Inhoudelijke film over onze afdeling PrO

Inhoudelijke film over onze afdeling PrO

Geplaatst op: vrijdag 12 april 2019

Het praktijkonderwijs (PrO) is een aparte afdeling op het Fioretti College, met een eigen ingang, schoolplein, aula en team. PrO is er voor leerlingen die moeite hebben met leren, waarvoor het behalen van een diploma op het vmbo heel lastig is. De leerlingen worden voorbereid op een plek in de maatschappij.

Wonen, werken, vrije tijd en burgerschap zijn de speerpunten op PrO. De basisregels 'luisteren naar elkaar en respect hebben voor elkaar' gelden op de hele afdeling. Het praktijkonderwijs biedt kansen! De leerling zit niet in een vaste stroom. Per leerling wordt bekeken wat het beste bij hem of haar past. Mentoren zijn twee jaar mentor van een klas, geven veel van de lessen aan hun klas en zijn tevens de coach van de leerlingen. Mentoren gaan op huisbezoek om leerlingen en ouders beter te leren kennen en om te praten over welbevinden en vaardigheden. Er is extra begeleiding en ondersteuning voor de leerlingen die dat nodig hebben.

Om het praktijkonderwijs helder in beeld te brengen, is een korte documentaire gemaakt. Coördinatoren, docenten en ouders komen in de film aan het woord en u krijgt een goede indruk van de afdeling. Klik hier om de promotiefilm te bekijken.

Bekijk al het nieuws