Nieuws

Leerlingen E&O ervaren ondernemerschap

Leerlingen E&O ervaren ondernemerschap

Voor het derde opeenvolgende jaar hebben de vierdejaars leerlingen Economie & Ondernemen én ondernemers uit Meierijstad deelgenomen aan het project From Schoolclass to Businessclass (Sc2Bc). Het doel van het project is om de leerlingen kennis te laten maken met ondernemerschap en wat het inhoudt om ondernemend te zijn. Dit om beter voorbereid te zijn op de toekomstige arbeidsmarkt. Onze school is met dit Europese project om het ondernemerschap van de jeugd te stimuleren een voorloper.

Eerste en derde prijs bij timmerwedstrijd

Eerste en derde prijs bij timmerwedstrijd

Op 15 en 16 maart hebben twee BWI-leerlingen, Luca Spierings en Teun van den Tillaart uit klas kb4j, meegedaan met de timmerwedstrijd bij Bouwmensen in Oss. Er namen tien leerlingen vanuit diverse vmbo-scholen in de regio deel. De opdracht was het maken van een picknicktafel.

Zaalvoetbalteam naar finale Olympic Moves

Zaalvoetbalteam naar finale Olympic Moves

Op dinsdag 13 maart reisden er drie zaalvoetbalteams van het Fioretti College naar Oirschot voor de regionale wedstrijden van Olympic Moves zaalvoetbal. Het team van de meiden was erg sterk. Ze wonnen in de poule zelfs de laatste wedstrijd van het Zwijsen College. Helaas bleek een ander team net iets sterker en werden onze meiden tweede.

Derdejaars BWI bezoeken Bouw- en Inframensen

Derdejaars BWI bezoeken Bouw- en Inframensen

Onlangs zijn de derdejaars BWI-leerlingen op bezoek geweest bij de opleidingsbedrijven Bouwmensen en Inframensen in Oss. Daar mochten de leerlingen diverse workshops volgen, zoals metselen, profielen stellen, spantje stellen, riolering aansluiten en straten maken. Het bezoek vond plaats in het kader van loopbaanoriëntatie en -begeleiding (LOB). Onze leerlingen zijn nu beter voorbereid op hun keuze voor hun eventuele vervolgopleiding. Het was een leuke en leerzame dag.