Nieuws

Kom naar de Doedagen 2020

Kom naar de Doedagen 2020

In de periode van 13 tot en met 17 januari zijn alle groep 8 leerlingen en hun begeleiders uitgenodigd voor de Doedagen op het Fioretti College. Terwijl de school in vol bedrijf is, worden de leerlingen ontvangen. Het programma bestaat uit een rondleiding, een percussieworkshop en het volgen van een les. Meer dan twintig basisscholen uit de regio zijn te gast.

Ouderbetrokkenheid groot op onze school

Ouderbetrokkenheid groot op onze school

Op dinsdag 26 november kwamen de ouderpanels van onze school bij elkaar. Het was de eerste bijeenkomst van dit schooljaar. Betrokkenheid van ouders is erg belangrijk voor de kwaliteit van ons onderwijs. We zijn dan ook blij met de grote groep ouders die mee willen denken.

Waardering GOED van de onderwijsinspectie

Waardering GOED van de onderwijsinspectie

De Inspectie van het Onderwijs heeft de waardering GOED toegekend aan alle afdelingen van zowel het Fioretti College als het Zwijsen College. Het gaat hierbij dus om praktijkonderwijs, vmbo-basisberoeps, vmbo-kaderberoeps en mavo op het Fioretti College en om havo en vwo op het Zwijsen College.

Informatie sportdag leerjaar 3 vmbo-mavo

Informatie sportdag leerjaar 3 vmbo-mavo

Op donderdag 19 december vindt de sportdag plaats voor de derdejaars leerlingen vmbo en mavo. Het thema is dit jaar ‘Wintersporten’. De leerlingen hebben een keuze kunnen maken uit vier mogelijkheden: biathlon, schaatsen, mountainbiken of skiën. Al deze sporten vinden plaats in en rondom Uden.

PIE in de hoogte

PIE in de hoogte

Al jaren is er een samenwerking tussen het Fioretti College en InstallatieWerk Brabant-Zeeland (IWBZ). De leerlingen van de afdeling PIE gaan eenmaal per week naar IWBZ om daar kennis te maken met de wereld van installatietechniek.

Afdeling PIE past straatversiering aan

Afdeling PIE past straatversiering aan

De afdeling PIE is door de centrummanager Dirk Lammers gevraagd om de straatversiering, die in de feestmaanden is de straten van Veghel hangt, een andere uitstraling te geven. Er moesten 40 S’en vermaakt worden en opnieuw voorzien worden van verlichting. De verlichting is opgehangen in de Molenstraat, Meijerijstraat, Stationstraat en op de Markt tot aan het Heilig Hartplein. De leerlingen zijn er trots op. Hun werk is opeens voor iedereen zichtbaar.

Bijeenkomst profielkeuze basis-kader leerjaar 2

Bijeenkomst profielkeuze basis-kader leerjaar 2

Op donderdag 12 december is er een informatieavond voor de tweedejaars basis- en kader-leerlingen én hun ouders over de te kiezen profielen. Bij het tweede rapport moet er namelijk al een definitieve keuze gemaakt worden voor één van zes profielen die het Fioretti College aanbiedt.

Bijeenkomst vakkenkeuze mavo leerjaar 2

Bijeenkomst vakkenkeuze mavo leerjaar 2

Op donderdag 12 december is er een informatieavond voor de tweedejaars mavo-leerlingen én hun ouders over de te kiezen vakken. De docenten van deze vakken informeren u tijdens de informatieavond over de inhoud van hun vak in de bovenbouw en wat er van de leerling wordt verwacht. Zo kan er een weloverwogen keuze gemaakt worden.

Nieuws en tips van de decanen

Nieuws en tips van de decanen

Ben jij bezig met je studiekeuze en oriënteer jij je op je loopbaan? Klik dit item dan regelmatig open. Onze decanen plaatsen hier telkens nieuwe berichten met informatie, links en tips over beroepen, vervolgopleidingen, open dagen en andere activiteiten. Dit is dé plaats met actuele informatie over Loopbaan Oriëntatie en Begeleiding (LOB).

TOPKLas Techniek & Natuur Uilenbrink te gast

TOPKLas Techniek & Natuur Uilenbrink te gast

Op woensdag 20 november was docente Jorine van Marrewijk-van den Heuvel van basisschool de Uilenbrink met haar TOPKlas Techniek & Natuur te gast op onze school. Ze bezocht met haar leerlingen de afdeling BWI om daar een tweetal workshops te volgen. Zeer enthousiast hebben de techniekleerlingen zich uitgeleefd met de snijplotter en de lasersnijder.

Informatie beroepenfeest Meierijstad On Stage

Informatie beroepenfeest Meierijstad On Stage

Dit schooljaar gaan wij van start met het Beroepenfeest Meierijstad On Stage. In het kader van ‘handen en voeten geven aan beroepsoriëntatie' ontmoeten leerlingen allerlei vertegenwoordigers en medewerkers van bedrijven uit de regio. Op woensdag 4 maart 2020 vertellen beroepsbeoefenaren en vaklieden over hun vak en op de Doe-dinsdag 17 maart 2020 gaan de leerlingen bij hen op werkbezoek om ze kennis te laten maken met een bepaald beroep of specifieke branche.

Jongerenraad bedenkt plannen voor centrum Veghel

Jongerenraad bedenkt plannen voor centrum Veghel

Op woensdagmiddag 6 november is de jongerenraad bij elkaar gekomen in de trouwzaal van het gemeentehuis van Veghel, waar ze werden verwelkomd door wethouder Coby van der Pas. Leerlingen van het Zwijsen College en het Fioretti College zijn tijdens deze middag in groepjes aan de slag gegaan met het bedenken van een plan om het centrum van Veghel interessanter en aantrekkelijker te maken.

Alle School-CD's te beluisteren via Spotify

Alle School-CD's te beluisteren via Spotify

Op het Fioretti College besteden we al twee decennia lang veel aandacht aan de muzikale ontwikkeling van onze leerlingen. Dat gebeurt niet alleen op praktische en persoonlijke wijze tijdens de reguliere muzieklessen, maar ook in de pauzes en na school met onze schoolbandjes. Leerlingen die graag willen leren zingen of een instrument bespelen, of die op dit vlak al gevorderd zijn, kunnen zich inschrijven voor deze schoolbandjes. Elk jaar begeleiden een aantal enthousiaste muzikale collega's deze bandjes en zijn er minstens tien bandjes met beginners en gevorderden.

Horeca en onderwijs klinken op samenwerking

Horeca en onderwijs klinken op samenwerking

Onlangs hebben vijfentwintig regionale horecabedrijven de intentie uitgesproken om samen met het Fioretti College én De Leijgraaf de vakmensen van de toekomst op te gaan leiden. De aanwezigen onderstreepten de grote behoefte aan goed opgeleid personeel en benadrukten door het ondertekenen van een intentieverklaring dat zij hier hun rol in willen vervullen.

Les in duurzaam ondernemen bij Jumbo

Les in duurzaam ondernemen bij Jumbo

De eerste- en tweedejaars leerlingen van het Fioretti College kunnen op maandagmiddag tijdens de zogenoemde talenturen hun persoonlijke talenten verder ontwikkelen. Elke negen weken maken de leerlingen een keuze uit een workshopserie op het gebied van theater, muziek, ict, techniek, creatief en sport. Tijdens één van de lessen van de workshopserie 'Out of this world' waren 15 leerlingen te gast bij de Jumbo Foodmarkt. Onder leiding van meneer Smith, docent Engels van het Fioretti College, gingen de leerlingen het gesprek aan met meneer Klaassen, filiaalleider van deze bijzondere Jumbovestiging in Veghel.

BWI-leerlingen bezoeken de Dutch Design Week

BWI-leerlingen bezoeken de Dutch Design Week

De derdejaars leerlingen Bouwen, Wonen & Interieur (BWI) hebben onlangs de Dutch Design Week (DDW) in Eindhoven bezocht. Onder leiding van hun CKV-docenten hebben de leerlingen een leuke en leerzame dag gehad. Tijdens de DDW vind je, verspreid over meer dan 100 locaties, projecten uit het volledige ontwerpspectrum.

Overgang PrO-leerlingen naar ROC soepeler

Overgang PrO-leerlingen naar ROC soepeler

Om de doorstroming van PrO-leerlingen naar het mbo in deze regio te verbeteren, tekende ROC de Leijgraaf onlangs een samenwerkingsovereenkomst met het Netwerk Praktijkonderwijs Noordoost-Brabant (NPO). In het NPO zijn o.a. het Fioretti College in Veghel, het Elde College in Schijndel en Het Hooghuis in Oss vertegenwoordigd. Deze drie middelbare scholen bieden praktijkonderwijs aan.

Partij speciaal hout voor de afdeling BWI

Partij speciaal hout voor de afdeling BWI

Van der Linden Machinale Houtbewerking uit Veghel heeft een grote hoeveelheid hout geschonken aan onze afdeling Bouw, Wonen & Interieur (BWI). Na een bezoek aan onze school tijdens de Open Dag vond de heer Van der Linden het vurenhout, waarmee wij werkstukken maken, eigenlijk een beetje onder de maat.

Afdeling M&T bij 4WD Festival Oss

Afdeling M&T bij 4WD Festival Oss

Onze afdeling Mobiliteit & Transport heeft al geruime tijd geleden het Fioretti Racing Team opgericht, waarmee regelmatig geracet wordt. Op zondag 15 september gebeurde dat tijdens het 4WD Festival te Oss. We hadden als school onze twee 4x4’s bij ons, die het voortreffelijk deden. Iedere ronde wisselden de leerlingen elkaar af, zodat ze allemaal minimaal één rondje mee konden rijden op het crossterrein van Motorclub Oss.

Schoolrestaurant weer geopend voor lunches

Schoolrestaurant weer geopend voor lunches

Het schoolrestaurant is weer geopend! Iedereen die dat wil, kan zich voor een leuke prijs in een mooie ambiance culinair laten verwennen door onze enthousiaste leerlingen. Het doel van het schoolrestaurant is dat leerlingen kook- en serveerlessen krijgen in een zo natuurgetrouw mogelijke praktijksituatie. Daarbij is van belang dat het restaurant goed bezet is. Met speciale dieetwensen kan rekening gehouden worden, mits vooraf aangegeven.

Om deze website goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies.
Bekijk ons cookiebeleid en privacybeleid.