Nieuws

Opleidingenmarkt weer druk bezocht

Opleidingenmarkt weer druk bezocht

Op donderdagavond 23 november vond er een grote opleidingenmarkt plaats voor alle derde- en vierdejaars leerlingen en hun ouders/verzorgers. Ruim 80 voorlichters, de decanen en diverse oud-leerlingen hebben onze leerlingen en ouders/verzorgers voorgelicht over de opleidingsmogelijkheden na het Fioretti College. De opleidingenmarkt werd ook dit jaar weer druk bezocht. Goed om van onze oud-leerlingen te horen dat zij veel aan deze avond hebben gehad.

Inspirerende Dag van Respect

Inspirerende Dag van Respect

Tijdens de landelijke Week van Respect organiseerden we als school een Dag van Respect voor alle leerlingen. Geen reguliere lessen, maar in plaats daarvan met de klas, onder leiding van de mentor of een vakdocent in gesprek over onderwerpen die met thema respect te maken hebben. Een goed initiatief, maar is respect niet een alledaags iets? "Absoluut", vindt Joris Arts, anti-pestcoördinator van het Fioretti College. "We besteden als school het gehele jaar door aandacht aan goede omgangsvormen. Veel van de onderwerpen die tijdens de mentorlessen behandeld worden, hebben raakvlakken met respect. Maar door er schoolbreed een dag aan te besteden, kun je het thema veel beter uitdiepen en gaan leerlingen ook verbanden zien. Het zorgt ook voor een positief klassen- en schoolklimaat."

Afdeling M&T nam deel aan maiscross

Afdeling M&T nam deel aan maiscross

MC De Peelrijders is een motorclub voor off-road-, all-road- en wegmotoren in het Brabantse Handel. Op de zondagen in november organiseert de vereniging de jaarlijkse maiscross wedstrijden. Ook teams van buiten de vereniging kunnen daaraan deelnemen.

Ondernemerschap ervaren van binnenuit

Ondernemerschap ervaren van binnenuit

“Wat is er nodig is om een eigen bedrijf te starten en om ondernemend te zijn?” Met die vraag opende Juliën Koog, teamleider Economie, de startbijeenkomst van het project ‘From Schoolclass 2 Businessclass’. Ruim zestig vierdejaars basis- en kaderleerlingen nemen deel aan de derde ronde van dit Europese Erasmus+ project. “Jullie worden gecoacht door ervaren ondernemers uit de Meijerijstad en natuurlijk door jullie docent”, sprak Koog de leerlingen toe. “Maar ook onze docenten stellen zich lerend op, want die kunnen straks hun lesstof nog beter aansluiten op wat er in de 21e eeuw gevraagd wordt vanuit het bedrijfsleven.”