Wintersportdag leerjaar 3 zeer geslaagd

Wintersportdag leerjaar 3 zeer geslaagd

Geplaatst op: vrijdag 11 januari 2019

Op donderdag 20 december namen de derdejaars vmbo-leerlingen deel aan een sportdag. Voor de eerste keer werd deze sportdag in de winter gehouden. Daardoor konden de leerlingen kennismaken met enkele sporten die vooral in de winter beoefend worden: biatlon, skiën, mountainbiken en schaatsen. Alle sporten vonden plaats in en rondom Uden. De dag was zeer geslaagd!

Schaatsen
Op de prachtige ijsbaan van Uden on Ice werden de leerlingen ontvangen en kregen ze een muntje waarmee ze de schaatsen konden huren. Voor de leerlingen die nog niet zo goed konden schaatsen, waren er pinguïns om op te steunen. Ook enkele docenten waagden zich op het ijs. Enkele vierdejaars kwamen kijken en hebben een rondje mee geschaatst. Na anderhalf uur stapte men moe en voldaan van het ijs af.

Mountainbiken
De mountainbikers verzamelden zich bij De Mastworp in Uden. Nadat iedereen een mountainbike, helm en korte uitleg had gekregen, vertrokken de leerlingen voor een tocht van 27 km. In het begin was er af en toe nog asfalt, maar na een kilometer of tien ging de tocht echt de bossen in. Smalle paadjes en moeilijke stukken zorgen in het tweede deel voor veel uitdaging. Gelukkig was er genoeg begeleiding om de groep op te splitsen, zodat iedereen op zijn/haar eigen tempo de tocht kon volbrengen.

Skiën
Bij de skivereniging De Schans in Uden kreeg een groot aantal leerlingen de kans om tijdens de sportdag kennis te maken met skiën of om hun skivaardigheden te verbeteren. Dit deden ze in drie groepen onder begeleiding van ervaren instructeurs. Deze instructeurs hadden voor elke groep uitdagende oefenstof bedacht. Het laatste half uur mochten de leerlingen zelfstandig wat afdalingen maken en zo hun geoefenden vaardigheden in de praktijk brengen.

Biatlon
Biatlon (langlaufen en liggend schieten met lasergeweren) was voor veel leerlingen nieuw of zelfs onbekend. Vandaar dat er een gezonde spanning te bemerken was bij aankomst. Deze activiteit vond plaats in de bosrijke omgeving van Bedaf, nabij Uden/Vorstenbosch. De mede-organiserende langlaufclub had het parcours en de instructie perfect voor elkaar. Twee ervaren langlaufdocenten hadden dat verzorgd. Nadat de deelnemers de juiste schoenen en latten hadden uitgezocht, volgde er voor de eerste groep van veertien leerlingen een heldere instructie, een warming-up en het oefenen van de juiste technieken op de korte en lange baan. Ook werd er getraind met het schieten, steeds door vijf leerlingen tegelijk. Na twee uur werd de ochtend afgesloten met een estafettewedstrijd, waarbij vier groepen onderling uitmaakten wie het snelst tweemaal de ronde met hoogteverschillen kon afleggen en wie het scherpst kon schieten. Al met al een zeer geslaagde activiteit. Sommige jonge talenten wilden zelfs meer informatie van de club, wat natuurlijk erg positief werd ontvangen!

Bekijk al het nieuws