Nieuws

Kom naar de Doedagen 2018

Kom naar de Doedagen 2018

In de periode van 15 tot en met 19 januari zijn alle groep 8 leerlingen en hun begeleiders uitgenodigd voor de Doedagen op het Fioretti College. Terwijl de school in vol bedrijf is, worden de leerlingen ontvangen. Het programma bestaat uit een rondleiding, een percussieworkshop en het volgen van een les Techniek of Zorg & Welzijn. Meer dan twintig basisscholen uit de regio zijn te gast. Wanneer de basisschool van uw kind de Doedagen niet bezoekt, schrijf u en uw kind dan in voor een individueel bezoek op woensdagmiddag 17 of 24 januari 2018.

Inspirerende Dag van Respect

Inspirerende Dag van Respect

Tijdens de landelijke Week van Respect organiseerden we als school een Dag van Respect voor alle leerlingen. Geen reguliere lessen, maar in plaats daarvan met de klas, onder leiding van de mentor of een vakdocent in gesprek over onderwerpen die met thema respect te maken hebben. Een goed initiatief, maar is respect niet een alledaags iets? "Absoluut", vindt Joris Arts, anti-pestcoördinator van het Fioretti College. "We besteden als school het gehele jaar door aandacht aan goede omgangsvormen. Veel van de onderwerpen die tijdens de mentorlessen behandeld worden, hebben raakvlakken met respect. Maar door er schoolbreed een dag aan te besteden, kun je het thema veel beter uitdiepen en gaan leerlingen ook verbanden zien. Het zorgt ook voor een positief klassen- en schoolklimaat."

Thuis gratis Office 2016 installeren

Thuis gratis Office 2016 installeren

Leerlingen in het voortgezet en hun ouders kunnen nu gratis met Office 365 ProPlus leren en werken. Dat is het vertrouwde Office pakket met o.a. Word, Excel, PowerPoint en OneNote. Maar Office 365 ProPlus biedt meer. Je mag het Office 2016 pakket op vijf apparaten installeren. Vanaf de PC, tablet en smartphone heeft het hele gezin zo overal toegang tot Office. Het is gratis omdat het Fioretti College een schoolovereenkomst heeft met Microsoft. Leerlingen en hun ouders kunnen van dit aanbod gebruik maken en de gratis jaarlicentie bestellen.

Inschrijven tweede ronde talenturen

Inschrijven tweede ronde talenturen

Vanaf maandag 13 november gaat de tweede ronde van de talenturen (voorheen 'profilering') van start. Je hebt in ronde 2 de keuze uit 18 inspirerende workshops. Die workshops duren in principe negen weken. De inschrijving verloopt voortaan via een nieuw computerprogramma. Dat zal deze week klassikaal gebeuren, onder leiding van jouw mentor. Je krijgt daarvoor je eigen inlogcode.