Nieuws

Brugklassers in gesprek met vluchtelingen

Brugklassers in gesprek met vluchtelingen

Onze brugklassers zitten ademloos te luisteren naar het levensverhaal van Hoseb Assadour, een 23-jarige vluchteling uit de Syrische stad Aleppo. Zojuist hebben ze de indrukwekkende theatrale monoloog ‘Zand tussen de Tenen’ mogen beleven, gespeeld door Teatske Heidstra. De actrice nam de leerlingen mee op haar vlucht uit levensgevaarlijk oorlogsgebied. Het werd zo overtuigend gespeeld, dat de eerste vraag was: “Heb jij dit écht zelf meegemaakt?” Een mooi compliment en een bruggetje om Hoseb zijn waargebeurde verhaal te laten vertellen.

Zaalvoetbalteam naar finale Olympic Moves

Zaalvoetbalteam naar finale Olympic Moves

Op dinsdag 13 maart reisden er drie zaalvoetbalteams van het Fioretti College naar Oirschot voor de regionale wedstrijden van Olympic Moves zaalvoetbal. Het team van de meiden was erg sterk. Ze wonnen in de poule zelfs de laatste wedstrijd van het Zwijsen College. Helaas bleek een ander team net iets sterker en werden onze meiden tweede.

Mediawijsheid is belangrijk

Mediawijsheid is belangrijk

We kunnen ons geen maatschappij meer voorstellen zonder computers, tablets en mobiele telefoons. Onze kinderen groeien er mee op en lijken er mee te vergroeien. Natuurlijk biedt dat veel voordelen, maar ieder van ons kent ook de schaduwzijde. Cyberpesten, vechtfilmpjes verspreiden, racistische uitlatingen doen en sexting zijn daar voorbeelden van.

Fioretti College scoort goed in Elsevier

Fioretti College scoort goed in Elsevier

Tijdschrift Elsevier heeft onlangs de resultaten gepubliceerd van haar jaarlijkse onderzoek naar de prestaties van middelbare scholen. We komen goed uit de test die gaat over het schooljaar 2015-2016. Op deze resultaten mogen we met recht trots zijn.