Skills Talent voorronde bij afdeling PIE

Skills Talent voorronde bij afdeling PIE

Geplaatst op: woensdag 18 december 2019

De afdeling PIE gaat, samen met nog andere afdelingen van het Fioretti college, op 29 januari 2020 meedoen met de regionale Skills Talent wedstrijden op het Koning Willem I College in ’s Hertogenbosch. Dit zijn vakwedstrijden voor vmbo-scholen. Om te bepalen welke leerlingen van het derde jaar naar deze regionale wedstrijd mogen, is begin december in de werkplaats van PIE een voorronde gehouden. Drie teams van drie leerlingen streden tegen elkaar om de opdracht van de Skills Talents voorronde binnen 2 uur af te hebben.

PIE is een samenvoeging van metaal-, installatie- en elektrotechniek. In de Skills-opdracht zaten onderdelen uit alle drie deze vakgebieden. De leerlingen moesten niet alleen een stuk van een elektrische installatie én een stuk waterleiding aanleggen, maar moesten ook samen een planning maken, overleggen wie wat zou gaan doen en hoe lang dit zou gaan duren. Daarnaast moesten ze een beugel voor een zonnepaneel ontwerpen en maken.

De tijd van twee uur was voor onze leerlingen te kort om alles af te hebben, maar team FIO2, bestaande uit (v.l.n.r.) Robin, Raúl en Said, had de meeste delen van de opdrachten goed gemaakt en won daarmee de voorronde. De drie leerlingen gaan daarom op 29 januari 2020 naar de regionale wedstijd op het Koning Willem I College in ’s Hertogenbosch.

Als ze daar winnen, mogen ze naar de landelijke wedstrijd Skills The Finals 2020, die van 4 t/m 6 maart in Leeuwarden gehouden wordt. Daar strijden zo’n duizend finalisten van Skills Talents (vmbo) en Skills Heroes (mbo) om de beste van Nederland te worden. Er bestaan ook nog World Skills wedstrijden en daar strijden landen uit de hele wereld om de eer wie de beste vakmensen heeft.

We houden jullie op de hoogte van de prestaties van ons Team FIO2.

Bekijk al het nieuws