Nieuws

Je ontwerp bekijken met een VR-bril

Je ontwerp bekijken met een VR-bril

Onlangs bezochten Fioretti-leerlingen van het profiel Bouwen Wonen en Interieur (BWI) de afdeling Techniek & Samenleving op ROC de Leijgraaf. Onze vierdejaars leerlingen hebben tijdens het keuzevak Bouwstijlen & Bouwmethoden een eigen huis moeten ontwerpen in het 3D tekenprogramma SketchUp. Om het geheel nog realistischer te doen lijken, hebben ze hun eigen ontwerp bekeken met behulp van een VR-bril. Dat was echt een gave ervaring.

Rechter vertelt op school over rechtspraak

Rechter vertelt op school over rechtspraak

Tijdens de Week van de Rechtspraak hebben onze vierdejaars mavo-leerlingen kennisgemaakt met de wereld van de rechtspraak. Op maandag 24 en dinsdag 25 september vertelde een rechter in de klassen over haar beroep. Aan de hand van een waargebeurd verhaal werd een strafrechtelijke casus besproken en werden het recht en de rechtspraak uitgelegd. Er was ook een mediatonfunctionaris aanwezig, die bij casussen bemiddelt tussen de verschillende partijen. De leerlingen werden actief betrokken bij de gastles en stelden goede vragen aan de rechter en de mediatonfunctionaris.

Opleidingenmarkt klas 3-4 op di. 30 oktober

Opleidingenmarkt klas 3-4 op di. 30 oktober

Op dinsdagavond 30 oktober zijn alle derde- en vierdejaars leerlingen en hun ouders/verzorgers uitgenodigd om de opleidingenmarkt te bezoeken. Ruim 80 voorlichters (soms met oud-leerlingen) zullen deze avond onze school bezoeken. Zij gaan onze leerlingen en ouders/verzorgers voorlichten over de opleiding(en) die zij aanbieden. Het is zeer zinvol om deze avond te bezoeken. Ook oud-leerlingen geven aan dat ze veel aan deze avond hebben gehad. Uiteraard zijn de decanen ook aanwezig om vragen te beantwoorden.

Werkstukken klas 1 in Jeroen Bosch Art Center

Werkstukken klas 1 in Jeroen Bosch Art Center

Elk jaar organiseert het Fioretti College een excursie onder de noemer Jeroen Bosch Dag. De basis-, kader- en mavo-brugklassers duiken in de mysterieuze, duistere en symbolische wereld van de schilder Jeroen Bosch. De excursie wordt op school voorbereid tijdens de lessen Mens & Maatschappij en Beeldende Vorming.