Waarom Fioretti

Het Fioretti College in Veghel is een school waar we met persoonlijke aandacht het beste in jou naar boven halen. Hoewel onze school misschien groot lijkt, merk je daar in de praktijk niet zoveel van. Je hebt namelijk les in een eigen deel van het gebouw van een vaste groep docenten. Je krijgt een onderwijsprogramma aangeboden dat bij jou past. Op onze school leer je veel dingen door ze te doen, door ze te ervaren en door de opgedane kennis toe te passen. Het gaat om weten wat je kan en wat je daarmee kunt. Daarom is onze slogan Praktisch & Persoonlijk.

Activiteiten
Naast de normale vakken is er op het Fioretti College veel aandacht voor projecten, (maatschappelijke) stages, excursies, schoolkampen, cultuur, kunst, dans, muziek en sport. Op die manier ontdek jij welke talenten jij hebt.

Faciliteiten
Onze moderne praktijklokalen zijn ingericht als een kopie van de werkelijkheid. Theorie krijg je in klassikale situaties en op leerpleinen. We hebben heel veel PC’s en laptops op school, die we voor alle vakken inzetten. Alle vmbo-leerlingen werken met een eigen notebook.

De mentor
Elke klas heeft een mentor. Deze docent is jouw contactpersoon en eerste aanspreekpunt. Als je een belangrijke vraag hebt of ergens mee zit, kun je dit altijd met hem of haar bespreken.

Contact met ouders
Wij vinden het belangrijk om goed contact te hebben met je ouders. Jouw mentor onderhoudt die contacten. Er zijn algemene en individuele ouderavonden en je krijgt driemaal per jaar een rapport.

Coaching
Daarnaast heeft je mentor regelmatig gesprekjes met jou over je prestaties, wat je later wilt worden en of je je fijn voelt op school. We besteden veel aandacht aan een fijne sfeer in de klas en op school, zodat jij jezelf kunt zijn.

Op de hoogte blijven
Jij kunt op elk moment via de Magister-app op je smartphone of via de PC of tablet zien wat het huiswerk is, wat je cijfers zijn en of er bijvoorbeeld roosterwijzigingen zijn. Je ouders kunnen via Magister zien hoe jij er voor staat. Via de website, Facebook en onze digitale nieuwsbrief houden we jou en jouw ouders op de hoogte van alles wat er op het Fioretti College speelt.

Basis, kader en mavo
Het Fioretti College kent de basis- en kaderberoepsgerichte leerweg en de mavo. In de brugklas begin je op één van de drie genoemde niveaus. Je kunt ook ingedeeld worden in de combinatieklas basisberoeps/praktijkonderwijs of de combinatieklas mavo/kaderberoeps.

Op basis of kader kies je in het derde leerjaar voor één van de drie sectoren:

  • Techniek (Bouwen, Wonen & Interieur of Produceren, Installeren & Energie of Mobiliteit & Transport )
  • Economie (Economie & Ondernemen of Horeca, Bakkerij & Recreatie)
  • Zorg & Welzijn

Als jij naar de mavo gaat, ontdek je tijdens het vak Dienstverlening & Producten wat deze sectoren inhouden.

Praktijkonderwijs (PrO)
Ben jij écht van het doen en niet van het leren? Dan is de afdeling PrO wellicht het juiste schooltype voor jou. In de eerste drie jaar krijg je veel praktijkvakken. Theorievakken en ICT krijg je op een aangepast niveau. In leerjaar 4 en 5 loop je enkele dagen per week stage. De groepen zijn klein en de mentor is ook jouw coach.

Kortom…
Onze school is écht praktisch en persoonlijk, en een optimale voorbereiding voor het mbo en de havo!