Miryanne en meneer Hanegraaf naar Rusland

Miryanne en meneer Hanegraaf naar Rusland

Geplaatst op: zondag 07 april 2019

Het is de kers op de taart voor Miryanne Ruijs. Ze gaat als beste Nederlands horeca-gastvrouw naar de WorldSkills wedstrijden in Kazan (Rusland). Meneer Hanegraaf zal haar daarbij begeleiden en gaat ter plaatse de MBO-wedstrijden jureren. Een fantastische uitdaging voor beiden! Miryanne is de eerste vmbo-leerling ooit die meegaat naar de WordSkills wedstrijden. Ze zal in Rusland niet alleen ons land vertegenwoordigen, maar is tevens ambassadrice voor het voorbereidend middelbaar beroepsonderwijs.

Op 19 augustus vertrekt Miryanne samen met een grote groep MBO-deelnemers en -begeleiders naar Kazan. Meneer Hanegraaf vertrekt twee dagen eerder, om zijn rol als expert en jurylid te gaan vervullen. Rond 28 augustus keert de groep huiswaarts met hopelijk een aantal wereldtitels!

Het belangrijkste doel van de WorldSkills-competitie is het bevorderen van beroepsonderwijs als één van de belangrijkste instrumenten voor sociale en economische ontwikkeling. De 45e WorldSkills-competitie brengt meer dan 1.600 jonge professionals uit meer dan 60 landen bij elkaar. Zij gaan deelnemen aan 56 competities op verschillende vakgebieden, van timmerman tot bloembinder, van kapper tot elektrotechneut en van kok tot gastvrouw/gastheer. Het evenement vindt plaats in Kazan Expo International Exhibition Centre, waar meer dan 1.500 experts het werk van de deelnemers zullen beoordelen. Team Nederland is bekendgemaakt na Skills The Finals in de RAI Amsterdam.

Bekijk al het nieuws