dat is een combinatie van boogschieten en trefbal. 's Avonds deed iedereen fanatiek mee met de bingo en de casinoavond.

Download de Magister 6 app

Download de Magister 6 app

We adviseren onze leerlingen en hun ouders/verzorgers om de Magister 6 app voor de smartphone en tablet te downloaden en te installeren. De app is in nauwe samenwerking met een grote groep eindgebruikers (leerlingen en ouders) ontwikkeld en is te downloaden via de App Store en Google Play. Let op bij het downloaden: Het gaat om de Magister-app met het blauwe icoontje!

Schoolrestaurant vanaf 11 september open

Schoolrestaurant vanaf 11 september open

We nodigen u van harte uit om een bezoekje te brengen aan het restaurant van het Fioretti College. Het schoolrestaurant is niet alleen geopend voor medewerkers van de school, maar voor iedereen die in een mooie ambiance voor een leuke prijs culinair verwend wil worden door onze enthousiaste leerlingen. Het doel van het schoolrestaurant is dat leerlingen kook- en serveerlessen krijgen in een zo natuurgetrouw mogelijke praktijksituatie. Daarbij is van belang dat het restaurant goed bezet is. We hopen u dit schooljaar in ons restaurant te mogen verwelkomen. Reserveer wel tijdig, want vol is vol.

Schoolvakanties 2017-2018

Schoolvakanties 2017-2018

De schoolvakanties voor het nieuwe schooljaar 2017-2018 zijn officieel vastgesteld. Noteer de data alvast in uw agenda, zodat u er rekening mee kunt houden in uw (vakantie)planning. Natuurlijk is het vakantierooster het gehele jaar door te downloaden via deze website. Zo kunt u altijd even checken hoe het ook alweer zit.

Jubilarissen in de bloementjes gezet

Jubilarissen in de bloementjes gezet

Bij aanvang van het nieuwe schooljaar hebben we een aantal collega's in de bloemetjes gezet. De aanleiding is hun 12½-, 25- of 40-jarig jubileum op het Fioretti College of in het onderwijs. Leuk om te zien dat een aantal van hen deze mijlpaal niet opgemerkt had. Voor hen was de verrassing nog groter. Van harte gefeliciteerd!

Geslaagde info-avond voor brugklasouders

Geslaagde info-avond voor brugklasouders

Op maandag 28 augustus startte voor alle leerlingen een nieuw schooljaar. Voor de brugklassers was dat extra spannend. 's Avonds was er een informatieavond voor alle ouders/verzorgers van de mavo- en vmbo-leerlingen. Die avond bestond uit een kennismaking met de directeur, de teamleider en de coördinatoren, informatie over de introductieweek en Magister, alsmede uitleg over de Rots- & Watertraining en het programma Huiswerkbikkels.

Combiklas Basis-PrO goed gestart

Combiklas Basis-PrO goed gestart

Naast al andere brugklassen is ook de combiklas Basis-PrO goed van start gegaan! De leerlingen hebben in de eerste schoolweek twee dagen introductie gehad, twee lesdagen gedraaid en op vrijdag fanatiek meegedaan met het trefbaltoernooi op de afdeling vmbo.

Boeken schooljaar 2017-2018 bestellen

Boeken schooljaar 2017-2018 bestellen

Ga jij komend schooljaar voor het eerst naar het Fioretti College als nieuwe eerstejaars leerling of als zij-instromer? Of ga je naar een hoger leerjaar? Bestel dan vóór 17 juli 2017 je gratis schoolboeken. Dat doe je door een eigen account aan te maken op www.iddink.nl. Komende zomer bezorgt Iddink dan de schoolboeken bij jou thuis. Het grootste deel wordt door de school betaald, daarom worden ze 'gratis schoolboeken' genoemd. Let op: Leerlingen van het praktijkonderwijs (PrO) krijgen hun boeken op school en hun ouders hoeven niks te doen.

97% van onze leerlingen is geslaagd

97% van onze leerlingen is geslaagd

Maar liefst 97% van onze leerlingen is geslaagd voor het eindexamen. Dat zijn 395 van de 408 examenkandidaten basisberoeps, kaderberoeps en mavo. Elf leerlingen slaagden zelfs cum laude. Met deze score komt onze school voor mavo, vmbo en praktijkonderwijs opnieuw ruim boven de landelijke norm uit. We feliciteren onze leerlingen, hun ouders/verzorgers én onze collega's met dit geweldige resultaat. Goed om te vermelden is dat er 160 mavo-leerlingen zijn geslaagd met 7 vakken en allemaal met wiskunde in hun pakket.

Speciale oplaadboom voor afdeling PrO

Speciale oplaadboom voor afdeling PrO

Sinds kort staat er op het pauzeplein van de afdeling PrO een zonneboom. Deze boom wekt met zijn zonnepanelen energie op, die opgeslagen wordt in een gel-accu. In de boom zitten USB-laders, waarmee leerlingen hun telefoon kunnen opladen. Het idee is geïnspireerd door de zonnebomen die in Oss staan.

Informatie over de talenturen

Informatie over de talenturen

Vanaf maandag 4 september starten de talenturen (voorheen 'profilering') voor leerjaar 1 en 2. Talenturen betekent dat je op maandag het 7e en 8e lesuur jouw talenten verder gaat ontwikkelen. Je gaat iets kiezen wat je graag wilt leren/ervaren of waarin je jezelf wilt verbeteren. Je hebt de keuze uit 19 inspirerende workshops. In principe duurt elke workshop negen weken. Na twee periodes van negen weken gaan de andere eerste en tweede klassen deelnemen aan de talenturen. Alleen de eerstejaars mavo-leerlingen hebben een heel jaar talenturen.

Kwalificatiecertificaten voor zesdejaars PrO

Kwalificatiecertificaten voor zesdejaars PrO

Zes zesdejaars PrO-leerlingen hebben op maandag 10 juli hun kwalificatiedocument praktijkonderwijs in ontvangst genomen. Naomi Koks, Lotte Verbruggen, Djordy Verheul, Stan Pittens, Jessica van de Vorstenbosch en Sultan Yorulmaz hebben dit schooljaar hard gewerkt en hebben allemaal een baan of vervolgopleiding gevonden. We feliciteren hen van harte! Djordy Verheul missen we helaas op de foto.