Nieuws

Fioretti College komt uit op 98% geslaagden

Fioretti College komt uit op 98% geslaagden

Maar liefst 98% van onze eindexamenkandidaten is geslaagd. Dat zijn 351 van de 360 examenkandidaten basisberoeps, kaderberoeps en mavo. Onze school voor mavo, vmbo en praktijkonderwijs in Veghel komt al jaren ruim boven de landelijke norm uit. We scoren goed op het eindexamen, maar met 98% mogen we ons tot één van de beste scholen in Nederland rekenen. Felicitaties voor alle leerlingen, hun ouders/verzorgers én het personeel zijn op z'n plaats!

Acht medewerkers met prépensioen

Acht medewerkers met prépensioen

Acht medewerkers van onze school gaan met prépensioen. Bij elkaar vertegenwoordigen zij 240 dienstjaren. De school neemt daarmee afscheid van een schat aan onderwijservaring. In de allerlaatste schoolweek werden vijf docenten en drie onderwijs ondersteunende medewerkers uitgezwaaid. Veel van hen startten ooit op één van de voorlopers van het huidige Fioretti College.

Boeken schooljaar 2018-2019 bestellen

Boeken schooljaar 2018-2019 bestellen

Ga jij komend schooljaar voor het eerst naar het Fioretti College als nieuwe eerstejaars leerling of als zij-instromer? Of start je in een hoger leerjaar? Bestel dan vóór 9 juli 2018 je gratis schoolboeken. Dat doe je door een eigen account aan te maken op www.iddink.nl. Komende zomer bezorgt Iddink dan de schoolboeken bij jou thuis. Het grootste deel wordt door de school betaald, daarom worden ze 'gratis schoolboeken' genoemd. Let op: Leerlingen van het praktijkonderwijs (PrO) krijgen hun boeken op school en hun ouders hoeven niks te doen.

Veelgestelde vragen over notebooks voor leerjaar 1

Veelgestelde vragen over notebooks voor leerjaar 1

Het Fioretti College start komend schooljaar in leerjaar 1 (niveaus basis, kader en mavo) met blended learning. Dat staat voor een mix van leerstijlen, waarbij enerzijds moderne media (ict) ingezet worden en anderzijds de vertrouwde (werk)boeken gebruikt worden. Voor deze vorm van gecombineerd leren is een eigen notebook (laptop) onmisbaar. Er wordt van leerlingen verwacht dat ze daarmee op school en thuis gaan werken. Een notebook kan door ouders en leerlingen zelf worden aangeschaft, maar moet wel aan bepaalde specificaties voldoen. Een andere mogelijkheid is het kopen of huren van een notebook via The Rent Company.

Prachtig actiebedrag voor Stichting Marijn

Prachtig actiebedrag voor Stichting Marijn

De brugklasleerlingen van de afdeling vmbo hebben zich ingezet voor Stichting Marijn. Deze stichting ondersteunt onderwijsprojecten in Nicaragua. Op dinsdag 26 juni vond de sponsorloop plaats, in de vorm van een triatlon. In de weken daarvoor hebben de leerlingen geld ingezameld, nadat Jet van Os een indrukwekkende gastles had verzorgd in alle brugklassen.

Geslaagde actie PrO voor Buurttuin Bitswijk

Geslaagde actie PrO voor Buurttuin Bitswijk

De onderbouwleerlingen van de afdeling PrO hebben een dikke pluim verdiend. Ze hebben zich ingezet om voor Buurttuin Bitswijk in Uden geld in te zamelen. Ze hebben maar liefst € 2.340,- opgehaald. De bestuurders van de buurttuin waren blij verrast. Het was veel meer dan dat ze durfden hopen. Er wordt met het sponsorgeld onder andere een tuinfrees aangeschaft en allerlei andere gereedschappen. Daar zullen de bovenbouwleerlingen weer dankbaar gebruik van kunnen maken, tijdens hun stage in de buurttuin.

Inspirerende techniekdag brugklas mavo

Inspirerende techniekdag brugklas mavo

Op donderdag 28 juni hebben alle mavo-brugklassers op de Noordkade in Veghel kennis kunnen maken met de zeven werelden van techniek. Het Fioretti College organiseerde de techniekdag in samenwerking met de Phoenix Cultuur en partners uit het bedrijfsleven. De leerlingen volgden allemaal workshops over vier werelden en hadden een speeddate over twee werelden.

Feestelijk afscheid afdeling PrO

Feestelijk afscheid afdeling PrO

Op donderdagavond 21 juni vond de feestelijke afscheidsavond plaats voor de schoolverlaters van de afdeling praktijkonderwijs. Natuurlijk waren ook de ouders/verzorgers daarvoor uitgenodigd. De mentoren en docenten hielden een leuk praatje, bij mevrouw O'Connor werden de certificaten getekend en natuurlijk was er een hapje en een drankje. Wij wensen alle schoolverlaters veel succes in hun werk of bij een vervolgstudie.

Slotmanifestatie PrO in Den Bosch

Slotmanifestatie PrO in Den Bosch

Voor de vijfde- en zesdejaars leerlingen van PrO was er op dinsdag 19 juni een slotmanifestatie in Theater aan de Parade in den Bosch. Leerlingen die dit jaar een cursus hebben gevolgd, kregen bij deze feestelijke uitreiking hun certificaten en diploma’s. De Maak-Er-Werk-Van cursussen zijn een samenwerking van vier praktijkscholen, om leerlingen de kans te geven zich (branche)erkend te certificeren of diplomeren. In totaal hebben 49 leerlingen PrO-leerlingen van het Fioretti College een cursus gevolgd.

Alle foto's van het galafeest te bekijken

Alle foto's van het galafeest te bekijken

Tijdens het galafeest op woensdag 6 juni op de Noordkade in Veghel zagen onze eindexamenkandidaten er prachtig uit. Van de stoet, van de aankomst, van de leerlingen zelf en van het feest zijn vele mooie foto's gemaakt. Die foto's zijn hier te bekijken en te downloaden.

Al 93% geslaagden na eerste tijdvak

Al 93% geslaagden na eerste tijdvak

De vlag mag uit. Maar liefst 93% van onze eindexamenkandidaten is na het eerste tijdvak al geslaagd. Dat zijn 336 van de 360 examenkandidaten basisberoeps, kaderberoeps en mavo. Dit gaat na het tweede tijdvak nog stijgen naar circa 96%. Met deze score komt onze school voor mavo, vmbo en praktijkonderwijs opnieuw ruim boven de landelijke norm uit. We feliciteren onze leerlingen, hun ouders/verzorgers én onze collega's met dit geweldige resultaat.

Slotmanifestatie PrO in Den Bosch op 19 juni

Slotmanifestatie PrO in Den Bosch op 19 juni

Voor de vijfde- en zesdejaars PrO-leerlingen wordt er een feestelijke slotmanifestatie georganiseerd op dinsdag 19 juni. De leerlingen die dit jaar een cursus hebben gevolgd, krijgen tijdens deze feestelijke uitreiking hun certificaten en diploma’s. De Maak Er Werk Van cursussen zijn een samenwerking van vier praktijkscholen om leerlingen de kans te geven zich (branche)erkend te certificeren of diplomeren. In totaal hebben 49 Fioretti-leerlingen een cursus gevolgd.

Certificaatuitreikingen PrO op 21 en 26 juni

Certificaatuitreikingen PrO op 21 en 26 juni

Op donderdag 21 juni vindt de certificaatuitreiking plaats, waarvoor alle vijfdejaars PrO-leerlingen en hun ouders/verzorgers zijn uitgenodigd. Sommigen krijgen hun kwalificatiedocument praktijkonderwijs en anderen krijgen een voorlopig document. Ook worden de Entree-diploma’s uitgereikt en krijgen de leerlingen hun ‘BORIS-praktijkverklaring’.

Geslaagd schoolfeest op afdeling PrO

Geslaagd schoolfeest op afdeling PrO

Op dinsdag 12 juni was er een schoolfeest voor de leerlingen van de afdeling praktijkonderwijs. Het initiatief kwam vanuit de PrO-leerlingen zelf. Evi (p2a), Bodean (p3b), Jaimy (p3b) en Ilona (p4a) zijn een handtekeningenactie begonnen. Zij hebben de directie met hun plan en hun enthousiasme weten te overtuigen. Tijdens het feest kon er volop gedanst worden, maar er was ook de mogelijkheid om even DJ te zijn. Het schoolfeest was een succes en voor herhaling vatbaar!

Zaalvoetbalteam derde op Ned. kampioenschap

Zaalvoetbalteam derde op Ned. kampioenschap

Op vrijdag 8 juni was het bovenbouwteam, met Stef, Hadi, Roel, Bart, Talip, Halil, Edward en Noud, te gast op Papendal. Daar vond de opening plaats van de Olympic Moves Final 2018. Dat was een prachtige show met Tess Wester (keepster Nederlands handbalteam) en vele andere bekende Nederlanders. Daarna ging het bovenbouwteam richting Arnhem, waar de zaalvoetbalfinales gespeeld werden.

MBO-diploma's voor onze PrO-leerlingen

MBO-diploma's voor onze PrO-leerlingen

De PrO-leerlingen die deelnamen aan de pilot Entree hebben te horen gekregen dat ze allemaal geslaagd zijn en hun hun Entree-diploma behaald hebben! Een score van 100% dus! We zijn super trots op deze kanjers, die het afgelopen jaar hard hebben gewerkt om dit mbo-diploma te bemachtigen. Gefeliciteerd allemaal en de vlag kan uit!

Tevredenheid van leerlingen en ouders

Tevredenheid van leerlingen en ouders

Hoe denken leerlingen en ouders over het onderwijs op het Fioretti College? Om dat goed in beeld te krijgen, vulden 877 leerlingen en 531 ouders een enquête in. De resultaten van beide enquêtes presenteren we in dit artikel.

Burgemeester bezoekt Fioretti College

Burgemeester bezoekt Fioretti College

Op donderdag 31 mei bezochten burgemeester Kees van Rooij, wethouder Coby van der Pas en een viertal beleidsmedewerkers van de gemeente Meijerijstad het Fioretti College. De heer Van Rooij is sinds december 2017 burgemeester en gebruikt zijn eerste jaar om de grote gemeente Meijerijstad goed te leren kennen. Een werkbezoek aan het Fioretti College maakt onderdeel uit van die kennismaking.

Inschrijving begonnen voor Ardennenkamp 2018

Inschrijving begonnen voor Ardennenkamp 2018

In het derde leerjaar vindt er voor de leerlingen mavo en vmbo een kennismakingskamp plaats. Dat kamp wordt door school georganiseerd in samenwerking met LPM Durbuy. De basis- en kaderberoepsleerlingen gaan op kamp van 3 t/m 5 september en de mavo-leerlingen van 5 t/m 7 september. In de week van 28 mei t/m 1 juni krijgen alle huidige tweedejaars leerlingen een presentatie over het Ardennenkamp. Ze hebben tot en met 22 juni om zich in te schrijven. Wij gaan ervan uit dat alle leerlingen deelnemen aan het kamp.

Nederlands korfbalteam op bezoek in Erp

Nederlands korfbalteam op bezoek in Erp

Op woensdagmiddag 30 mei was het Nederlands korfbalteam te gast in Erp. Vier brugklassen kregen de unieke kans om deel te nemen aan een clinic, georganiseerd door dit nationale team. Tijdens de lesuren Bewegen & Sport zijn de klassen mk1i, k1h, m1j en m1m op de fiets richting korfbalvereniging ‘De Korfrakkers’ in Erp gegaan.