Nieuws

Fioretti en Zwijsen zijn Excellente Scholen

Fioretti en Zwijsen zijn Excellente Scholen

Het Fioretti College en het Zwijsen College ontvingen op maandag 20 januari het predicaat ‘Excellente School’ uit handen van Hanneke Taat, voorzitter van de jury Excellente Scholen van de Onderwijsinspectie. Vorig jaar ontvingen beide scholen reeds het predicaat 'Goed'. Medewerkers en leerlingen werden toegesproken door de locatiedirecteuren Clemens Geenen en Barbara Sol, algemeen directeur Anita O’Connor en wethouder Coby van der Pas. In het bijzijn van OMO-bestuursvoorzitter Jos Kusters en veel pers steeg er een luid gejuich op in beide aula’s. Een prachtige bevestiging van de kwaliteit van het voortgezet onderwijs in Veghel.

Bezoek de Open Dag op zaterdag 1 februari

Bezoek de Open Dag op zaterdag 1 februari

Een school die u samen met uw kind met allle zintuigen moet ervaren? Dat is het Fioretti College, school voor mavo, vmbo en praktijkonderwijs. Tijdens de Open Dag bruist het gebouw aan de Muntelaar 4 van de activiteiten. Wanneer uw zoon of dochter in groep 7 of 8 zit, kunt u samen met hem of haar de school in vol bedrijf aanschouwen. De kennismaking bestaat niet alleen uit kijken, maar ook uit proeven, ruiken, horen, voelen en zelfs meedoen met het voorbereidend beroepsonderwijs en/of praktijkonderwijs. Het ideale moment om de veelzijdigheid en de sfeer van het Fioretti College te ervaren.

Lezingen van CJG On Tour voor ouders

Lezingen van CJG On Tour voor ouders

Het Centrum voor Jeugd en Gezin Meierijstad organiseert op dinsdag 4 februari om 20.00 uur in Sint-Oedenrode een interessante lezing voor ouders/verzorgers. De voordracht wordt verzorgd door Tischa Neve en draagt de titel ‘Inspiratie voor leuker en makkelijker opvoeden’. Tischa Neve werkt zelfstandig als kinderpsycholoog/opvoedkundige, geeft vele lezingen en workshops, coacht ouders en maakt online opvoedcursussen.

Beluister nu de eerste Fioretti Podcast

Beluister nu de eerste Fioretti Podcast

Luister nu naar de eerste aflevering van de Fioretti Podcast! De podcast waarin leerlingen van het Fioretti College centraal staan. Onze eerste gast is Rezeki uit klas m2b. We gaan goed kennis met hem maken, hij vertelt wat hij van onze school vindt, wat voor hem een goede leraar is, we bespreken iets uit het nieuws en sluiten af met een verrassingsvraag die Rezeki niet zag aankomen...

Ik voel me net de koningin

Ik voel me net de koningin

In ons schoolrestaurant kregen onlangs ruim veertig ouderen en enkele vrijwilligers van ONS Welzijn een heerlijke kerstlunch voorgeschoteld. Het Fioretti College en de welzijnsorganisatie organiseerden samen voor de zevende keer deze activiteit voor ouderen in een sociaal isolement. De ouderen kwamen uit de gemeenten Meierijstad, Bernheze en Uden.

Ouderbetrokkenheid groot op onze school

Ouderbetrokkenheid groot op onze school

Op dinsdag 26 november kwamen de ouderpanels van onze school bij elkaar. Het was de eerste bijeenkomst van dit schooljaar. Betrokkenheid van ouders is erg belangrijk voor de kwaliteit van ons onderwijs. We zijn dan ook blij met de grote groep ouders die mee willen denken.

Nieuws en tips van de decanen

Nieuws en tips van de decanen

Ben jij bezig met je studiekeuze en oriënteer jij je op je loopbaan? Klik dit item dan regelmatig open. Onze decanen plaatsen hier telkens nieuwe berichten met informatie, links en tips over beroepen, vervolgopleidingen, open dagen en andere activiteiten. Dit is dé plaats met actuele informatie over Loopbaan Oriëntatie en Begeleiding (LOB).

Skills Talent voorronde bij afdeling PIE

Skills Talent voorronde bij afdeling PIE

De afdeling PIE gaat, samen met nog andere afdelingen van het Fioretti college, op 29 januari 2020 meedoen met de regionale Skills Talent wedstrijden op het Koning Willem I College in ’s Hertogenbosch. Dit zijn vakwedstrijden voor vmbo-scholen. Om te bepalen welke leerlingen van het derde jaar naar deze regionale wedstrijd mogen, is begin december in de werkplaats van PIE een voorronde gehouden. Drie teams van drie leerlingen streden tegen elkaar om de opdracht van de Skills Talents voorronde binnen 2 uur af te hebben.

Waardering GOED van de onderwijsinspectie

Waardering GOED van de onderwijsinspectie

De Inspectie van het Onderwijs heeft de waardering GOED toegekend aan alle afdelingen van zowel het Fioretti College als het Zwijsen College. Het gaat hierbij dus om praktijkonderwijs, vmbo-basisberoeps, vmbo-kaderberoeps en mavo op het Fioretti College en om havo en vwo op het Zwijsen College.

PIE in de hoogte

PIE in de hoogte

Al jaren is er een samenwerking tussen het Fioretti College en InstallatieWerk Brabant-Zeeland (IWBZ). De leerlingen van de afdeling PIE gaan eenmaal per week naar IWBZ om daar kennis te maken met de wereld van installatietechniek.

Afdeling PIE past straatversiering aan

Afdeling PIE past straatversiering aan

De afdeling PIE is door de centrummanager Dirk Lammers gevraagd om de straatversiering, die in de feestmaanden is de straten van Veghel hangt, een andere uitstraling te geven. Er moesten 40 S’en vermaakt worden en opnieuw voorzien worden van verlichting. De verlichting is opgehangen in de Molenstraat, Meijerijstraat, Stationstraat en op de Markt tot aan het Heilig Hartplein. De leerlingen zijn er trots op. Hun werk is opeens voor iedereen zichtbaar.

TOPKlas Techniek & Natuur Uilenbrink te gast

TOPKlas Techniek & Natuur Uilenbrink te gast

Op woensdag 20 november was docente Jorine van Marrewijk-van den Heuvel van basisschool de Uilenbrink met haar TOPKlas Techniek & Natuur te gast op onze school. Ze bezocht met haar leerlingen de afdeling BWI om daar een tweetal workshops te volgen. Zeer enthousiast hebben de techniekleerlingen zich uitgeleefd met de snijplotter en de lasersnijder.

Informatie beroepenfeest Meierijstad On Stage

Informatie beroepenfeest Meierijstad On Stage

Dit schooljaar gaan wij van start met het Beroepenfeest Meierijstad On Stage. In het kader van ‘handen en voeten geven aan beroepsoriëntatie' ontmoeten leerlingen allerlei vertegenwoordigers en medewerkers van bedrijven uit de regio. Op woensdag 4 maart 2020 vertellen beroepsbeoefenaren en vaklieden over hun vak en op de Doe-dinsdag 17 maart 2020 gaan de leerlingen bij hen op werkbezoek om ze kennis te laten maken met een bepaald beroep of specifieke branche.

Jongerenraad bedenkt plannen voor centrum Veghel

Jongerenraad bedenkt plannen voor centrum Veghel

Op woensdagmiddag 6 november is de jongerenraad bij elkaar gekomen in de trouwzaal van het gemeentehuis van Veghel, waar ze werden verwelkomd door wethouder Coby van der Pas. Leerlingen van het Zwijsen College en het Fioretti College zijn tijdens deze middag in groepjes aan de slag gegaan met het bedenken van een plan om het centrum van Veghel interessanter en aantrekkelijker te maken.

Alle School-CD's te beluisteren via Spotify

Alle School-CD's te beluisteren via Spotify

Op het Fioretti College besteden we al twee decennia lang veel aandacht aan de muzikale ontwikkeling van onze leerlingen. Dat gebeurt niet alleen op praktische en persoonlijke wijze tijdens de reguliere muzieklessen, maar ook in de pauzes en na school met onze schoolbandjes. Leerlingen die graag willen leren zingen of een instrument bespelen, of die op dit vlak al gevorderd zijn, kunnen zich inschrijven voor deze schoolbandjes. Elk jaar begeleiden een aantal enthousiaste muzikale collega's deze bandjes en zijn er minstens tien bandjes met beginners en gevorderden.

Horeca en onderwijs klinken op samenwerking

Horeca en onderwijs klinken op samenwerking

Onlangs hebben vijfentwintig regionale horecabedrijven de intentie uitgesproken om samen met het Fioretti College én De Leijgraaf de vakmensen van de toekomst op te gaan leiden. De aanwezigen onderstreepten de grote behoefte aan goed opgeleid personeel en benadrukten door het ondertekenen van een intentieverklaring dat zij hier hun rol in willen vervullen.

Les in duurzaam ondernemen bij Jumbo

Les in duurzaam ondernemen bij Jumbo

De eerste- en tweedejaars leerlingen van het Fioretti College kunnen op maandagmiddag tijdens de zogenoemde talenturen hun persoonlijke talenten verder ontwikkelen. Elke negen weken maken de leerlingen een keuze uit een workshopserie op het gebied van theater, muziek, ict, techniek, creatief en sport. Tijdens één van de lessen van de workshopserie 'Out of this world' waren 15 leerlingen te gast bij de Jumbo Foodmarkt. Onder leiding van meneer Smith, docent Engels van het Fioretti College, gingen de leerlingen het gesprek aan met meneer Klaassen, filiaalleider van deze bijzondere Jumbovestiging in Veghel.

BWI-leerlingen bezoeken de Dutch Design Week

BWI-leerlingen bezoeken de Dutch Design Week

De derdejaars leerlingen Bouwen, Wonen & Interieur (BWI) hebben onlangs de Dutch Design Week (DDW) in Eindhoven bezocht. Onder leiding van hun CKV-docenten hebben de leerlingen een leuke en leerzame dag gehad. Tijdens de DDW vind je, verspreid over meer dan 100 locaties, projecten uit het volledige ontwerpspectrum.

Overgang PrO-leerlingen naar ROC soepeler

Overgang PrO-leerlingen naar ROC soepeler

Om de doorstroming van PrO-leerlingen naar het mbo in deze regio te verbeteren, tekende ROC de Leijgraaf onlangs een samenwerkingsovereenkomst met het Netwerk Praktijkonderwijs Noordoost-Brabant (NPO). In het NPO zijn o.a. het Fioretti College in Veghel, het Elde College in Schijndel en Het Hooghuis in Oss vertegenwoordigd. Deze drie middelbare scholen bieden praktijkonderwijs aan.

Partij speciaal hout voor de afdeling BWI

Partij speciaal hout voor de afdeling BWI

Van der Linden Machinale Houtbewerking uit Veghel heeft een grote hoeveelheid hout geschonken aan onze afdeling Bouw, Wonen & Interieur (BWI). Na een bezoek aan onze school tijdens de Open Dag vond de heer Van der Linden het vurenhout, waarmee wij werkstukken maken, eigenlijk een beetje onder de maat.

Om deze website goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies.
Bekijk ons cookiebeleid en privacybeleid.