Nieuws

Schoolvakanties 2017-2018

Schoolvakanties 2017-2018

De schoolvakanties voor het nieuwe schooljaar 2017-2018 zijn officieel vastgesteld. Om extra duidelijkheid te verschaffen, staan hieronder niet alleen de schoolvakanties van het nieuwe schooljaar vermeld, maar ook de resterende schoolvakanties van het lopende schooljaar 2016-2017. Noteer de data alvast in uw agenda, zodat u er rekening mee kunt houden in uw (vakantie)planning. Natuurlijk zijn de vakantieroosters het gehele jaar door te downloaden via deze website. Zo kunt u altijd even checken hoe het ook alweer zit.

Alle foto's galafeest te bekijken

Alle foto's galafeest te bekijken

Zo’n 400 chique geklede leerlingen en docenten waren op woensdag 1 juni te gast op kasteel Henkenshage in Sint-Oedenrode. Daar vond het Galafeest 2016 voor de examenkandidaten plaats. Het was een drukte van jewelste voor het kasteel, want iedereen wilde onze leerlingen zien, die in de meest bijzondere voertuigen gebracht werden. Ook de pers was aanwezig. Er zijn ongelooflijk veel foto’s gemaakt. Allereerst natuurlijk van de aankomst. Daarna de staatsieportretten op de brug. En natuurlijk veel foto’s van het feest en allerlei andere leuke kiekjes.

Uitstekende resultaten examens eerste tijdvak

Uitstekende resultaten examens eerste tijdvak

Met gepaste trots kunnen we melden dat na de eerste termijn van de eindexamens 94% van de leerlingen geslaagd is. Vorig jaar was dat 93%. Na de herkansing werd dat uiteindelijk 96,6%. We verwachten nu uit te komen op 97%. Als Fioretti College hebben we altijd met het slagingspercentage boven de landelijke norm van 93% gezeten. Dat zal dit jaar niet anders zijn. Na de eerste termijn scoren we dus al iets boven dat gemiddelde en na de herkansing wordt het slagingspercentage nog hoger.

Creativiteit op de afdeling PrO

Creativiteit op de afdeling PrO

Op de afdeling praktijkonderwijs (PrO) hebben we veel praktijkvakken. Twee van deze vakken zijn Expressie en Mode & Vormgeving. De leerlingen zijn tijdens de lessen ieder op hun eigen niveau creatief bezig. Dat is niet alleen leerzaam, maar ook gezellig en ontspannend. De vakken zijn interessant voor zowel jongens als meisjes.