Nieuws

Leerlingen E&O ervaren ondernemerschap

Leerlingen E&O ervaren ondernemerschap

Voor het derde opeenvolgende jaar hebben de vierdejaars leerlingen Economie & Ondernemen én ondernemers uit Meierijstad deelgenomen aan het project From Schoolclass to Businessclass (Sc2Bc). Het doel van het project is om de leerlingen kennis te laten maken met ondernemerschap en wat het inhoudt om ondernemend te zijn. Dit om beter voorbereid te zijn op de toekomstige arbeidsmarkt. Onze school is met dit Europese project om het ondernemerschap van de jeugd te stimuleren een voorloper.

Brugklassers in gesprek met vluchtelingen

Brugklassers in gesprek met vluchtelingen

Onze brugklassers zitten ademloos te luisteren naar het levensverhaal van Hoseb Assadour, een 23-jarige vluchteling uit de Syrische stad Aleppo. Zojuist hebben ze de indrukwekkende theatrale monoloog ‘Zand tussen de Tenen’ mogen beleven, gespeeld door Teatske Heidstra. De actrice nam de leerlingen mee op haar vlucht uit levensgevaarlijk oorlogsgebied. Het werd zo overtuigend gespeeld, dat de eerste vraag was: “Heb jij dit écht zelf meegemaakt?” Een mooi compliment en een bruggetje om Hoseb zijn waargebeurde verhaal te laten vertellen.

Veel nieuwe leerlingen op het Fioretti College

Veel nieuwe leerlingen op het Fioretti College

Het was weer een gezellige drukte op 5, 6 en 7 maart. Veel groep-8 leerlingen en hun ouders bezochten het Fioretti College om zich aan te melden voor het schooljaar 2018-2019. Inmiddels hebben zich 280 leerlingen ingeschreven voor één van de brugklassen van de afdelingen praktijkonderwijs en vmbo-mavo.

Mediawijsheid is belangrijk

Mediawijsheid is belangrijk

We kunnen ons geen maatschappij meer voorstellen zonder computers, tablets en mobiele telefoons. Onze kinderen groeien er mee op en lijken er mee te vergroeien. Natuurlijk biedt dat veel voordelen, maar ieder van ons kent ook de schaduwzijde. Cyberpesten, vechtfilmpjes verspreiden, racistische uitlatingen doen en sexting zijn daar voorbeelden van.