97% van onze leerlingen is geslaagd

97% van onze leerlingen is geslaagd

Geplaatst op: vrijdag 30 juni 2017

Maar liefst 97% van onze leerlingen is geslaagd voor het eindexamen. Dat zijn 395 van de 408 examenkandidaten basisberoeps, kaderberoeps en mavo. Elf leerlingen slaagden zelfs cum laude. Met deze score komt onze school voor mavo, vmbo en praktijkonderwijs opnieuw ruim boven de landelijke norm uit. We feliciteren onze leerlingen, hun ouders/verzorgers én onze collega's met dit geweldige resultaat. Goed om te vermelden is dat er 160 mavo-leerlingen zijn geslaagd met 7 vakken en allemaal met wiskunde in hun pakket.

Cum laude
Sinds vorig jaar is het mogelijk dat het judicium cum laude op het diploma vermeld wordt. Cum laude slagen is een eretitel. Het geeft blijk van inzet en kennis, en is een pré voor een vervolgstudie en later op de arbeidsmarkt. De mavo-leerlingen die cum laude geslaagd zijn, zijn Michelle van den Berg uit Veghel, Guusje van Hees uit Mariaheide en Inge van Heertum uit Sint-Oedenrode. De vmbo-leerlingen die cum laude geslaagd zijn, zijn Romy Meewis uit Veghel, Sem Verhoeven uit Heeswijk-Dinther, Niek Joosten uit Olland, Nicky Saegaert uit Erp, Sam Verhoeven uit Veghel, Enrique van Zutven uit Veghel, Joop Lathouwers uit Veghel en Willem Rooijakkers uit Keldonk.

Praktijkonderwijs
Op het praktijkonderwijs gaan 44 leerlingen de school verlaten. Zij hebben allen een goede plek gevonden. In totaal gaan 13 leerlingen een Entree-opleiding volgen op ROC de Leijgraaf. Vijf leerlingen starten met een BOL Entree-opleiding op een ander ROC, 7 leerlingen gaan een BBL-studie doen en werken bij een erkend leerbedrijf, 16 leerlingen hebben een baan gevonden en voor 3 leerlingen wordt nog een passend traject gezocht.

Bekijk al het nieuws