Nieuws

Boeken schooljaar 2017-2018 bestellen

Boeken schooljaar 2017-2018 bestellen

Ga jij komend schooljaar voor het eerst naar het Fioretti College als nieuwe eerstejaars leerling of als zij-instromer? Of ga je naar een hoger leerjaar? Bestel dan vóór 17 juli 2017 je gratis schoolboeken. Dat doe je door een eigen account aan te maken op www.iddink.nl. Komende zomer bezorgt Iddink dan de schoolboeken bij jou thuis. Het grootste deel wordt door de school betaald, daarom worden ze 'gratis schoolboeken' genoemd. Let op: Leerlingen van het praktijkonderwijs (PrO) krijgen hun boeken op school en hun ouders hoeven niks te doen.

Project Globaland over wereldproblemen

Project Globaland over wereldproblemen

De eerstejaars leerlingen mavo en vmbo nemen op woensdag 5 en donderdag 6 juli deel aan het tweedaagse Globaland project. Dat is een spannend simulatiespel over de maatschappij en de wereld. Het project staat in het teken van de virtuele wereld die Globaland heet. De situatie in de landen in Globaland is problematisch. Er is bijvoorbeeld slecht onderwijs, er zijn geen goede wegen en het milieu is vervuild. De leerlingen vormen in groepjes de nieuwe leiders van deze landen. In vier spelrondes is het hun taak om de situatie in hun land te verbeteren.

Prijsuitreiking Big Challenge 2017

Prijsuitreiking Big Challenge 2017

Op 30 maart hebben 51 van onze leerlingen het Fioretti College vertegenwoordigd tijdens de Big Challege. Dat is een Europese online wedstrijd m.b.t. de Engelse taal. Er hebben dit jaar 637.526 leerlingen meegedaan uit 9 verschillende landen. De leerlingen hebben in 45 minuten tijd op niveau van hun eigen leerjaar 45 meerkeuzevragen moeten beantwoorden. Dat deden ze onder leiding van onze Engelse docent meneer Smith. Het ging daarbij om luisteren, lezen, woordenschat, grammatica en dialogen.

Verkort rooster

Verkort rooster

Vanwege de tropische temperaturen is er deze week van dinsdag tot en met vrijdag een verkort rooster. De lessen duren 40 in plaats van 50 minuten. Dit geldt niet voor leerlingen die stage lopen.