Nieuws

Kom naar de Doedagen 2018

Kom naar de Doedagen 2018

In de periode van 15 tot en met 19 januari zijn alle groep 8 leerlingen en hun begeleiders uitgenodigd voor de Doedagen op het Fioretti College. Terwijl de school in vol bedrijf is, worden de leerlingen ontvangen. Het programma bestaat uit een rondleiding, een percussieworkshop en het volgen van een les Techniek of Zorg & Welzijn. Meer dan twintig basisscholen uit de regio zijn te gast. Wanneer de basisschool van uw kind de Doedagen niet bezoekt, schrijf u en uw kind dan in voor een individueel bezoek op woensdagmiddag 17 of 24 januari 2018.

Bezoek SchildersCool en KW1 College

Bezoek SchildersCool en KW1 College

Onlangs bezochten de 42 derdejaars leerlingen van onze afdeling Bouwen Wonen en Interieur (BWI) de SchildersCool en het Koning Willem I College (afd. allround meubelmaker-interieurbouwer) in Den Bosch. Dat gebeurde in het kader van samenwerking tussen vmbo- en mbo-opleidingen. Vooraf mochten de leerlingen zelf kiezen aan welke workshop ze deel wilden nemen. Ze hadden de keuze uit behangen, stukadoren of het maken van een meubeltje. Op het Koning Willem I College op de afdeling Hout & Meubel mochten ze met verschillende machines werken, zoals een CNC-machine.

Presentaties mavo 4 profielwerkstukken

Presentaties mavo 4 profielwerkstukken

Op dinsdag 19 december zal de bijeenkomst 's avonds in het teken staan van de presentaties van de profielwerkstukken. Dit is een examenonderdeel, waarbij alle leerlingen van mavo 4 onderzoek doen naar een mogelijk toekomstig beroep of opleiding, waarvoor zij zich interesseren. Deze profielwerkstukken worden gepresenteerd op school in de aanwezigheid van de leerlingen en hun ouders. Hiervoor hebben zij een uitnodiging ontvangen. Een hele happening dus!

Tweedejaars leerlingen bezochten Vanderlande

Tweedejaars leerlingen bezochten Vanderlande

Op woensdag 6 december verwelkomde Vanderlande vijftig tweedejaars leerlingen van onze school. In het kader van loopbaanoriëntatie werden onze leerlingen rondgeleid in het innovatiecentrum. Daar werd uitleg gegeven over de systemen die Vanderlande maakt en hoe dat gebeurt. Duidelijk werd dat er een grote verscheidenheid aan werknemers is binnen het bedrijf. Er is plaats voor mensen met diverse interessegebieden en opleidingsniveaus.

Opleidingenmarkt weer druk bezocht

Opleidingenmarkt weer druk bezocht

Op donderdagavond 23 november vond er een grote opleidingenmarkt plaats voor alle derde- en vierdejaars leerlingen en hun ouders/verzorgers. Ruim 80 voorlichters, de decanen en diverse oud-leerlingen hebben onze leerlingen en ouders/verzorgers voorgelicht over de opleidingsmogelijkheden na het Fioretti College. De opleidingenmarkt werd ook dit jaar weer druk bezocht. Goed om van onze oud-leerlingen te horen dat zij veel aan deze avond hebben gehad.

Inspirerende Dag van Respect

Inspirerende Dag van Respect

Tijdens de landelijke Week van Respect organiseerden we als school een Dag van Respect voor alle leerlingen. Geen reguliere lessen, maar in plaats daarvan met de klas, onder leiding van de mentor of een vakdocent in gesprek over onderwerpen die met thema respect te maken hebben. Een goed initiatief, maar is respect niet een alledaags iets? "Absoluut", vindt Joris Arts, anti-pestcoördinator van het Fioretti College. "We besteden als school het gehele jaar door aandacht aan goede omgangsvormen. Veel van de onderwerpen die tijdens de mentorlessen behandeld worden, hebben raakvlakken met respect. Maar door er schoolbreed een dag aan te besteden, kun je het thema veel beter uitdiepen en gaan leerlingen ook verbanden zien. Het zorgt ook voor een positief klassen- en schoolklimaat."

In memoriam Toon van den Boom

In memoriam Toon van den Boom

Met verslagenheid hebben wij kennisgenomen van het overlijden van onze zeer gewaardeerde oud-collega Toon van den Boom. Toon van den Boom was tot 2009 werkzaam op het Fioretti College als adjunct-vestigingsdirecteur op de locatie Spoorlaan. Wij wensen zijn vrouw Hannie en dierbaren veel sterkte toe.

Kerstbal voor leerjaar 2 vmbo-mavo

Kerstbal voor leerjaar 2 vmbo-mavo

Dit jaar wordt er op donderdagavond 21 december voor en door de basis-, kader- en mavo-leerlingen van klas 2 een sfeervol kerstbal georganiseerd met leuke activiteiten en lekkere hapjes en drankjes. Het geld dat tijdens de avond wordt ingezameld, wordt geschonken aan het goede doel. Dit jaar is dat Join4Energy. Deze organisatie financiert onderzoeken en projecten die een bijdrage leveren aan het vinden van medicijnen en behandelmethoden voor energiestofwisselingsziekten.

Praktijkervaring opdoen op de Noordkade

Praktijkervaring opdoen op de Noordkade

Tijdens de Maak Er Werk Van cursus van het vak Facilitair hebben vijfdejaars leerlingen van de afdeling PrO meegeholpen met activiteiten op de Noordkade. Het was een mooie gelegenheid om praktijkervaring op te doen voor hun vervolgtraject.

Afdeling M&T nam deel aan maiscross

Afdeling M&T nam deel aan maiscross

MC De Peelrijders is een motorclub voor off-road-, all-road- en wegmotoren in het Brabantse Handel. Op de zondagen in november organiseert de vereniging de jaarlijkse maiscross wedstrijden. Ook teams van buiten de vereniging kunnen daaraan deelnemen.

Thuis gratis Office 2016 installeren

Thuis gratis Office 2016 installeren

Leerlingen in het voortgezet en hun ouders kunnen nu gratis met Office 365 ProPlus leren en werken. Dat is het vertrouwde Office pakket met o.a. Word, Excel, PowerPoint en OneNote. Maar Office 365 ProPlus biedt meer. Je mag het Office 2016 pakket op vijf apparaten installeren. Vanaf de PC, tablet en smartphone heeft het hele gezin zo overal toegang tot Office. Het is gratis omdat het Fioretti College een schoolovereenkomst heeft met Microsoft. Leerlingen en hun ouders kunnen van dit aanbod gebruik maken en de gratis jaarlicentie bestellen.

Ondernemerschap ervaren van binnenuit

Ondernemerschap ervaren van binnenuit

“Wat is er nodig is om een eigen bedrijf te starten en om ondernemend te zijn?” Met die vraag opende Juliën Koog, teamleider Economie, de startbijeenkomst van het project ‘From Schoolclass 2 Businessclass’. Ruim zestig vierdejaars basis- en kaderleerlingen nemen deel aan de derde ronde van dit Europese Erasmus+ project. “Jullie worden gecoacht door ervaren ondernemers uit de Meijerijstad en natuurlijk door jullie docent”, sprak Koog de leerlingen toe. “Maar ook onze docenten stellen zich lerend op, want die kunnen straks hun lesstof nog beter aansluiten op wat er in de 21e eeuw gevraagd wordt vanuit het bedrijfsleven.”

Verlichtingscontrole op De Uilenbrink

Verlichtingscontrole op De Uilenbrink

Enkele leerlingen van onze afdeling Mobiliteit & Transport hebben op 25 en 26 oktober een verlichtingscontrole uitgevoerd op basisschool De Uilenbrink in Veghel. Onze leerlingen én de basisschoolleerlingen vonden het erg leuk. Op de foto's zie je Igo van Sleeuwen, Siebe Klaassen, Daan van Lieshout en Stan Somers aan het werk.

Pilot muzieklessen op afdeling PrO

Pilot muzieklessen op afdeling PrO

De afdeling praktijkonderwijs (PrO) is gestart met muzieklessen. Dit is een nieuwe ontwikkeling binnen deze afdeling. De vmbo- en mavo-klassen hebben standaard één uur muziek in de week. Als de pilot bij PrO goed verloopt, gaan we volgend schooljaar alle PrO-brugklassen het vak muziek aanbieden. Het nu opgestarte traject zal tot aan het einde van het schooljaar lopen.

Inschrijven tweede ronde talenturen

Inschrijven tweede ronde talenturen

Vanaf maandag 13 november gaat de tweede ronde van de talenturen (voorheen 'profilering') van start. Je hebt in ronde 2 de keuze uit 18 inspirerende workshops. Die workshops duren in principe negen weken. De inschrijving verloopt voortaan via een nieuw computerprogramma. Dat zal deze week klassikaal gebeuren, onder leiding van jouw mentor. Je krijgt daarvoor je eigen inlogcode.

Bekijk de foto's van het brugklaskamp

Bekijk de foto's van het brugklaskamp

Alle eerstejaars basis-, kader- en mavo-leerlingen hebben de introductieperiode afgesloten met een gezellig kamp. Elke dag gingen er drie of vier klassen op de fiets naar Elsendorp, onder leiding van hun mentor(en) en docenten. Daar werden ze hartelijk ontvangen door de vaste kampstaf en kregen ze fruit en wat te drinken. Nadat ze hun slaapplek in orde hadden gemaakt, werd er op het veld slagbal gespeeld en in het bos levend Stratego. Degenen die nog energie over hadden, mochten hout sprokkelen en zagen voor het kampvuur.

Nieuwe locatie Talenturen Theater

Nieuwe locatie Talenturen Theater

Dit schooljaar is het voor de onderbouwleerlingen van het Fioretti College weer mogelijk om workshops Theater (acteren, zang en dans) te volgen tijdens de talenturen. Voorheen gebeurde dit in een gewoon leslokaal, maar twee weken geleden vond er een indrukwekkend snelle verhuizing plaats. Alle kostuums en decorstukken werden verplaatst van de school naar een nieuwe locatie: het PieterBreughelHuis in Veghel.

Foto's ardennenkamp 2017 op website

Foto's ardennenkamp 2017 op website

De derdejaars basis-, kader- en mavo-leerlingen zijn op kamp geweest. De bestemming was de plaats Durbuy in de Ardennen. Het kamp stond in het teken van kennismaking en sportiviteit. De basis- en kader-leerlingen zijn op kamp geweest van 4 tot en met 6 september en de mavo-leerlingen van 6 tot en met 8 september. Het was in alle opzichten een geslaagd kamp.

Kom eens lunchen in ons schoolrestaurant

Kom eens lunchen in ons schoolrestaurant

Het schoolrestaurant is weer geopend! Iedereen die dat wil, kan zich voor een leuke prijs in een mooie ambiance culinair laten verwennen door onze enthousiaste leerlingen. Het doel van het schoolrestaurant is dat leerlingen kook- en serveerlessen krijgen in een zo natuurgetrouw mogelijke praktijksituatie. Daarbij is van belang dat het restaurant goed bezet is. Met speciale dieetwensen kan rekening gehouden worden, mits vooraf aangegeven.

Fio-Fresh winkeltje weer geopend

Fio-Fresh winkeltje weer geopend

Het winkeltje Fio-Fresh is weer geopend voor leerlingen en docenten. Tussen 11.00 en 14.00 uur zal er een leerling van de afdeling Economie & Ondernemen in de winkel aanwezig zijn, behalve als er belangrijke lessen of toetsen zijn. Dus iedereen die iets nodig heeft, kan bij Fio-Fresh terecht. In het assortiment zitten bijvoorbeeld pennen, whiteboardstiften, geodriehoeken, oortjes en heel veel andere kantoorbenodigdheden. Als het er niet is dan bestellen we het. Verder verkopen we op dinsdag vers gebakken brood en/of banket.