Team HBR en team BWI winnen de regionale Skills Talents en plaatsen zich voor de landelijke finale!

Team HBR en team BWI winnen de regionale Skills Talents en plaatsen zich voor de landelijke finale!

Geplaatst op: woensdag 31 januari 2024

Op vrijdag 26 januari vonden de Skills Talent kwalificatiewedstrijden plaats. Dat zijn teamvakwedstrijden waarin vmbo leerlingen, die zich voorbereiden op het examen, door middel van specifieke vakopdrachten hun talent kunnen laten zien. Het team HBR en het team BWI waren de beste in de regio, wonnen de wedstrijd en hebben daarmee een finaleplek bemachtigd!

In het team HBR streden onze leerlingen Fieke en Marith voor de landelijke finaleplek. Het was een pittige opdracht, zeker gezien het tijdsbestek waarin ze de drie verschillende gerechten moesten bereiden. Ze kwamen met vlag en wimpel uit de strijd en kunnen zich met deze overwinning gaan opmaken voor de landelijke finale: Skills The Finals op 21 maart in de Brabanthallen in ‘s-Hertogenbosch. Het team HBR van het Fioretti College staat daarmee voor de tweede keer op rij in de finale!

    

Imke en Yannick streden in het team BWI tegen maar liefst 12 andere scholen in regio zuid voor een plek in de finale. Zij maakten een houder voor vogelvoer. Ook zij hebben de opdracht perfect uitgevoerd, verdienden daarmee de eerste prijs en gaan zich voorbereiden op Skills The Finals!

  

Vanuit het Fioretti College streden er in totaal zes teams mee. Naast BWI en HBR namen ook leerlingen van de Economie en Ondernemen (E&O), Mobiliteit en Transport (M&T), Produceren, Installeren en Energie (PIE) en Zorg en Welzijn (Z&W) deel aan de wedstrijd. Zij hebben hard gewerkt en mooie resultaten geboekt, maar behaalden de finale (net) niet. 

 

Bekijk al het nieuws