Nieuws

Boeken schooljaar 2017-2018 bestellen

Boeken schooljaar 2017-2018 bestellen

Ga jij komend schooljaar voor het eerst naar het Fioretti College als nieuwe eerstejaars leerling of als zij-instromer? Of ga je naar een hoger leerjaar? Bestel dan vóór 17 juli 2017 je gratis schoolboeken. Dat doe je door een eigen account aan te maken op www.iddink.nl. Komende zomer bezorgt Iddink dan de schoolboeken bij jou thuis. Het grootste deel wordt door de school betaald, daarom worden ze 'gratis schoolboeken' genoemd. Let op: Leerlingen van het praktijkonderwijs (PrO) krijgen hun boeken op school en hun ouders hoeven niks te doen.

97% van onze leerlingen is geslaagd

97% van onze leerlingen is geslaagd

Maar liefst 97% van onze leerlingen is geslaagd voor het eindexamen. Dat zijn 395 van de 408 examenkandidaten basisberoeps, kaderberoeps en mavo. Elf leerlingen slaagden zelfs cum laude. Met deze score komt onze school voor mavo, vmbo en praktijkonderwijs opnieuw ruim boven de landelijke norm uit. We feliciteren onze leerlingen, hun ouders/verzorgers én onze collega's met dit geweldige resultaat. Goed om te vermelden is dat er 160 mavo-leerlingen zijn geslaagd met 7 vakken en allemaal met wiskunde in hun pakket.

Telefoonnummer bij calamiteiten

Telefoonnummer bij calamiteiten

Het Fioretti College is tijdens de vakantieperiode vijf weken gesloten en telefonisch niet bereikbaar. Die periode loopt van donderdag 20 juli tot en met dinsdag 22 augustus. Mochten er tijdens die periode calamiteiten zijn, neem dan contact op met mevrouw Anita O'Connor, algemeen directeur van voorgezet onderwijs Veghel. Het nummer is 06-51416522.

Start nieuwe schooljaar

Start nieuwe schooljaar

Op maandag 28 augustus start het schooljaar 2017-2018 voor alle leerlingen. Die dag vinden er introductiebijeenkomsten plaats. Ook krijg je dan te horen hoe het les- of introductieprogramma er voor de rest van de eerste schoolweek uitziet. Hieronder kun je lezen hoe laat jij op maandag 28 augustus op school verwacht wordt en wanneer je ongeveer uit bent.

Kwalificatiecertificaten voor zesdejaars PrO

Kwalificatiecertificaten voor zesdejaars PrO

Zes zesdejaars PrO-leerlingen hebben op maandag 10 juli hun kwalificatiedocument praktijkonderwijs in ontvangst genomen. Naomi Koks, Lotte Verbruggen, Djordy Verheul, Stan Pittens, Jessica van de Vorstenbosch en Sultan Yorulmaz hebben dit schooljaar hard gewerkt en hebben allemaal een baan of vervolgopleiding gevonden. We feliciteren hen van harte! Djordy Verheul missen we helaas op de foto.

Mbo-certificaat voor vijf Fioretti-leerlingen

Mbo-certificaat voor vijf Fioretti-leerlingen

Op donderdagmiddag 6 juli was het feest op de afdeling Mobiliteit & Logistiek van het Koning Willem I College. Er werd gevierd dat 18 leerlingen van de vmbo-scholen in de regio een bijzonder certificaat ontvingen. Het betrof leerlingen van het Willem van Oranje College, de Bossche Vakschool, het Hooghuis én het Fioretti College. De 18 leerlingen hebben - nadat ze geslaagd waren voor hun basisberoepsgerichte vmbo-opleiding - direct hun vakmanschapsroute vervolgd op het mbo.

Schoolvakanties 2017-2018

Schoolvakanties 2017-2018

De schoolvakanties voor het nieuwe schooljaar 2017-2018 zijn officieel vastgesteld. Om extra duidelijkheid te verschaffen, staan hieronder niet alleen de schoolvakanties van het nieuwe schooljaar vermeld, maar ook de resterende schoolvakanties van het lopende schooljaar 2016-2017. Noteer de data alvast in uw agenda, zodat u er rekening mee kunt houden in uw (vakantie)planning. Natuurlijk zijn de vakantieroosters het gehele jaar door te downloaden via deze website. Zo kunt u altijd even checken hoe het ook alweer zit.

Speciale oplaadboom voor afdeling PrO

Speciale oplaadboom voor afdeling PrO

Sinds kort staat er op het pauzeplein van de afdeling PrO een zonneboom. Deze boom wekt met zijn zonnepanelen energie op, die opgeslagen wordt in een gel-accu. In de boom zitten USB-laders, waarmee leerlingen hun telefoon kunnen opladen. Het idee is geïnspireerd door de zonnebomen die in Oss staan.

Slotmanifestatie PrO op Noordkade

Slotmanifestatie PrO op Noordkade

Op woensdagavond 21 juni vond de jaarlijkse slotmanifestatie plaats van de praktijkscholen uit Den Bosch, Oss, Schijndel en Veghel. Dit jaar was de feestelijke slotmanifestatie op de Noordkade in Veghel. Onze PrO-leerlingen hebben een branchegerichte cursus gedaan en hebben die avond het certificaat in ontvangst genomen. Het was wederom een geweldig evenement.

Feestelijk afscheid afdeling PrO

Feestelijk afscheid afdeling PrO

Op donderdagavond 29 juni vond de feestelijke afscheidsavond plaats voor de schoolverlaters van de afdeling praktijkonderwijs. Natuurlijk waren ook de ouders/verzorgers daarvoor uitgenodigd. De mentoren en docenten hielden een leuk praatje, bij meneer Szerkowski werden de certificaten getekend, er werd door alle docenten een geslaagdenlied gezongen en natuurlijk was er een hapje en een drankje. Wij wensen alle schoolverlaters veel succes in hun werk of bij een vervolgstudie.

Uitreiking cheque sponsorloop PrO

Uitreiking cheque sponsorloop PrO

We schreven al eerder dat de onderbouwleerlingen van het praktijkonderwijs dit jaar maar liefst 1.900 euro opgehaald hebben voor Jeugdsportfonds Meierijstad. Deze week zijn drie leerlingen in het zonnetje gezet voor hun bijzondere inspanningen en heeft de klas die het meeste opgehaald heeft taart gekregen. Jaimy, Alexander en Senna kregen een bioscoopbon omdat ze het meeste geld ingezameld hadden en de taart was voor de leerlingen van P2B, de klas van mevrouw Van Os en meneer Faes.

Meneer Smith loopt voor Pink Ribbon

Meneer Smith loopt voor Pink Ribbon

Op zaterdag 24 juni heeft meneer Smith meegedaan aan de Durea Wandeltocht in Drunen. Het inschrijfgeld van de deelnemers aan deze tocht komt volledig ten goede aan Pink Ribbon. Deze organisatie financiert onderzoeken en projecten op het gebied van behandeling, nazorg en langetermijneffecten van borstkanker. Meneer Smith had een persoonlijke reden om mee te doen. Een goede vriendin van hem had de diagnose borstkanker gekregen en moest chemo's en operaties ondergaan.

Geslaagde sponsorloop en triatlon vmbo

Geslaagde sponsorloop en triatlon vmbo

Onze eerstejaars vmbo- en mavo-leerlingen hebben zich de afgelopen weken ingespannen voor Stichting Bombo. De Veghelse Maureen Piya - Van der Zandt woont en werkt in de hoofdstad van Nepal en is daar een schooltje gesticht voor straatkinderen. We ondersteunen dit kleinschalige en sympathieke project nu voor het tweede jaar. Maureen verzorgde zelf de gastlessen, tijdens haar recente werkbezoek aan Nederland. Op de foto's is te zien dat onze leerlingen 6.200 euro ingezameld hebben.

Excursie BWI-leerlingen naar Rotterdam

Excursie BWI-leerlingen naar Rotterdam

Het schooljaar van de leerlingen van de afdeling Bouwen, Wonen en Interieur (BWI) werd op dinsdag 27 juni afgesloten met een excursie naar architectuurstad Rotterdam. ’s Morgens werd het HMC (Hout en Meubel College) bezocht. Op deze MBO-school maken ze de mooiste meubels van hout, mede met behulp van een 3D-printer. Eerst kregen de leerlingen een rondleiding en daarna werd er in groepjes van twee gewerkt aan een meubelontwerp. Na afloop kregen alle leerlingen een drankje en mochten ze nog even het centrum van Rotterdam in. Niet te lang, want om 13.30 uur vertrok de rondvaartboot om de vele markante gebouwen en boten te bekijken die Rotterdam rijk is. Veel gezien en veel geleerd.

Prijsuitreiking Big Challenge 2017

Prijsuitreiking Big Challenge 2017

Op 30 maart hebben 51 van onze leerlingen het Fioretti College vertegenwoordigd tijdens de Big Challege. Dat is een Europese online wedstrijd m.b.t. de Engelse taal. Er hebben dit jaar 637.526 leerlingen meegedaan uit 9 verschillende landen. De leerlingen hebben in 45 minuten tijd op niveau van hun eigen leerjaar 45 meerkeuzevragen moeten beantwoorden. Dat deden ze onder leiding van onze Engelse docent meneer Smith. Het ging daarbij om luisteren, lezen, woordenschat, grammatica en dialogen.

Uitstekende sponsorloop afdeling PrO

Uitstekende sponsorloop afdeling PrO

De onderbouwleerlingen van onze afdeling praktijkonderwijs (PrO) hebben zich de afgelopen weken ingespannen voor Jeugdsportfonds Veghel. Dit fonds geeft sportkansen aan kinderen van 4 tot 18 jaar die leven in gezinnen waar niet genoeg geld beschikbaar is om lid te worden van een sportvereniging. Voor die kinderen betaalt Jeugdsportfonds de contributie en in bepaalde gevallen de sportattributen.

BWI leerlingen ontdekken virtual reality bril

BWI leerlingen ontdekken virtual reality bril

Maandag19 juni waren 29 leerlingen van Bouwen, Wonen en Interieur (BWI) te gast bij de afdeling Bouwkunde van onze overburen ROC de Leijgraaf. Daar kregen zij tekst en uitleg over het gebruik van de virtual reality bril. Spreker Rob van den Heuvel, een enthousiaste vierdejaars leerling van de opleiding Middenkader Bouwkunde BOL 4, wist geboeid te vertellen over zijn project. En natuurlijk stapten onze leerlingen ook de virtuele wereld binnen. Dat ging gepaard met veel ah’s en oh’s.

Alle foto's galafeest te bekijken

Alle foto's galafeest te bekijken

Zo’n 400 chique geklede leerlingen en docenten waren op woensdag 1 juni te gast op kasteel Henkenshage in Sint-Oedenrode. Daar vond het Galafeest 2016 voor de examenkandidaten plaats. Het was een drukte van jewelste voor het kasteel, want iedereen wilde onze leerlingen zien, die in de meest bijzondere voertuigen gebracht werden. Ook de pers was aanwezig. Er zijn ongelooflijk veel foto’s gemaakt. Allereerst natuurlijk van de aankomst. Daarna de staatsieportretten op de brug. En natuurlijk veel foto’s van het feest en allerlei andere leuke kiekjes.

Uitstekende resultaten examens eerste tijdvak

Uitstekende resultaten examens eerste tijdvak

Met gepaste trots kunnen we melden dat na de eerste termijn van de eindexamens 94% van de leerlingen geslaagd is. Vorig jaar was dat 93%. Na de herkansing werd dat uiteindelijk 96,6%. We verwachten nu uit te komen op 97%. Als Fioretti College hebben we altijd met het slagingspercentage boven de landelijke norm van 93% gezeten. Dat zal dit jaar niet anders zijn. Na de eerste termijn scoren we dus al iets boven dat gemiddelde en na de herkansing wordt het slagingspercentage nog hoger.

Klas m1l naar finale Vakkanjer Scout

Klas m1l naar finale Vakkanjer Scout

Cheyenne, Janneke en Maud uit klas m1l zijn in maart eerste geworden tijdens de regiofinale zuid van de wedstrijd Vakkanjer Scout. Op 15 juni mochten ze naar de landelijke finale. Vakkanjer Scout is een wedstrijd voor uitvinders binnen de techniek. De jury zei het volgende over hun uitvinding: Er bestaan al uitgebreide EHBO-koffers, AED-apparaten en EHBO-fietsen, er is al een Rode Kruis app en er zijn ongelooflijk veel mensen met een EHBO- en reanimatiediploma. Maar nog niemand heeft dit alles ooit gecombineerd tot een sluitend geheel. Een briljant idee!