Educatief stadsbezoek Den Haag klas 2

Educatief stadsbezoek Den Haag klas 2

Geplaatst op: woensdag 24 mei 2017

Op dinsdag 13 juni bezoeken alle tweedejaars vmbo- en mavo-leerlingen een dag de stad Den Haag. Tijdens dit bezoek zullen de leerlingen een aantal activiteiten ondernemen, waarbij ze het één en ander zullen leren over onze vaderlandse geschiedenis in het algemeen en de geschiedenis van de stad Den Haag in het bijzonder.

De dag is gevuld met een bezoek aan de Gevangenenpoort, het Haags Historisch Museum en een uitgebreide wandeling (samen met hun docent) rond de Hofvijver en over het Binnenhof. Door middel van een opdrachtenboekje, met daarin tal van onderzoeks- en beschouwende vragen, leren de leerlingen de stad beter kennen. Natuurlijk zal er deze dag ook wat tijd worden ingedeeld om op eigen gelegenheid het centrum te ontdekken.

Tijdens de mentorlessen, de lessen Mens & Maatschappij en de lessen Beeldende Vorming zullen de leerlingen worden voorbereid op dit bezoek.

We vertrekken op school met de bus richting Den Haag om 8.00 uur en hopen, als het verkeer mee zit, rond 19.00 uur weer terug in Veghel te zijn. Via een brief zullen de ouders en leerlingen nog op de hoogte worden gebracht van de overige informatie m.b.t. de voorbereiding op deze dag en wat mee te nemen.

Bekijk al het nieuws