Prachtig actiebedrag voor Stichting Marijn

Prachtig actiebedrag voor Stichting Marijn

Geplaatst op: dinsdag 26 juni 2018

De brugklasleerlingen van de afdeling vmbo hebben zich ingezet voor Stichting Marijn. Deze stichting ondersteunt onderwijsprojecten in Nicaragua. Op dinsdag 26 juni vond de sponsorloop plaats, in de vorm van een triatlon. In de weken daarvoor hebben de leerlingen geld ingezameld, nadat Jet van Os een indrukwekkende gastles had verzorgd in alle brugklassen.

In totaal hebben de brugklassers het prachtige bedrag van € 6.650,- opgehaald. Bij de prijsuitreiking in het zwembad was Jet van Os aanwezig. Natuurlijk kregen de nummers 1, 2 en 3 van de jongens en meisjes een prijsje voor hun sportieve prestatie. Maar er waren namens school ook prijsjes n.a.v. de sponsoractie. De klas die gemiddeld per leerling het meeste opgehaald had, was klas b1c van meneer Dirkx. Deze leerlingen kregen taart. Bioscoopbonnen werden uitgereikt aan Freek (m1l) en Bibi (b1c), omdat ze respectievelijk meer dan 300 euro en bijna 200 euro hadden ingezameld. En Calvin en Mike kregen bioscoopbonnen voor de meest ludieke actie. De jongens hadden samen heel veel worstenbroodjes gebakken en die voor bijna 200 euro verkocht. We zijn trots op de inzet van onze leerlingen!

Tachtig kwetsbare kinderen vinden op de Fundacion van Stichting Marijn een veilige plek om te leren, te spelen en hun problemen even te vergeten. Met het geld wil Jet van Os het programma Adelante en de Biblioteca Marijn ondersteunen. Een deel van het geld wordt gebruikt voor schooluniformen, rugzakken, sportspullen, spellen en knutselmateriaal. Het andere deel wordt gebruikt om de collectie lesboeken en leerboeken voor de Bibliotheek aan te vullen en te vervangen.

Klik hier om de foto's van de sponsorloop/triatlon te bekijken.

Bekijk al het nieuws