Actie voor stg. Bombo en Jeugdsportfonds

Actie voor stg. Bombo en Jeugdsportfonds

Geplaatst op: vrijdag 21 april 2017

Elk jaar zeten de brugklasleerlingen van de afdeling vmbo en de onderbouwleerlingen van de afdeling PrO zich in voor goede doelen. Onze vmbo-leerlingen gaan voor de tweede keer geld inzamelen voor stichting Bombo en onze PrO-leerlingen doen hetzelfde voor het Jeugdsportfonds. De leerlingen hebben hun sponsorloop op dinsdag 13 juni. Voor de vmbo-leerlingen is dat in de vorm van een triatlon. We hopen dat velen uit Veghel en de omliggende gemeenten onze leerlingen willen steunen!

Stichting Bombo
Deze Veghelse stichting zet zich in voor voor straatkinderen in Nepal. In de hoofdstad Kathmandu krijgen de kinderen de juiste zorg en begeleiding om uiteindelijk deel te kunnen nemen aan het reguliere onderwijs. Het zijn kinderen uit de laagste kasten, die nauwelijks kunnen lezen en schrijven. Ze zouden geen toekomstperspectief hebben als stichting Bombo zich niet over hen ontfermt. De Veghelse Maureen Piya - Van der Zandt woont en werkt al vijf jaar in Kathmandu. Tijdens haar verblijf in Nederland gaat ze 13 gastlessen verzorgen voor de brugklassers van onze school.

De opbrengst van de sponsorloop is voldoende om de 30 kinderen en jongeren op haar schooltje een jaar lang te voorzien van gezonde voeding, kleding, schoolspullen en toiletartikelen. Onlangs heeft Maureen Piya - Van der Zandt een mooie nieuwe locatie gevonden voor haar activiteiten. Op de website www.bomboforchildren.com is meer informatie te vinden.

Jeugdsportfonds
Het Jeugdsportfonds geeft sportkansen aan kinderen vanaf 4 tot 18 jaar die leven in gezinnen waar niet genoeg geld beschikbaar is om lid te worden van een sportvereniging. Voor die kinderen betaalt het Jeugdsportfonds de contributie en in bepaalde gevallen de sportattributen. Door te sporten kan een kind zich ontwikkelen op fysiek, mentaal en sociaal vlak. Tijdens het sporten leren de kinderen spelenderwijs, in een nieuwe sociale omgeving, andere regels en omgangsvormen.

Het Jeugdsportfonds Brabant kan extra steun goed gebruiken. Met de opbrengst van de sponsorloop krijgen nog eens 15 kinderen in Veghel en omgeving de kans om naar een reguliere sportclub te gaan. Ambassadrice en PrO-docente Marjolijn van Os verzorgt de gastlessen. Met het vorig jaar ingezamelde geld konden ook vier PrO-leerlingen gaan sporten. Dat is echt een win-win-situatie!

Sponsorgeld inzamelen
Onze leerlingen zamelen vanaf woensdag 24 mei sponsorgeld in. Ze gaan daartoe hun ouders/verzorgers, grootouders, familieleden, vrienden en buren benaderen. Natuurlijk kunnen ze ook heitje-voor-een-karweitje doen. Alle leerlingen krijgen een sponsorformulier en een ansichtkaart mee naar huis. Het formulier hoeft niet per se vol te zijn, maar dat is wel het streven. Ze hebben daarvoor twee weken de tijd. Ouders/verzorgers worden gevraagd om hun kind te stimuleren om zoveel mogelijk sponsors te vinden. Onze leerlingen zullen zich ‘legitimeren’ met een ansichtkaart, waarop het project nog eens uitgelegd staat.

Het gaat tijdens deze sponsorloop niet om het aantal rondjes. Sponsoring kan daarom gerust met een vast bedrag gebeuren, bijvoorbeeld 1, 2 of 3 euro. Het is de bedoeling dat de leerlingen het geld meteen meekrijgen en samen met het sponsorformulier inleveren bij hun mentor. Er doen in totaal ruim 400 leerlingen mee.

Verantwoording
Als school vinden we het heel belangrijk dat onze leerlingen rekening leren houden met de zwakkeren en kansarmen in de samenleving. Daarom betrekken wij hen eenmaal per jaar bij activiteiten voor minderbedeelden in Nederland en/of een ontwikkelingsland. We hopen dat onze leerlingen zich fanatiek willen inzetten om voor Stichting Bombo en Jeugdsportfonds een mooi sponsorbedrag in te zamelen. De opbrengst van de acties gaat volledig naar de twee sympathieke en kleinschalige projecten.

Bekijk al het nieuws