Meierijstad, welk stukje houd jij schoon?

Meierijstad, welk stukje houd jij schoon?

Geplaatst op: donderdag 10 januari 2019

Onze conciërges hebben de krant gehaald met de actie Schoonopdekaart.nl. ‘Meierijstad, welk stukje houd jij schoon?’ is de titel van de advertorial in de Stadskrant Veghel. In Meierijstad weten we van aanpakken. Ook als het om werfafval gaat. Met onder meer extra bakken en opschoonacties gaan bewoners, ondernemers, scholen en verenigingen zwerfval te lijf.

Jouw buurt, jouw missie
Als het schoon is waar je woont of werkt, voelt dat een stuk prettiger en veiliger. En je doet het milieu er een groot plezier mee. Daarom is er in Meierijstad een brede aanpak van start gegaan die bewoners, bedrijven, scholen en (sport)verenigingen mobiliseert. Allemaal samen in actie tegen zwerfafval.

Adopteer nu jouw stukje Meierijstad
Als iedereen een stukje schoonhoudt dan staat Meierijstad snel schoon op de kaart. Op de website www.schoonopdekaart.nl/meierijstad kun je via een interactieve kaart jouw stukje adopteren en schoonhouden. Ook kun je aangeven met wie je dit stukje eventueel wilt aanpakken. Dat kunnen je collega’s zijn, je buren, je (sport)club of je klasgenoten. Op de kaart zie je ook waar andere mensen zich al inzetten tegen zwerfafval. Kortom: Schoonopdekaart.nl toont hoe goed we al bezig zijn én zorgt ervoor dat er zoveel mogelijk mensen geïnspireerd raken voor een zwerfafvalvrije Meierijstad.

Landelijke Opschoondag: Doe mee!
Op zaterdag 23 maart is het landelijke Opschoondag. Een mooie gelegenheid om jouw stukje schoongebied een extra beurt te geven. Organiseer deze dag een opschoonactie in jouw buurt of sluit aan bij een bestaande actie via www.supportervanschoon.nl.

Bekijk al het nieuws