Acht medewerkers met prépensioen

Acht medewerkers met prépensioen

Geplaatst op: zaterdag 07 juli 2018

Acht medewerkers van onze school gaan met prépensioen. Bij elkaar vertegenwoordigen zij 240 dienstjaren. De school neemt daarmee afscheid van een schat aan onderwijservaring. In de allerlaatste schoolweek werden vijf docenten en drie onderwijs ondersteunende medewerkers uitgezwaaid. Veel van hen startten ooit op één van de voorlopers van het huidige Fioretti College.

De afdeling personeelszaken ziet Petra Keursten uit Heeswijk-Dinther vertrekken. Zij begon haar administratieve werkzaamheden in 1970 op de toenmalige leao/lhno De Molen Beemden. Met haar 48 dienstjaren is zij met verve de langstzittende collega.

De Erpse Jacky van Rooij zal bij veel oud-leerlingen nog helder op het netvlies staan. Zij was 18 jaar lang hét gezicht van de dagdienst. Een plek waar leerlingen met al hun vragen en problemen dagelijks terecht konden.

De afdeling praktijkonderwijs verliest met Joop Baaten (Veghel) een hardwerkende en trouwe onderwijsassistent, die 15 jaar lang met veel plezier docenten bij allerlei praktijkvakken heeft ondersteund.

Corine Engelen-van Mierlo (wiskunde) neemt afscheid na 40 jaar in het onderwijs gewerkt te hebben, waarvan 30 jaar in Veghel. In eerste instantie op de LTS aan de spoorlaan en later onder de paraplu van het Fioretti College.

Ook Geert Ploegmakers (bouwen, wonen en interieur) begon zijn loopbaan op de LTS. De laatste jaren stelde hij zijn vakmanschap ten dienste van de leerlingen van de afdeling Praktijkonderwijs. Vanuit Oss kwam hij daarvoor 19 jaar lang naar de school in Veghel.

De Rooise Marianne Bekkers verzorgde lessen binnen het leergebied Mens & Natuur en biologie. Dertig jaar geleden begon zij haar loopbaan in Veghel op De Molen Beemden.

Dorothé Doeleman-Wonders komt weliswaar uit Veghel, maar begon haar carrière op de Sint Jozef mavo in Sint-Oedenrode. Ook die school kwam door de fusie bij het Fioretti College en uiteindelijk zelfs in z’n geheel in Veghel terecht.

Ton Essens (uit Heesch) zwaait af als docent biologie en Dienstverlening & Producten. Hij begon zijn onderwijsloopbaan in 1976 op de toenmalige Pius X mavo als leraar Nederlands en muziek.

Tijdens een drukbezochte receptie op donderdag 5 juli werden de bijna-gepensioneerden nog één keer in het zonnetje gezet en door collega’s en oud-collega’s bedankt. Samen hebben ze een belangrijke bijdrage geleverd aan het voortgezet onderwijs in Veghel en Sint-Oedenrode.

Op de foto v.l.n.r.: Geert Ploegmakers, Dorothé Doeleman, Jacky van Rooij, Marianne Bekkers, Ton Essens, Petra Keursten en Corinne Engelen. Niet op de foto: Joop Baaten.

Bekijk al het nieuws