Spannende finales Olympic Moves

Spannende finales Olympic Moves

Geplaatst op: maandag 12 juni 2017

Na verschillende voorrondes in voetbal, unihockey, badminton, zaalvoetbal en korfbal wist het Fioretti College zich met drie teams te plaatsen voor de finales van de Nederlands kampioenschappen voor schoolteams. De finale van Olympic Moves vond plaats op vrijdag 9 juni n Amsterdam. Na een spetterende opening in het olympisch stadion, waar de zesduizend finalisten bij elkaar kwamen, begon de finale.

Bovenbouwteam korfbal
Het bovenbouwteam korfbal was ingedeeld in een poule met allemaal korfballers. Het feit dat wij het enige gemengde team waren, met korfballers, twee basketballers en een voetballer, werd door de tegenstanders erg gewaardeerd.

Tijdens de eerste wedstrijd merkte we meteen dat het niveau erg hoog was. We begonnen erg fel en mede door enkele mooie schoten en basketbalmoves kwamen we snel op voorsprong. De tegenstander kwam in de wedstrijd en wist de stand terug te brengen naar twee punten.  De spanning was om te snijden! Toen het eindsignaal vervolgens klonk waren onze leerlingen uitzinnig van vreugde en terecht! Eindstand 11-9

Tijdens de tweede en derde wedstrijd werden we overklast door erg goede tegenstanders met geweldig mooi spel. Ondanks de ruime achterstand bleven de leerlingen fanatiek strijden en werden we derde in de poule. Daardoor mochten we in de kruisfinale spelen tegen de Nederlands kampioen van vorig jaar. De Friese ploeg beschikte over fantastische spelers. Vanaf het begin bleek al dat we kansloos waren tegen deze geweldenaren, maar we wisten ondanks dat nog drie keer te scoren. Eindstand 17-3.

Wat trots zijn we op onze korfballers! Ze hebben geweldig gespeeld maar nog belangrijker: ze zijn te allen tijde sportief geweest richting de tegenstanders. Er werd zelfs tijdens de wedstrijd onderling gelachen. Het was een mooie dag!

Bovenbouwteam badminton
Ondanks het sterke spel van de tegenstanders, wisten de badmintonners aanvankelijk vooral wedstrijden te winnen in het dubbelspel. Na veel wedstrijden en een geweldige inzet, bleken de concurrerende scholen dit jaar net wat sterker te zijn, zodat we helaas zonder beker terug naar Veghel zijn gereden. Al met al een geslaagde dag, waarin onze leerlingen hebben laten zien over bijzonder veel sportiviteit te beschikken.

Onderbouwteam unihockey
Het onderbouwteam kwam goed voor de dag met splinternieuwe sticks. De eerste wedstrijd werd gespeeld tegen een school uit Twente. Halverwege de wedstrijd stond het Fioretti College met 1-0 voor. Maar na enkele slordige momenten verloren we onnodig de wedstrijd met 2-1. De tweede wedstrijd was een hele felle. Volop strijd resulteerde in een eindstand van 2-2. Een zeer goede prestatie, omdat dit een team betrof dat op het randje van het toelaatbare speelde. De derde wedstrijd was er nog kans op de halve finale. Maar deze wedstrijd werd door pech verloren, waardoor we genoegen moesten nemen met de zevende plaats.

Tot slot
Olympic Moves 2017 was een enorm succes met drie teams in de landelijke finale. Onze spelers maakten goede reclame voor het Fioretti College. Strijdvaardig en sportief gedrag waren kenmerkend van onze leerlingen. Iedereen bedankt voor de fantastische inzet!

Bekijk al het nieuws