Nieuws

Boeken schooljaar 2017-2018 bestellen

Boeken schooljaar 2017-2018 bestellen

Ga jij komend schooljaar voor het eerst naar het Fioretti College als nieuwe eerstejaars leerling of als zij-instromer? Of ga je naar een hoger leerjaar? Bestel dan vóór 17 juli 2017 je gratis schoolboeken. Dat doe je door een eigen account aan te maken op www.iddink.nl. Komende zomer bezorgt Iddink dan de schoolboeken bij jou thuis. Het grootste deel wordt door de school betaald, daarom worden ze 'gratis schoolboeken' genoemd. Let op: Leerlingen van het praktijkonderwijs (PrO) krijgen hun boeken op school en hun ouders hoeven niks te doen.

Project Globaland over wereldproblemen

Project Globaland over wereldproblemen

De eerstejaars leerlingen mavo en vmbo nemen op woensdag 5 en donderdag 6 juli deel aan het tweedaagse Globaland project. Dat is een spannend simulatiespel over de maatschappij en de wereld. Het project staat in het teken van de virtuele wereld die Globaland heet. De situatie in de landen in Globaland is problematisch. Er is bijvoorbeeld slecht onderwijs, er zijn geen goede wegen en het milieu is vervuild. De leerlingen vormen in groepjes de nieuwe leiders van deze landen. In vier spelrondes is het hun taak om de situatie in hun land te verbeteren.

Prijsuitreiking Big Challenge 2017

Prijsuitreiking Big Challenge 2017

Op 30 maart hebben 51 van onze leerlingen het Fioretti College vertegenwoordigd tijdens de Big Challege. Dat is een Europese online wedstrijd m.b.t. de Engelse taal. Er hebben dit jaar 637.526 leerlingen meegedaan uit 9 verschillende landen. De leerlingen hebben in 45 minuten tijd op niveau van hun eigen leerjaar 45 meerkeuzevragen moeten beantwoorden. Dat deden ze onder leiding van onze Engelse docent meneer Smith. Het ging daarbij om luisteren, lezen, woordenschat, grammatica en dialogen.

Verkort rooster

Verkort rooster

Vanwege de tropische temperaturen is er deze week van dinsdag tot en met vrijdag een verkort rooster. De lessen duren 40 in plaats van 50 minuten. Dit geldt niet voor leerlingen die stage lopen.

Geslaagde sponsorloop en triatlon vmbo

Geslaagde sponsorloop en triatlon vmbo

Onze eerstejaars vmbo- en mavo-leerlingen hebben zich de afgelopen weken ingespannen voor Stichting Bombo. De Veghelse Maureen Piya - Van der Zandt woont en werkt in de hoofdstad van Nepal en is daar een schooltje gesticht voor straatkinderen. We ondersteunen dit kleinschalige en sympathieke project nu voor het tweede jaar. Maureen verzorgde zelf de gastlessen, tijdens haar recente werkbezoek aan Nederland. Op de foto's is te zien dat onze leerlingen 6.200 euro ingezameld hebben.

Uitstekende sponsorloop afdeling PrO

Uitstekende sponsorloop afdeling PrO

De onderbouwleerlingen van onze afdeling praktijkonderwijs (PrO) hebben zich de afgelopen weken ingespannen voor Jeugdsportfonds Veghel. Dit fonds geeft sportkansen aan kinderen van 4 tot 18 jaar die leven in gezinnen waar niet genoeg geld beschikbaar is om lid te worden van een sportvereniging. Voor die kinderen betaalt Jeugdsportfonds de contributie en in bepaalde gevallen de sportattributen.

Schoolvakanties 2017-2018

Schoolvakanties 2017-2018

De schoolvakanties voor het nieuwe schooljaar 2017-2018 zijn officieel vastgesteld. Om extra duidelijkheid te verschaffen, staan hieronder niet alleen de schoolvakanties van het nieuwe schooljaar vermeld, maar ook de resterende schoolvakanties van het lopende schooljaar 2016-2017. Noteer de data alvast in uw agenda, zodat u er rekening mee kunt houden in uw (vakantie)planning. Natuurlijk zijn de vakantieroosters het gehele jaar door te downloaden via deze website. Zo kunt u altijd even checken hoe het ook alweer zit.

BWI leerlingen ontdekken virtual reality bril

BWI leerlingen ontdekken virtual reality bril

Maandag19 juni waren 29 leerlingen van Bouwen, Wonen en Interieur (BWI) te gast bij de afdeling Bouwkunde van onze overburen ROC de Leijgraaf. Daar kregen zij tekst en uitleg over het gebruik van de virtual reality bril. Spreker Rob van den Heuvel, een enthousiaste vierdejaars leerling van de opleiding Middenkader Bouwkunde BOL 4, wist geboeid te vertellen over zijn project. En natuurlijk stapten onze leerlingen ook de virtuele wereld binnen. Dat ging gepaard met veel ah’s en oh’s.

Alle foto's galafeest te bekijken

Alle foto's galafeest te bekijken

Zo’n 400 chique geklede leerlingen en docenten waren op woensdag 1 juni te gast op kasteel Henkenshage in Sint-Oedenrode. Daar vond het Galafeest 2016 voor de examenkandidaten plaats. Het was een drukte van jewelste voor het kasteel, want iedereen wilde onze leerlingen zien, die in de meest bijzondere voertuigen gebracht werden. Ook de pers was aanwezig. Er zijn ongelooflijk veel foto’s gemaakt. Allereerst natuurlijk van de aankomst. Daarna de staatsieportretten op de brug. En natuurlijk veel foto’s van het feest en allerlei andere leuke kiekjes.

Uitstekende resultaten examens eerste tijdvak

Uitstekende resultaten examens eerste tijdvak

Met gepaste trots kunnen we melden dat na de eerste termijn van de eindexamens 94% van de leerlingen geslaagd is. Vorig jaar was dat 93%. Na de herkansing werd dat uiteindelijk 96,6%. We verwachten nu uit te komen op 97%. Als Fioretti College hebben we altijd met het slagingspercentage boven de landelijke norm van 93% gezeten. Dat zal dit jaar niet anders zijn. Na de eerste termijn scoren we dus al iets boven dat gemiddelde en na de herkansing wordt het slagingspercentage nog hoger.

Klas m1l naar finale Vakkanjer Scout

Klas m1l naar finale Vakkanjer Scout

Cheyenne, Janneke en Maud uit klas m1l zijn in maart eerste geworden tijdens de regiofinale zuid van de wedstrijd Vakkanjer Scout. Op 15 juni mochten ze naar de landelijke finale. Vakkanjer Scout is een wedstrijd voor uitvinders binnen de techniek. De jury zei het volgende over hun uitvinding: Er bestaan al uitgebreide EHBO-koffers, AED-apparaten en EHBO-fietsen, er is al een Rode Kruis app en er zijn ongelooflijk veel mensen met een EHBO- en reanimatiediploma. Maar nog niemand heeft dit alles ooit gecombineerd tot een sluitend geheel. Een briljant idee!

Derdejaars BWI bezoeken Bouw- en Inframensen Oss

Derdejaars BWI bezoeken Bouw- en Inframensen Oss

Op donderdag 8 juni hebben de derdejaars leerlingen van de afdeling BWI diverse workshops gevolgd bij Bouwmensen en Inframensen in Oss. In groepjes van vier werd er elk half uur van workshop gewisseld. De leerlingen konden metselen, een dakconstructie in elkaar zetten, meten en uitzetten, een gereedschapsquiz doen, meer te weten komen over machinale veiligheid, straten maken en een echte graafmachine bedienen. In de pauzes werden de leerlingen getrakteerd op allerlei lekkers. Grote dank voor de gastvrijheid van Bouwmensen Oss en alle instructeurs, die vol lof waren over onze leerlingen!

Spannende finales Olympic Moves

Spannende finales Olympic Moves

Na verschillende voorrondes in voetbal, unihockey, badminton, zaalvoetbal en korfbal wist het Fioretti College zich met drie teams te plaatsen voor de finales van de Nederlands kampioenschappen voor schoolteams. De finale van Olympic Moves vond plaats op vrijdag 9 juni n Amsterdam. Na een spetterende opening in het olympisch stadion, waar de zesduizend finalisten bij elkaar kwamen, begon de finale.

Kennismaking nieuwe leerlingen vmbo en PrO

Kennismaking nieuwe leerlingen vmbo en PrO

Na de zomervakantie maken honderden leerlingen uit Veghel en de omliggende dorpen de grote overstap van de basisschool naar de middelbare school. Een overgang van een kleine en bekende omgeving naar een grote en onbekende omgeving. We maken die stap op het Fioretti College graag zo praktisch en persoonlijk mogelijk.

Wouter van Empel valt in de prijzen

Wouter van Empel valt in de prijzen

Met een prachtig vormgegeven werkstuk heeft Wouter van Empel op donderdag 8 juni de tweede prijs behaald in de competitie 'OMO-profielwerkstukprijs 2017' voor vmbo-g/t en mavo. Uit handen van OMO-voorzitter Eugène Bernard ontving Wouter een mooie geldprijs én een lovend juryrapport. Naast zijn ouders en familieleden waren ook zijn mentor mevrouw Magdalena, zijn begeleider meneer Lessmann en locatiedirecteur meneer Geenen aanwezig in Tilburg.

Inschrijving Ardennenkamp 2017 begonnen

Inschrijving Ardennenkamp 2017 begonnen

In het derde leerjaar vindt er voor de leerlingen mavo en vmbo een kennismakingskamp plaats. Dat kamp wordt door school georganiseerd in samenwerking met LPM Durbuy. De basis- en kaderberoepsleerlingen gaan op kamp van 4 t/m 6 september en de mavo-leerlingen van 6 t/m 8 september. In de week van 22 t/m 24 mei krijgen alle huidige tweedejaars leerlingen een presentatie over het Ardennenkamp. Ze hebben tot en met 7 juni om zich in te schrijven. Wij gaan ervan uit dat alle leerlingen deelnemen aan het kamp.

Actie voor stg. Bombo en Jeugdsportfonds

Actie voor stg. Bombo en Jeugdsportfonds

Elk jaar zeten de brugklasleerlingen van de afdeling vmbo en de onderbouwleerlingen van de afdeling PrO zich in voor goede doelen. Onze vmbo-leerlingen gaan voor de tweede keer geld inzamelen voor stichting Bombo en onze PrO-leerlingen doen hetzelfde voor het Jeugdsportfonds. De leerlingen hebben hun sponsorloop op dinsdag 13 juni. Voor de vmbo-leerlingen is dat in de vorm van een triatlon. We hopen dat velen uit Veghel en de omliggende gemeenten onze leerlingen willen steunen!

Zonovergoten sportdag onderbouw PrO

Zonovergoten sportdag onderbouw PrO

Op dinsdag 23 mei vond de NPO-sportdag plaats voor de onderbouwleerlingen van de afdeling praktijkonderwijs. Zowel voor de zeskamp als voor het meidenvoetbal hebben we de eerste prijs in ontvangst mogen nemen. En alsof dat nog niet genoeg was, kregen we ook nog eens de beker voor 'beste school'. Wij zijn trots op deze prestatie!

Educatief stadsbezoek Den Haag klas 2

Educatief stadsbezoek Den Haag klas 2

Op dinsdag 13 juni bezoeken alle tweedejaars vmbo- en mavo-leerlingen een dag de stad Den Haag. Tijdens dit bezoek zullen de leerlingen een aantal activiteiten ondernemen, waarbij ze het één en ander zullen leren over onze vaderlandse geschiedenis in het algemeen en de geschiedenis van de stad Den Haag in het bijzonder.

Creativiteit op de afdeling PrO

Creativiteit op de afdeling PrO

Op de afdeling praktijkonderwijs (PrO) hebben we veel praktijkvakken. Twee van deze vakken zijn Expressie en Mode & Vormgeving. De leerlingen zijn tijdens de lessen ieder op hun eigen niveau creatief bezig. Dat is niet alleen leerzaam, maar ook gezellig en ontspannend. De vakken zijn interessant voor zowel jongens als meisjes.