The Steel Monkeys naar finale bandbattle

The Steel Monkeys naar finale bandbattle

Geplaatst op: maandag 20 maart 2017

Met een prachtige sound en een overtuigende performance plaatste de Fioretti-band The Steel Monkeys zich afgelopen vrijdag voor de finale van de bandbattle. Vanwege het 100-jarig bestaan van OMO organiseert het Dr. Mollercollege uit Waalwijk een wedstrijd voor singer-songwriters en bandjes van de OMO-scholen.

Op vrijdag 17 maart werd in muziekcentrum De Mads in Waalwijk de halve finale gehouden. Negen acts kregen die avond de ruimte om een viertal nummers ten gehore te brengen. The Steel Monkeys betraden als zevende act het podium. Met veel overtuiging brachten Celine Tuaux (keyboards), Kevin Dapperen (drums), Selin Gümüs (gitaar), Cathy van de Brand (zang) en Remco Kuijs (zang en gitaar) drie eigen nummers en één cover. De nummers werden vakkundig en met flair geïntroduceerd door Remco.

Tegen middernacht maakte de vakjury bekend welke acts op 7 april in de finale staan. Naast The Steel Monkeys zijn dat schoolbands van het Maurickcollege uit Vught, het Dr. Mollercollege uit Waalwijk en De Nieuwste School uit Tilburg. De finale vindt op 7 april plaats in zaal De Tavenu in Waalwijk.

Bekijk al het nieuws