Laatste Fioweek van dit schooljaar!

Laatste Fioweek van dit schooljaar!

Geplaatst op: dinsdag 02 juli 2024

Na regen komt zonneschijn en wat was dat fijn! Vorige week stonden er namelijk veel buitenactiviteiten op het programma in de fioweek.

De leerlingen van klas 1 gingen de week fanatiek van start in de triatlon op het sportpark. Verderop in de week maakten een aantal klassen een pelgrimstocht van Abdij van Berne in Heeswijk-Dinther terug naar school, al wandelend door de Aa-broeken. Ook volgden de leerlingen hun zelfgekozen natuur-beleefworkshops bij Natuurtuin ’t Bundertje, het Geerbos, bosgebied ’t Hurkske, Scouting Veghel, imkerij ’t Polleke of al suppend of kanoënd op de Aa. Leerlingen maakten vuur, plantdrukkunst en landart. Ze vlochten mandjes, maakten kruidenthee, insectenhuisjes en viltten wol. Ze mochten mee met de jager, dijkgraaf of boswachter en genoten van een plons in de verfrissende Aa.

    

  

 

 

Ook klas 2 had een gaaf programma met als hoogtepunt het stadsbezoek naar Nijmegen. Daar bezochten de leerlingen MuZIEum en ervaarden ze hoe het is om met een visuele beperking door het leven te gaan. Ook was er een workshop waarin leerlingen aan de slag gingen met fakenews en framing. Van de stad naar het platteland, want de leerlingen bezochten ook zeven natuurinclusieve boerderijen deze week. Weten waar je voedsel vandaan komt en op welke manier het wordt geproduceerd. Van varkens, melkkoeien, vleeskoeien en buffels tot kleinschalige akkerbouw en een voedselbos: er kwamen allerlei bedrijven voorbij. Na een rondleiding moesten natuurlijk ook de handen uit de mouwen. Hoewel het boerderijbezoek voor een aantal leerlingen gepaard ging met gemopper, geklaag en gekreun, was het voor een aantal leerlingen ook “de leukste schooldag van het jaar”. Op school konden de leerlingen nog genieten van een live planetarium waarin het geleerde bij Mens & Natuur in 3D zichtbaar werd.

Tot slot ging elke klas nog op pad met de  mentor(en) ter afsluiting van het schooljaar bij Billybird, Jumpsquare, Industry bioscoop of een BBQ aan huis. We kijken terug op een actieve, gezellige en fijne week!

 

Bekijk al het nieuws