Nieuws

Open Podium Come Together 2.0 groot succes

Open Podium Come Together 2.0 groot succes

Na een geweldig mooie en geslaagde voorstelling in 2018 bestormden de leerlingen van het Fioretti College en het Zwijsen College op dinsdagavond 16 april opnieuw het podium van De Blauwe Kei! Dat er veel muzikaal talent op beide scholen rondloopt, mocht de goed gevulde zaal opnieuw ervaren. Van brugklassers tot eindexamenleerlingen met het vak muziek in hun pakket, allemaal zetten ze een goed muzikaal optreden neer.

Startschot Beroepenfeest Meierijstad On Stage

Startschot Beroepenfeest Meierijstad On Stage

Het Fioretti College in Veghel en het Elde College in Schijndel/Sint-Michielsgestel gaan volgend schooljaar deelnemen aan het project VMBO On Stage. Dit project wordt ook in twintig andere regio’s in ons land gerealiseerd, in sommige regio's al tien jaar. Het is een zeer succesvol project met een hoge opbrengst voor alle betrokkenen: leerlingen, werkgevers, beroepsbeoefenaars en school. Het startschot voor het Beroepenfeest is dinsdag 16 april gegeven voor een volle aula met docenten.

Neem op 4 mei deel aan Dodenherdenking

Neem op 4 mei deel aan Dodenherdenking

Het is belangrijk dat we jaarlijks op 4 mei stil staan bij oorlog en onderdrukking in het verleden, maar ook bij de waarde van vrijheid en democratie in onze eigen tijd. In theater De Blauwe Kei op de Noordkade wordt 's avonds een indrukwekkende voorstelling gespeeld. Daarna volgt er een stille tocht naar de Kolonel Johnsonstraat in het centrum. Aldaar vindt de dodenherdenking plaats. Kinderen, jongeren, volwassenen en ouderen zijn uitgenodigd om hieraan deel te nemen. Het is elk jaar weer een indrukwekkende en belangrijke gebeurtenis.

Drie finaleplaatsen bij Olympic Moves

Drie finaleplaatsen bij Olympic Moves

Op woensdag 10 april reisden er twee zaalvoetbalteams, twee korfbalteams en één hockeyteam van het Fioretti College af naar Olympic Moves Eindhoven. Daarnaast reisden er twee unihockeyteams naar Nijmegen. Door drie teams is een plek in de finale op 7 juni op Papendal veiliggesteld. De andere teams hebben ook een knappe prestatie geleverd.

Inhoudelijke film over onze afdeling PrO

Inhoudelijke film over onze afdeling PrO

Het praktijkonderwijs (PrO) is een aparte afdeling op het Fioretti College, met een eigen ingang, schoolplein, aula en team. PrO is er voor leerlingen die moeite hebben met leren, waarvoor het behalen van een diploma op het vmbo heel lastig is. De leerlingen worden voorbereid op een plek in de maatschappij.

Info-avond voor ouders over uitgaan in Veghel

Info-avond voor ouders over uitgaan in Veghel

Gaan uw tieners ook op stap? Maakt u zich weleens zorgen? Dan is ‘Uit met Ouders’ op maandag 6 mei 2019 iets voor u. Duik in de uitgaanswereld van Veghel en ervaar welke voorzorgsmaatregelen er worden genomen om veilig te kunnen stappen. Hoe zit het met alcohol en drugsgebruik? Waar kunt u als ouder rekening mee houden? Schrijf u nu in!

OMO-profielwerkstukprijs al driemaal gewonnen

OMO-profielwerkstukprijs al driemaal gewonnen

Jaarlijks reikt Ons Middelbaar Onderwijs (OMO) prijzen uit aan leerlingen die een verdienstelijk profiel-, sector- of praktijkwerkstuk hebben gemaakt. Voor het derde jaar op rij waren leerlingen van onze afdeling praktijkonderwijs genomineerd voor de OMO-praktijkwerkstukprijs. En voor het derde jaar op rij winnen ze deze prijs. Op donderdag 4 april ontvingen zij op het OMO-bureau uit handen van bestuursvoorzitter Eugène Bernard de hoofdprijs van € 1000,- en een prachtig juryrapport.

Miryanne en meneer Hanegraaf naar Rusland

Miryanne en meneer Hanegraaf naar Rusland

Het is de kers op de taart voor Miryanne Ruijs. Ze gaat als beste Nederlands horeca-gastvrouw naar de WorldSkills wedstrijden in Kazan (Rusland). Meneer Hanegraaf zal haar daarbij begeleiden en gaat ter plaatse de MBO-wedstrijden jureren. Een fantastische uitdaging voor beiden! Miryanne is de eerste vmbo-leerling ooit die meegaat naar de WordSkills wedstrijden. Ze zal in Rusland niet alleen ons land vertegenwoordigen, maar is tevens ambassadrice voor het voorbereidend middelbaar beroepsonderwijs.

Interview Anita O'Connor in Bedrijvig Meierijstad

Interview Anita O'Connor in Bedrijvig Meierijstad

Anita O'Connor, algemeen directeur van VO-Veghel, vertelt in het magazine Bedrijvig Meierijstad hoe er in de afgelopen zes jaar stevig ingezet is op samenwerking tussen het Fioretti College en Zwijsen College enerzijds en het regionale bedrijfsleven anderzijds. Niet alleen MBO-studenten zijn een interessante doelgroep voor bedrijven, maar ook vmbo-, havo- en vwo-leerlingen. Het blijkt dat jongeren, die uitvliegen voor hun studie, uiteindelijk graag weer in de regio willen werken waar ze vandaan komen. Volop kansen dus voor de bedrijven op gemotiveerde arbeidskrachten.

Uitreiking Nederlandse Onderwijsprijs

Uitreiking Nederlandse Onderwijsprijs

Op woensdag 27 maart heeft Alida Oppers van het Ministerie van OCW de tweejaarlijkse Nationale Onderwijsprijs uitgereikt in de Stadsgehoorzaal te Leiden. Ook het Fioretti College was daarbij. In het basisonderwijs ging de eerste prijs naar de bijzondere vorm van onderwijs op Nieuweschool in het Limburgse Panningen. In het voortgezet onderwijs was het PENTA College uit Hoogvliet (Rotterdam), de winnaar. De prijswinnaars hebben de Bronzen Olifant en een geldbedrag ontvangen.

Fioretti eerste plaats bij timmerwedstrijden

Fioretti eerste plaats bij timmerwedstrijden

Op 21 en 22 maart hebben Lars Veldhuizen en Luuk van den Berg, twee BWI-leerlingen uit klas kb4a, meegedaan met de regionale timmerwedstrijden in ’s-Hertogenbosch. De opdracht was een traditioneel spant maken aan de hand van een uitslag. Zij hebben beiden een geweldige prestatie geleverd en de prijs gewonnen voor de best presterende school. Lars steeg duidelijk boven de rest uit en haalde een verdiende eerste plaats. Felicitaties zijn op z'n plaats!

Fioretti tweede plaats in landelijke HBR-finale

Fioretti tweede plaats in landelijke HBR-finale

Luuk, Miryanne en Jorg Foolen (klas kh4d) van de afdeling HBR hebben de zilveren medaille behaald tijdens de landelijke finale van de veertiende editie van Skills Talents. Dat zijn de teamvakwedstrijden voor het vmbo. Ze hebben zowel op het gebied van koken als serveren een geweldige prestatie neergezet. Dat gebeurde onder leiding van hun vakdocenten meneer Bissels en meneer Hanegraaf.

Nominatie voor OMO-praktijkwerkstukprijs

Nominatie voor OMO-praktijkwerkstukprijs

Tien leerlingen van de afdeling praktijkonderwijs bouwen momenteel in het kader van 'maatwerk' onder leiding van twee docenten een eigen boot, een 'piraatje' om precies te zijn. Dit bootje, in de vijftiger jaren ontworpen door jachtontwerper Jaap Kraaier, is volledig van hout en zo op het oog eenvoudig te maken. Het samen bouwen gebeurt door de leerlingen en docenten buiten de reguliere lessen om. Het project is inmiddels genomineerd voor de OMO Praktijkwerkstukprijs.

Miryanne Ruijs beste Nederlandse gastvrouw

Miryanne Ruijs beste Nederlandse gastvrouw

Op woensdag 27 maart organiseerde de Vereniging van Scholen met een Horeca-Opleiding (VSHO) voor de twintigste keer het Nederlands kampioenschap. Twaalf provinciale teams, elk bestaande uit twee koks en één gastheer/gastvrouw, streden om de hoogst haalbare eer die een horeca-leerling op het vmbo kan behalen: Nederlands kampioen worden. Onze koks Luuk Voets en Thomas Vlieger en gastvrouw Miryanne Ruijs gingen ervoor. Het Teylingen College KTS in Voorhout was ditmaal het decor voor de landelijke finale.

Fantastische aanmelding nieuwe brugklassers

Fantastische aanmelding nieuwe brugklassers

Op 11, 12 en 13 maart konden toekomstige brugklassers zich weer inschrijven op het Fioretti College. De achtstegroepers uit Veghel en omgeving maakten massaal gebruik van deze gelegenheid. Enkele honderden leerlingen kwamen samen met hun ouders/verzorgers naar de school om hun aanmeldingsformulier in te leveren. Daar zaten tientallen docenten klaar om de gegevens te controleren, een praatje te maken en de inschrijving in orde te maken.

Regionale impuls sterk techniekonderwijs

Regionale impuls sterk techniekonderwijs

De regio Noordoost-Brabant gaat een stevige impuls geven aan het versterken van het technisch beroepsonderwijs. Onderwijs, bedrijfsleven en overheid trekken daarin samen op en leiden op voor de eigen regio. Daarbij wordt geprofiteerd van extra geld dat landelijk vrijgemaakt wordt voor het (verhoudingsgewijs dure) technisch onderwijs. De regionale investering van het Ministerie van OCW betreft - mits de plannen en de samenwerking goed zijn - een dikke 17 miljoen euro.

Schilder- en decoreerles ROC-studenten

Schilder- en decoreerles ROC-studenten

Op donderdag 14 maart waren 85 studenten van ROC de Leijgraaf te gast bij onze afdeling Bouwen, Wonen & Interieur (bwi). Ze namen actief deel aan de workshop ‘Schilderen, afplakken en decoreren van muren’. Een mooi voorbeeld van samenwerking tussen vmbo en mbo. Ieder jaar gaat een grote groep studenten van ROC de Leijgraaf naar Bosnië om daar een school - en dit jaar ook een ziekenhuis - op te knappen. Ze schilderen daar de muren, kozijnen en deuren, en maken mooie wanddecoraties.

Goede prestatie tijdens metselwedstrijden

Goede prestatie tijdens metselwedstrijden

Twee vierdejaars bwi-leerlingen hebben meegedaan aan de metselwedstrijden regio zuid in Veldhoven. Dat zijn Maik van Asseldonk (kb4a, op de foto) en Teun Verbakel uit (bb4a). Zij hebben een fraai stukje metselwerk gemaakt en een goede prestatie geleverd. Het resultaat is een mooie stenen bank en een vierde plek. Met deze kwaliteiten hoeven zij niet bang te zijn voor een goede toekomst als metselaar!

Zinvolle stagedialoog op afdeling PrO

Zinvolle stagedialoog op afdeling PrO

Wat is de zin en onzin van stage? Hoe krijg ik leerlingen gemotiveerd voor hun stageplek? Houden bedrijven genoeg rekening met de (on)mogelijkheden van onze leerlingen? Het is een greep uit de vragen, die leefden onder de leraren van onze afdeling Praktijkonderwijs. Om wat meer zicht te krijgen, organiseerde men daarom op dinsdag 26 februari een dialoog tussen leerlingen, ouders, stagebegeleiders en bedrijven. Ook sloot wethouder Menno van Roozendaal aan in de discussie.

Fioretti  in actie tegen zwerfafval

Fioretti in actie tegen zwerfafval

In het kader van de actie ‘Nederland Schoon’ zijn er rond onze school drie zogenaamde G-snakes geplaatst. Twee staan er net buiten het terrein (bij binnenkomst en verlaten schoolplein) en één staat er op het schoolterrein (bij de achterkant van de poort). Ook op deze manier probeert het Fioretti College zwerfafval tegen te gaan.