Nieuws

Leerlingen E&O ervaren ondernemerschap

Leerlingen E&O ervaren ondernemerschap

Voor het derde opeenvolgende jaar hebben de vierdejaars leerlingen Economie & Ondernemen én ondernemers uit Meierijstad deelgenomen aan het project From Schoolclass to Businessclass (Sc2Bc). Het doel van het project is om de leerlingen kennis te laten maken met ondernemerschap en wat het inhoudt om ondernemend te zijn. Dit om beter voorbereid te zijn op de toekomstige arbeidsmarkt. Onze school is met dit Europese project om het ondernemerschap van de jeugd te stimuleren een voorloper.

Nominatie voor OMO-praktijkwerkstukprijs

Nominatie voor OMO-praktijkwerkstukprijs

Voor het tweede jaar op rij zijn leerlingen van de afdeling praktijkonderwijs genomineerd voor de OMO-praktijkwerkstukprijs. Vorig jaar werd die prijs gewonnen door Thijs van Vught. Dit jaar is de ‘kabelhaspel loungetafel’ genomineerd. De tafel is gemaakt door Margje Koenen, Dano Evers, Romy Esselaar, Charlotte Vissers en Miguel Ferreira Fernandes, onder begeleiding van meneer Faes.

Eerste en derde prijs bij timmerwedstrijd

Eerste en derde prijs bij timmerwedstrijd

Op 15 en 16 maart hebben twee BWI-leerlingen, Luca Spierings en Teun van den Tillaart uit klas kb4j, meegedaan met de timmerwedstrijd bij Bouwmensen in Oss. Er namen tien leerlingen vanuit diverse vmbo-scholen in de regio deel. De opdracht was het maken van een picknicktafel.

Techniek Ladies Night bij Vanderlande

Techniek Ladies Night bij Vanderlande

Op donderdag 22 maart wordt er bij Vanderlande een Techniek Ladies Night georganiseerd. Het evenement is bedoeld voor alle meiden (leerjaar 2 kader en mavo + leerjaar 3 mavo) die interesse hebben in techniek. De zeven werelden van techniek worden gepresenteerd, er is een opleidingenmarkt, je kunt speeddaten met rolmodellen uit de techniekwereld en alle deelenemers krijgen goodiebag.

Veel nieuwe leerlingen op het Fioretti College

Veel nieuwe leerlingen op het Fioretti College

Het was weer een gezellige drukte op 5, 6 en 7 maart. Veel groep-8 leerlingen en hun ouders bezochten het Fioretti College om zich aan te melden voor het schooljaar 2018-2019. Inmiddels hebben zich 280 leerlingen ingeschreven voor één van de brugklassen van de afdelingen praktijkonderwijs en vmbo-mavo.

Zaalvoetbalteam naar finale Olympic Moves

Zaalvoetbalteam naar finale Olympic Moves

Op dinsdag 13 maart reisden er drie zaalvoetbalteams van het Fioretti College naar Oirschot voor de regionale wedstrijden van Olympic Moves zaalvoetbal. Het team van de meiden was erg sterk. Ze wonnen in de poule zelfs de laatste wedstrijd van het Zwijsen College. Helaas bleek een ander team net iets sterker en werden onze meiden tweede.

De MR zoekt nieuwe ouders

De MR zoekt nieuwe ouders

Om ervoor te zorgen dat een school optimaal functioneert, worden er regelmatig beslissingen genomen en veranderingen doorgevoerd. De verantwoordelijkheid voor het beleid ligt bij het schoolbestuur. Maar omdat het beleid gevolgen heeft voor leerlingen en personeel moet het schoolbestuur overleggen met de Medezeggenschapsraad (MR). De wet op de medezeggenschap geeft aan dat de MR grote invloed kan uitoefenen op het beleid van een school. In een groot aantal beleidskwesties heeft de MR advies- of zelfs instemmingsrecht.

Derdejaars BWI bezoeken Bouw- en Inframensen

Derdejaars BWI bezoeken Bouw- en Inframensen

Onlangs zijn de derdejaars BWI-leerlingen op bezoek geweest bij de opleidingsbedrijven Bouwmensen en Inframensen in Oss. Daar mochten de leerlingen diverse workshops volgen, zoals metselen, profielen stellen, spantje stellen, riolering aansluiten en straten maken. Het bezoek vond plaats in het kader van loopbaanoriëntatie en -begeleiding (LOB). Onze leerlingen zijn nu beter voorbereid op hun keuze voor hun eventuele vervolgopleiding. Het was een leuke en leerzame dag.

BWI-leerlingen te gast op ROC in Uden

BWI-leerlingen te gast op ROC in Uden

Op vrijdag 2 maart hebben twaalf van onze BWI-leerlingen een leuke en leerzame dag gehad op ROC de Leijgraaf in Uden, bij de afdeling Hout & Meubel. De leerlingen hebben een goede indruk gekregen van de school en wat ze daar aanbieden. Het was een geslaagde dag en de leerlingen mochten na afloop vol trots hun zelfgemaakte kastje mee naar huis nemen.

Mediawijsheid is belangrijk

Mediawijsheid is belangrijk

We kunnen ons geen maatschappij meer voorstellen zonder computers, tablets en mobiele telefoons. Onze kinderen groeien er mee op en lijken er mee te vergroeien. Natuurlijk biedt dat veel voordelen, maar ieder van ons kent ook de schaduwzijde. Cyberpesten, vechtfilmpjes verspreiden, racistische uitlatingen doen en sexting zijn daar voorbeelden van.

Fioretti College scoort goed in Elsevier

Fioretti College scoort goed in Elsevier

Tijdschrift Elsevier heeft onlangs de resultaten gepubliceerd van haar jaarlijkse onderzoek naar de prestaties van middelbare scholen. We komen goed uit de test die gaat over het schooljaar 2015-2016. Op deze resultaten mogen we met recht trots zijn.

Open Dag bruisend en informatief

Open Dag bruisend en informatief

Op zaterdag 3 februari bezochten vele honderden leerlingen met hun ouders/verzorgers de jaarlijkse Open Dag van het Fioretti College. Het was nog drukker dan vorig jaar. Vanwege de grote hoeveelheid aan doe-activiteiten werd het voor de meeste gasten een bezoek van enkele uren. Van 11.00 tot 15.00 uur stonden de deuren van de afdeling vmbo/mavo en van de afdeling Praktijkonderwijs (PrO) open voor leerlingen uit groep 8 en groep 7. Na een persoonlijke ontvangst door de schoolleiding konden de bezoekers via een duidelijk aangegeven route zelfstandig de school rond.

Prinsen en hun gevolg te gast in restaurant

Prinsen en hun gevolg te gast in restaurant

Op woensdag 7 februari genoten alle carnavalsprinsen en hun gevolg uit Meierijstad en Vorstenbosch van het prinsendiner in ons schoolrestaurant. Het diner, dat vorig jaar nieuw leven werd ingeblazen door Prins Robert d’n Urste, werd dit jaar wegens groot succes opnieuw georganiseerd. Prins Jess d’n Urste en adjudanten Harry en Rudy hadden ditmaal de eer om de heersers uit te nodigen.

Eindopdracht Anne Rijkers en Roy Cuijpers

Eindopdracht Anne Rijkers en Roy Cuijpers

Anne Rijkers en Roy Cuijpers zijn twee leerlingen die voor het profiel BWI hebben gekozen. Bij het onderdeel Media & Vormgeving kozen ze voor het vak Sign. Als eindopdracht mochten ze bij ROC de Leijgraaf de ramen van de laboratoriumopleiding 'signen'.

Bekijk het ontwerp van de schooltuin

Bekijk het ontwerp van de schooltuin

Onze afdeling praktijkonderwijs heeft al een tijdje een eigen schooltuin. De tuin is optimaal ingericht om PrO-leerlingen voor te bereiden op werken binnen de sector groen. Mevrouw Backx heeft voor haar opleiding een tuinontwerp gemaakt. Het filmpje geeft een goede indruk van wat er inmiddels gerealiseerd is. De tuin is natuurlijk ook in het echt te bewonderen en daar zijn we trots op!

Opbrengst kerstbal 2017 naar Join4Energy

Opbrengst kerstbal 2017 naar Join4Energy

De familie Snoeck heeft namens de stichting Join4Eenergy op donderdag 25 januari een cheque in ontvangst mogen nemen met de opbrengsten van het kerstbal 2017. Tweedejaars leerlingen hebben zelf activiteiten georganiseerd om geld op te halen voor het goede doel. Samen met sponsoren uit de regio hebben de leerlingen én het personeel van team 2 het mooie bedrag van € 2400,- opgehaald.

Afsluiting talenturen Ondernemerschap

Afsluiting talenturen Ondernemerschap

Tijdens de talenturen konden eerste- en tweedejaars leerlingen van het Fioretti College kennismaken ondernemerschap. Het idee hiervoor was ontwikkeld door de Kreatech Fabriek en het werd uitgevoerd door Phoenix Cultuur. Een tiental leerlingen koos voor deze workshop. Antoon Vanhouttem van IBN was tijdens de eerste les te gast om de leerlingen uit te dagen een prototype te maken van een functioneel product. Via een stappenplan maakten de leerlingen kennis wat er allemaal komt kijken bij een ondernemerstraject, van eerste idee tot pitch bij de klant.

Tweedejaars oriënteren zich op procestechniek

Tweedejaars oriënteren zich op procestechniek

Onlangs was het de Week van de Procestechniek. Dit is een initiatief van ROC de Leijgraaf en een aantal bedrijven uit de regio, die de technieksector meer onder de aandacht van jongeren willen brengen. Vacatures in deze sector zijn moeilijk in te vullen en dus is de werkgelegenheid groot.

Leerlingen Z&W trots op hun toetsresultaat

Leerlingen Z&W trots op hun toetsresultaat

Daisy, Ilse, Shawnee, Britt, Kübra, Janneke, Janne en Eva uit de klassen kz4g en kz4i hebben onlangs gekookt voor hun ouders, grootouders, zussen en tantes. Maar liefst 21 gasten konden op het Zorg- & Welzijnplein genieten van een door de leerlingen zelfgemaakte maaltijd. De gasten hadden het naar hun zin en vonden het eten erg lekker! Dit alles gebeurde in het kader van het project Zorghotel en was een geslaagde praktische toets.

Inschrijving derde ronde talenturen

Inschrijving derde ronde talenturen

Vanaf maandag 19 februari gaat de derde ronde van de talenturen (voorheen 'profilering') van start. Je hebt in ronde 3 de keuze uit 19 inspirerende workshops. Die workshops duren tot en met maandag 2 april. De inschrijftermijn sluit op vrijdag 2 februari om 12.00 uur.