Nieuws

Persoonlijke aanmelding nieuwe leerlingen

Persoonlijke aanmelding nieuwe leerlingen

De overgang van het basisonderwijs naar het voortgezet onderwijs is voor leerlingen én hun ouders/verzorgers een flinke stap. Leerlingen verlaten hun vertrouwde schoolomgeving en komen in een compleet nieuwe dynamiek terecht. Het Zwijsen College en het Fioretti College in Veghel bieden brugklassers en hun ouders/verzorgers daarbij de nodige begeleiding en ondersteuning. Beide scholen vinden het belangrijk om reeds bij de aanmelding persoonlijk kennis te maken, zodat de overgang soepel verloopt.

Bijeenkomst ouderpanel onderbouw vmbo

Bijeenkomst ouderpanel onderbouw vmbo

Op dinsdagavond 19 maart vindt er een bijeenkomst plaats van het ouderpanel onderbouw. De deelnemende ouders zijn schriftelijk uitgenodigd. Het ouderpanel voor leerjaar 1 en 2 begint om 19.00 uur en in lokaal B007. Op de agenda staan diverse algemene onderwerpen en de panelleden kunnen daarover meedenken en advies geven. Ook worden er enkele specifieke zaken besproken.

Open Dag druk bezocht

Open Dag druk bezocht

Op zaterdag 2 februari stonden de deuren van onze school wagenwijd open voor alle huidige groep 8 leerlingen en hun ouders/verzorgers. En dat was te merken. Het was drukker dan ooit op onze school voor mavo, vmbo en praktijkonderwijs, die onlangs van Elsevier voor de afdeling basisberoeps het predicaat ‘superschool’ kreeg. Ook veel groep 7 leerlingen uit de regio kwamen alvast een kijkje nemen.

HBR-leerlingen naar landelijke finale

HBR-leerlingen naar landelijke finale

Jorg, Miryanne en Luuk (klas kh4d) van onze afdeling HBR hebben zich onlangs geplaatst voor de landelijke finale van Skills Talents. Dat zijn de teamvakwedstrijden voor het vmbo. Tijdens een voorronde op de eigen school, een provinciaal kampioenschap en de nationale finale strijden de deelnemers in teams van drie leerlingen. Binnen allerlei wedstrijdrichtingen kunnen ze proberen de beste van Nederland worden. Onze HBR-leerlingen worden op donderdag 21 maart in Amsterdam verwacht.