Nieuws

Informatie Beroepenfeest Meierijstad on Stage

Informatie Beroepenfeest Meierijstad on Stage

Dit schooljaar organiseren we voor de tweede keer het Beroepenfeest Meierijstad on Stage. In het kader van ‘handen en voeten geven aan beroepsoriëntatie' ontmoeten leerlingen allerlei vertegenwoordigers en medewerkers van bedrijven uit de regio. Tijdens het Beroepenfeest op dinsdag 9 maart 2021 vertellen beroepsbeoefenaren en vaklieden over hun vak en tijdens de Doedag gaan de leerlingen bij hen op werkbezoek om kennis te maken met een bepaald beroep of specifieke branche. Wellicht in een aangepaste vorm, vanwege de corona-perikelen.

Voorlichtingsweek studiekeuze voor lj. 3+4

Voorlichtingsweek studiekeuze voor lj. 3+4

Een studie kiezen kan best lastig zijn. Onze leerlingen van leerjaar 3 en 4 staan binnenkort voor die keuze. Tijdens Loopbaan Oriëntatie en Begeleiding (LOB) wordt daar volop aandacht aan besteed. Ze gaan op zoek naar waar hun interesses en talenten liggen. Ze bedenken wat en waar ze willen studeren. Ook leren ze hoe het hele studie(keuze)traject in elkaar steekt. Hierbij kunnen onze leerlingen wel wat extra hulp gebruiken.

Theorie en praktijk komen samen tijdens lascursus

Theorie en praktijk komen samen tijdens lascursus

Dit schooljaar is Spierings Mobile Cranes gestart met het aanbieden van een lascursus aan leerlingen van het praktijkonderwijs. Acht leerlingen van vier verschillende scholen voor praktijkonderwijs zijn gestart met deze lascursus, waaronder vier Fioretti-leerlingen uit klas 5 en 6. Onder begeleiding van twee instructeurs krijgen deze leerlingen de theorie en de praktijk om uiteindelijk het NIL-1 diploma te kunnen halen.

Succesvolle deelname aan 4WD Festival in Oss

Succesvolle deelname aan 4WD Festival in Oss

Het Fioretti Racing Team van onze afdeling Mobiliteit & Transport nam op zondag 13 september met drie auto's deel aan het 4WD Festival in Oss. Het was mooi weer en de auto’s waren top geprepareerd. Het festival was een succes, ondanks dat het minder druk was door de corona-maatregelen.

Schoolrestaurant weer geopend voor lunches

Schoolrestaurant weer geopend voor lunches

Ons schoolrestaurant is weer geopend! Laat u voor een leuke prijs in een mooie ambiance culinair verwennen door onze enthousiaste leerlingen. Het doel van het schoolrestaurant is dat leerlingen kook- en serveerlessen krijgen in een zo natuurgetrouw mogelijke praktijksituatie. Daarbij is van belang dat het restaurant goed bezet is. Met speciale dieetwensen kan rekening gehouden worden, mits vooraf aangegeven.

Meierijstad presenteert educatieve Escaperoute

Meierijstad presenteert educatieve Escaperoute

Een escaperoom, maar dan net even anders. Dat is de Escaperoute Meierijstad, die op vrijdag 4 september werd geopend in Eerde. De route gaat over de Vlagheide en zit boordevol pittige vragen over de Tweede Wereldoorlog. De route is ontwikkeld in het kader van 75 jaar bevrijding door VVV Noordoost Brabant en dWise, met ondersteuning van gemeente. Het project is mede mogelijk gemaakt door Brabant Remembers en het VFonds.

Nieuwe bezoekersregistratie

Nieuwe bezoekersregistratie

Het Fioretti College en het Zwijsen College werken voortaan met een nieuwe bezoekersregistratie. Dat gebeurt in het kader van de corona-maatregelen. Bezoekers scannen een QR-code met hun telefoon, beantwoorden een aantal gezondheidsvragen en registreren zichzelf. Dezelfde app wordt ook in de horeca gebruikt. Na 14 dagen worden de gegevens automatisch verwijderd. Natuurlijk blijven alle andere RIVM-maatregelen ook gewoon van kracht. Zo hopen we de scholen van VO Veghel weer een beetje veiliger te maken.

Eindelijk weer een volle school

Eindelijk weer een volle school

Vanaf maandag 24 augustus is de school eindelijk weer gevuld met leerlingen. Ruim 5 maanden zijn de leerlingen geheel of gedeeltelijk thuis geweest. We zijn blij dat we leerlingen nu eindelijk weer volwaardig onderwijs kunnen bieden. Tegelijkertijd zijn we er ons ook van bewust dat het Corona-virus nog onder ons is. Daarom hebben we op allerlei manieren voorzorgsmaatregelen genomen conform het protocol van het RIVM en van de VO-raad. Op die manier denken we op een veilige manier onderwijs te kunnen bieden volgens ons motto: Praktisch & Persoonlijk naar jouw toekomst.

Deelname aan Erasmus+ project sCOOL-IT

Deelname aan Erasmus+ project sCOOL-IT

Samen met scholen en organisaties in Bulgarije, Italië, Cyprus en Portugal neemt het Fioretti College deel aan het Erasmus+ project sCOOL-IT. Eén van de doelen is het bevorderen van de digitale vaardigheden (digitaal, wetenschappelijk, wiskundig, enz.) van middelbare scholieren. Dat gebeurt door toepassing van een uitdagende digitale trainingsaanpak in de algemene schoolvakken. Denk daarbij aan de vakken wiskunde, natuurkunde, biologie, economie, Mens & Natuur en Mens & Maatschappij. Kartrekker op het Fioretti College is Nick Smith, docent Engels en native speaker.

Fioretti College telt opnieuw 99% geslaagden

Fioretti College telt opnieuw 99% geslaagden

In deze corona-tijd, met al z’n beperkingen, kozen we als school voor een ludieke diploma-uitreiking. Alle geslaagde leerlingen werden individueel bezocht door de mentoren in een bijzonder voertuig. Een flinke onderneming, als je bedenkt dat de school alleen al op vmbo en mavo 304 geslaagden telde. In vier ploegen, verdeeld over vijf dagen, werd er rondgetrokken door Veghel en de omliggende gemeenten.

Fioretti wint OMO-praktijkwerkstukprijs

Fioretti wint OMO-praktijkwerkstukprijs

Jaarlijks reikt Ons Middelbaar Onderwijs (OMO) prijzen uit aan leerlingen die een verdienstelijk profiel-, sector- of praktijkwerkstuk hebben gemaakt. Voor het vierde jaar op rij behaalde de afdeling praktijkonderwijs van onze school de eerste plaats in de categorie OMO-praktijkwerkstukprijs. Ditmaal voor het project ‘De Wintermoestuin’. Leerlingen Emma, Stijn, Mike, Teoman, Stef, Jean en docent Chris Kersten ontvingen op 25 juni op het OMO-bureau in Tilburg de hoofdprijs van duizend euro projectgeld en een prachtig juryrapport uit handen van bestuursvoorzitter Jos Kusters.

Boeken schooljaar 2020-2021 bestellen

Boeken schooljaar 2020-2021 bestellen

Ga jij komend schooljaar voor het eerst naar het Fioretti College als nieuwe eerstejaars leerling of als zij-instromer? Of start je in een hoger leerjaar? Bestel dan vóór maandag 13 juli 2020 je gratis schoolboeken. Dat doe je door een eigen account aan te maken op www.iddink.nl. Komende zomer bezorgt Iddink dan de schoolboeken bij jou thuis. Het grootste deel wordt door de school betaald, daarom worden ze 'gratis schoolboeken' genoemd. Let op: Leerlingen van het praktijkonderwijs (PrO) krijgen hun boeken op school en hun ouders hoeven niks te doen.

Veelgestelde vragen over notebooks

Veelgestelde vragen over notebooks

Eerstejaars basis-, kader- en mavo-leerlingen starten op het Fioretti College met blended learning. Dat staat voor een mix van leerstijlen, waarbij enerzijds moderne media (ict) ingezet worden en anderzijds de vertrouwde (werk)boeken gebruikt worden. Voor deze vorm van gecombineerd leren is een eigen notebook (laptop) onmisbaar. Er wordt van leerlingen verwacht dat ze daarmee op school en thuis gaan werken. Een notebook kan door ouders en leerlingen zelf worden aangeschaft, maar moet wel aan bepaalde specificaties voldoen. Een andere mogelijkheid is het kopen of huren van een notebook via The Rentcompany.

Vrijwilligers Anny en Mari koninklijk onderscheiden

Vrijwilligers Anny en Mari koninklijk onderscheiden

De smeerolie van de samenleving, zo worden de miljoenen vrijwilligers genoemd die zich elke week weer belangeloos en met veel plezier inzetten voor talloze individuen, groepen en organisaties in onze samenleving. Ook op het Fioretti College in Veghel werken al jarenlang een aantal vrijwilligers. Twee daarvan hebben op 24 april een koninklijke onderscheiding toegekend gekregen. Het gaat om Anny van de Graaf en Mari van Helvoort. De feestelijke uitreiking vond vanwege de corona-maatregelen plaats op donderdag 2 juli. Uiteraard is er in goed gezelschap een feestje gevierd met een hapje en een drankje. We feliciteren Anny en Mari van harte en danken hen voor hun grote en waardevolle inzet!

Samenwerking CHV Academy en VO Veghel

Samenwerking CHV Academy en VO Veghel

De CHV Academy gaat intensief samenwerken met VO Veghel. Komend schooljaar wordt er extra ingezet op structureel kunst- en cultuuronderwijs op het Fioretti College en het Zwijsen College. Beide scholen hebben Kunst & Cultuur hoog in het vaandel staan en vinden educatie op deze gebieden een grote meerwaarde voor hun leerlingen. Daarnaast stimuleert en inspireert het de echte talenten om een vervolgstudie te gaan doen in deze sector. Wethouder werk, jeugd en cultuur Menno Roozendaal is verheugd: “Ik ben trots op de sterke verbinding tussen de cultuursector en het onderwijs in de gemeente Meierijstad.”

Sporten in de pauze voor onderbouw

Sporten in de pauze voor onderbouw

Beste leerlingen, veel van jullie hebben energie over tijdens een schooldag. In de theorielessen zitten jullie stil en hierdoor kom je niet toe aan de dagelijkse bewegingsbehoefte Daarnaast is het natuurlijk leuk om actief bezig te zijn met leerlingen uit andere klassen. Om deze reden wordt dit schooljaar tijdens de grote pauze van de onderbouw dagelijks sport aangeboden op het veldje naast de school.

Creatieve producten van 2 maanden thuisonderwijs

Creatieve producten van 2 maanden thuisonderwijs

Wie mocht denken dat onze leerlingen tijdens de corona-crisis niet hard gewerkt hebben, heeft het mis. Tijdens het online onderwijs zijn onze leerlingen bij alle vakken flink uitgedaagd. Zo ook bij Kunst & Cultuur! Voor de vakken beeldende vorming en muziek hebben de leerlingen thuis gewerkt aan tutorials en de opdracht 'Meestervervalsers'. Dat heeft prachtige resultaten opgeleverd, die we graag met u willen delen.

Nu al 99% geslaagden op het Fioretti College

Nu al 99% geslaagden op het Fioretti College

Blijdschap op het Fioretti College, want onze voorlopige examenuitslag is meer dan uitstekend. Een knappe prestatie van leerlingen en docenten in deze ingrijpende periode van online onderwijs vanwege de corona lockdown. Leerlingen konden dit schooljaar op basis van de resultaten van hun schoolexamens het diploma behalen. Scholen kregen de ruimte om tot 4 juni dit schoolexamen goed en veilig te organiseren en af te sluiten. Dit is zoveel mogelijk digitaal en op afstand georganiseerd. Op donderdagmiddag 4 juni zijn alle leerlingen gebeld door hun mentor om de definitieve uitslag door te geven.

Schoolrestaurant tot de zomervakantie gesloten

Schoolrestaurant tot de zomervakantie gesloten

Door de corona-maatregelen is het schoolrestaurant al twee maanden dicht. Dat zal zo blijven tot de zomervakantie. Hoe het er na het zomerreces uit gaat zien, weten we nog niet. Hopelijk kunnen we in september weer gasten ontvangen. We houden u op de hoogte!

Informatie over opening school per 2 juni

Informatie over opening school per 2 juni

Het kabinet heeft besloten dat de scholen vanaf 2 juni weer opengaan. We kijken ernaar uit om onze leerlingen weer te zien. Door de bepalingen van het RIVM zal dit helaas niet verlopen zoals we gewend waren. Leerlingen mogen wel weer naar school, maar niet allemaal tegelijk. We combineren de lessen op school met onderwijs op afstand. De afgelopen weken hebben we hard gewerkt om naast het onderwijs op afstand ook een vorm te vinden voor de 1,5 m school. Er zijn namelijk veel aanpassingen en regels nodig om ieders veiligheid te waarborgen. Graag informeren we jullie over de inrichting van de laatste schoolweken. Uitgangspunt is en blijft de continuïteit van het onderwijs.

Om deze website goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies.
Bekijk ons cookiebeleid en privacybeleid.