Nieuws

Persoonlijke aanmelding nieuwe leerlingen

Persoonlijke aanmelding nieuwe leerlingen

De overgang van het basisonderwijs naar het voortgezet onderwijs is voor leerlingen én hun ouders/verzorgers een flinke stap. Leerlingen verlaten hun vertrouwde schoolomgeving en komen in een compleet nieuwe dynamiek terecht. Het Zwijsen College en het Fioretti College in Veghel bieden brugklassers en hun ouders/verzorgers daarbij de nodige begeleiding en ondersteuning. Beide scholen vinden het belangrijk om reeds bij de aanmelding persoonlijk kennis te maken, zodat de overgang soepel verloopt.

Bijeenkomst ouderpanel onderbouw vmbo

Bijeenkomst ouderpanel onderbouw vmbo

Op dinsdagavond 19 maart vindt er een bijeenkomst plaats van het ouderpanel onderbouw. De deelnemende ouders zijn schriftelijk uitgenodigd. Het ouderpanel voor leerjaar 1 en 2 begint om 19.00 uur en in lokaal B007. Op de agenda staan diverse algemene onderwerpen en de panelleden kunnen daarover meedenken en advies geven. Ook worden er enkele specifieke zaken besproken.

Open Dag druk bezocht

Open Dag druk bezocht

Op zaterdag 2 februari stonden de deuren van onze school wagenwijd open voor alle huidige groep 8 leerlingen en hun ouders/verzorgers. En dat was te merken. Het was drukker dan ooit op onze school voor mavo, vmbo en praktijkonderwijs, die onlangs van Elsevier voor de afdeling basisberoeps het predicaat ‘superschool’ kreeg. Ook veel groep 7 leerlingen uit de regio kwamen alvast een kijkje nemen.

Doedagen succesvol en druk bezocht

Doedagen succesvol en druk bezocht

In de periode van 14 tot en met 21 januari waren alle groep 8 leerlingen en hun begeleiders uitgenodigd voor de Doedagen op het Fioretti College. Terwijl de school in vol bedrijf was, werden maar liefst 650 leerlingen ontvangen uit de gemeenten Veghel, Bernheze en Sint-Oedenrode. Het programma bestond uit een rondleiding, een les percussie en de keuze uit enkele workshops. Dit jaar waren er 24 basisscholen uit de regio te gast.