Jeugdcultuurfonds Brabant ondersteunt

Jeugdcultuurfonds Brabant ondersteunt

Geplaatst op: dinsdag 19 december 2017

Een kind dat danst, tekent of zingt, is een gelukkig kind. Een kind dat lekker in z’n vel zit, zal op alle fronten beter presteren. Het Jeugdcultuurfonds wil dat alle kinderen en jongeren lessen op kunst- en cultuurgebied kunnen volgen. Het fonds maakt het mogelijk dat kinderen tussen de 4 en 18 jaar uit financieel minder draagkrachtige gezinnen toch kunnen meedoen. Een gezin kan een aanvraag doen voor een bijdrage van maximaal € 450,- per kind of jongere per jaar voor de lessen of attributen, zoals een instrument of balletschoenen.

Aanvragen worden gedaan door onafhankelijke intermediairs, professionals die eventueel al betrokken zijn bij het gezin. Het toegekende bedrag wordt direct betaald aan de organisatie waar het kind les heeft. Dat kan een lokale muziekschool zijn, een dansschool of bijvoorbeeld een toneelvereniging.

Wellicht kent u een kind of jongere die in aanmerking zou kunnen komen voor een bijdrage uit het fonds. De ouders kunnen dan contact opnemen met een van de intermediairs. Klik hier voor meer informatie over het Jeugdcultuurfonds.

Intermediairs

Bekijk al het nieuws