Goud en zilver tijdens Skills The Finals

Goud en zilver tijdens Skills The Finals

Geplaatst op: vrijdag 06 maart 2020

Van 4 tot en met 6 maart was Leeuwarden het middelpunt van talentvol jeugdig vakmanschap. In WTC Expo vond de vijfde editie van Skills The Finals plaats. Dat is hét Nederlands Kampioenschap voor beroepen. Zo’n duizend deelnemers uit het vmbo en mbo gingen met elkaar de strijd aan in ruim vijftig vakwedstrijden. Het Fioretti College in Veghel mocht naar aanleiding van de goede prestaties tijdens de provinciale voorrondes twee teams afvaardigen voor de landelijke finale. Wie werd de beste van Nederland op zijn of haar vakgebied?

Mobiliteit & Transport
Aan de vakwedstrijd van Mobiliteit & Transport namen Marijn, Sjoerd en Ries uit klas k4mb deel. Ze gingen de strijd aan met zeven andere provinciale teams. Motivatie voor het vak, enthousiasme, doorzettingsvermogen en vaardigheden als samenwerken en goed communiceren waren voor de jury de doorslag om drietal van het team Brabant Bulls de eerste plaats toe te kennen. Dat betekent dat ze beste van Nederland zijn op hun vakgebied. We feliciteren onze leerlingen met de gouden medaille.

Economie & Ondernemen
Aan de vakwedstrijd voor Economie & Ondernemen namen Jamie, Mervenur en Sera uit klas k4ed deel. Samen met 11 andere teams streden ze om de titel. Uiteindelijk behaalde dit drietal uit het team Brabant Bulls de tweede plaats, direct na de Zeeland Sharks van het Calvijn College uit Goes. De juiste teamspirit, ondernemerschap, zakelijke vaardigheden en plezier in het vak hebben geleid tot deze prachtige prestatie. Dat betekende een plek op het erepodium. Proficiat met de zilveren medaille!

Bekijk al het nieuws