Presenteer uw beroep tijdens On Stage

Presenteer uw beroep tijdens On Stage

Geplaatst op: woensdag 12 februari 2020

In de gemeente Meierijstad is dit schooljaar een nieuw initiatief van start gegaan: Meierijstad On Stage. Dit evenement helpt meer dan 700 vmbo-leerlingen bij het maken van keuzes voor vervolgonderwijs, beroepskeuze én een gelukkige toekomst. Jongeren tijdig inspireren en kennis laten maken met hun toekomstige beroep en werkgevers is heel belangrijk. Bent u een enthousiaste beroepsbeoefenaar en wilt u uw beroepspraktijk presenteren? Help ons dan en meld u aan!

De stand van zaken
Inmiddels hebben zich al zo’n 100 beroepsbeoefenaars van bedrijven, organisaties, instellingen en winkels uit onze gemeente opgegeven om deel te nemen aan het Beroepenfeest op woensdagmiddag 4 maart en de Doedag op dinsdag 17 maart. Dat is fijn, maar we kunnen nog vele beroepsbeoefenaars gebruiken, ook vanuit het midden- en kleinbedrijf. Denk aan horeca, logistiek, onderwijs, dieren-, bloemen- en plantenverzorging, persoonlijke verzorging, detailhandel, woninginrichting en ambachtelijk vakmanschap. Het zou heel fijn zijn als we met uw hulp het aantal aanmeldingen kunnen verdubbelen voor eind februari. Dan hoeven we geen leerlingen teleur te stellen. Gelet op het grote aantal bedrijven (ruim 7.400) en andere organisaties in onze gemeente zou dat moeten lukken!

Bent u een beroepsbeoefenaar?
Bent u een beroepsbeoefenaar en wilt u graag uw beroep presenteren tijdens het beroepenfeest op 4 maart? Dan komen wij graag met u in contact. Dat presenteren gebeurt heel laagdrempelig en liefst in de kleding waarin u uw beroep uitoefent. Voor elke beroepsbeoefenaar is er een staantafel beschikbaar.

Leerlingen komen op woensdagmiddag 4 maart in sessies (drie grote groepen) naar de Koekbouw op de Noordkade in Veghel. Zij hebben van tevoren een keuze moeten maken uit de beschikbare beroepen en gaan zich op dat moment oriënteren. Van tevoren bepaalt u zelf met hoeveel leerlingen u uiteindelijk een match maakt. Dat is het aantal leerlingen dat op de Doedag op dinsdag 17 maart een dagdeel op bezoek zal komen bij uw bedrijf, organisatie, instelling of winkel.

Enthousiaste verhalen tijdens het beroepenfeest en interessante kennismakingen met de praktijk tijdens de Doedag helpen de leerlingen om bewustere keuzes voor hun toekomst te maken. Uitgangspunt is ze later alles mogen worden, behalve ongelukkig!

Meld u aan!
Deelname aan het beroepenfeest en de Doedag wordt zeer op prijs gesteld en is uiteraard kosteloos. Bij voorbaat hartelijk dank voor uw medewerking! Per bedrijf, organisatie, instelling of winkel kunnen dus meerdere beroepen deelnemen, graag zelfs! Meld u aan via www.meierijstadonstage.nl/aanmelden.

Meer informatie
Voor meer informatie gaat u naar de website www.meierijstadonstage.nl, stuurt u een berichtje naar mail@meierijstadonstage.nl of belt u met projectleider Jack Monde (06-22521723). Op 18 februari worden eind van de middag de aangemelde beroepsbeoefenaars voorgelicht op het Fioretti College.

Bekijk al het nieuws