Nieuws

Bezoek SchildersCool en KW1 College

Bezoek SchildersCool en KW1 College

Onlangs bezochten de 42 derdejaars leerlingen van onze afdeling Bouwen Wonen en Interieur (BWI) de SchildersCool en het Koning Willem I College (afd. allround meubelmaker-interieurbouwer) in Den Bosch. Dat gebeurde in het kader van samenwerking tussen vmbo- en mbo-opleidingen. Vooraf mochten de leerlingen zelf kiezen aan welke workshop ze deel wilden nemen. Ze hadden de keuze uit behangen, stukadoren of het maken van een meubeltje. Op het Koning Willem I College op de afdeling Hout & Meubel mochten ze met verschillende machines werken, zoals een CNC-machine.

Opleidingenmarkt weer druk bezocht

Opleidingenmarkt weer druk bezocht

Op donderdagavond 23 november vond er een grote opleidingenmarkt plaats voor alle derde- en vierdejaars leerlingen en hun ouders/verzorgers. Ruim 80 voorlichters, de decanen en diverse oud-leerlingen hebben onze leerlingen en ouders/verzorgers voorgelicht over de opleidingsmogelijkheden na het Fioretti College. De opleidingenmarkt werd ook dit jaar weer druk bezocht. Goed om van onze oud-leerlingen te horen dat zij veel aan deze avond hebben gehad.

Inspirerende Dag van Respect

Inspirerende Dag van Respect

Tijdens de landelijke Week van Respect organiseerden we als school een Dag van Respect voor alle leerlingen. Geen reguliere lessen, maar in plaats daarvan met de klas, onder leiding van de mentor of een vakdocent in gesprek over onderwerpen die met thema respect te maken hebben. Een goed initiatief, maar is respect niet een alledaags iets? "Absoluut", vindt Joris Arts, anti-pestcoördinator van het Fioretti College. "We besteden als school het gehele jaar door aandacht aan goede omgangsvormen. Veel van de onderwerpen die tijdens de mentorlessen behandeld worden, hebben raakvlakken met respect. Maar door er schoolbreed een dag aan te besteden, kun je het thema veel beter uitdiepen en gaan leerlingen ook verbanden zien. Het zorgt ook voor een positief klassen- en schoolklimaat."

Afdeling M&T nam deel aan maiscross

Afdeling M&T nam deel aan maiscross

MC De Peelrijders is een motorclub voor off-road-, all-road- en wegmotoren in het Brabantse Handel. Op de zondagen in november organiseert de vereniging de jaarlijkse maiscross wedstrijden. Ook teams van buiten de vereniging kunnen daaraan deelnemen.