Nieuws

Eindelijk weer een volle school

Eindelijk weer een volle school

Vanaf maandag 24 augustus is de school eindelijk weer gevuld met leerlingen. Ruim 5 maanden zijn de leerlingen geheel of gedeeltelijk thuis geweest. We zijn blij dat we leerlingen nu eindelijk weer volwaardig onderwijs kunnen bieden. Tegelijkertijd zijn we er ons ook van bewust dat het Corona-virus nog onder ons is. Daarom hebben we op allerlei manieren voorzorgsmaatregelen genomen conform het protocol van het RIVM en van de VO-raad. Op die manier denken we op een veilige manier onderwijs te kunnen bieden volgens ons motto: Praktisch & Persoonlijk naar jouw toekomst.

Samenwerking CHV Academy en VO Veghel

Samenwerking CHV Academy en VO Veghel

De CHV Academy gaat intensief samenwerken met VO Veghel. Komend schooljaar wordt er extra ingezet op structureel kunst- en cultuuronderwijs op het Fioretti College en het Zwijsen College. Beide scholen hebben Kunst & Cultuur hoog in het vaandel staan en vinden educatie op deze gebieden een grote meerwaarde voor hun leerlingen. Daarnaast stimuleert en inspireert het de echte talenten om een vervolgstudie te gaan doen in deze sector. Wethouder werk, jeugd en cultuur Menno Roozendaal is verheugd: “Ik ben trots op de sterke verbinding tussen de cultuursector en het onderwijs in de gemeente Meierijstad.”

Sporten in de pauze voor onderbouw

Sporten in de pauze voor onderbouw

Beste leerlingen, veel van jullie hebben energie over tijdens een schooldag. In de theorielessen zitten jullie stil en hierdoor kom je niet toe aan de dagelijkse bewegingsbehoefte Daarnaast is het natuurlijk leuk om actief bezig te zijn met leerlingen uit andere klassen. Om deze reden wordt dit schooljaar tijdens de grote pauze van de onderbouw dagelijks sport aangeboden op het veldje naast de school.

Creatieve producten van 2 maanden thuisonderwijs

Creatieve producten van 2 maanden thuisonderwijs

Wie mocht denken dat onze leerlingen tijdens de corona-crisis niet hard gewerkt hebben, heeft het mis. Tijdens het online onderwijs zijn onze leerlingen bij alle vakken flink uitgedaagd. Zo ook bij Kunst & Cultuur! Voor de vakken beeldende vorming en muziek hebben de leerlingen thuis gewerkt aan tutorials en de opdracht 'Meestervervalsers'. Dat heeft prachtige resultaten opgeleverd, die we graag met u willen delen.

Om deze website goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies.
Bekijk ons cookiebeleid en privacybeleid.