Nieuws

Boeken schooljaar 2017-2018 bestellen

Boeken schooljaar 2017-2018 bestellen

Ga jij komend schooljaar voor het eerst naar het Fioretti College als nieuwe eerstejaars leerling of als zij-instromer? Of ga je naar een hoger leerjaar? Bestel dan vóór 17 juli 2017 je gratis schoolboeken. Dat doe je door een eigen account aan te maken op www.iddink.nl. Komende zomer bezorgt Iddink dan de schoolboeken bij jou thuis. Het grootste deel wordt door de school betaald, daarom worden ze 'gratis schoolboeken' genoemd. Let op: Leerlingen van het praktijkonderwijs (PrO) krijgen hun boeken op school en hun ouders hoeven niks te doen.

Schoolvakanties 2017-2018

Schoolvakanties 2017-2018

De schoolvakanties voor het nieuwe schooljaar 2017-2018 zijn officieel vastgesteld. Om extra duidelijkheid te verschaffen, staan hieronder niet alleen de schoolvakanties van het nieuwe schooljaar vermeld, maar ook de resterende schoolvakanties van het lopende schooljaar 2016-2017. Noteer de data alvast in uw agenda, zodat u er rekening mee kunt houden in uw (vakantie)planning. Natuurlijk zijn de vakantieroosters het gehele jaar door te downloaden via deze website. Zo kunt u altijd even checken hoe het ook alweer zit.

Excursie BWI-leerlingen naar Rotterdam

Excursie BWI-leerlingen naar Rotterdam

Het schooljaar van de leerlingen van de afdeling Bouwen, Wonen en Interieur (BWI) werd op dinsdag 27 juni afgesloten met een excursie naar architectuurstad Rotterdam. ’s Morgens werd het HMC (Hout en Meubel College) bezocht. Op deze MBO-school maken ze de mooiste meubels van hout, mede met behulp van een 3D-printer. Eerst kregen de leerlingen een rondleiding en daarna werd er in groepjes van twee gewerkt aan een meubelontwerp. Na afloop kregen alle leerlingen een drankje en mochten ze nog even het centrum van Rotterdam in. Niet te lang, want om 13.30 uur vertrok de rondvaartboot om de vele markante gebouwen en boten te bekijken die Rotterdam rijk is. Veel gezien en veel geleerd.

Derdejaars BWI bezoeken Bouw- en Inframensen Oss

Derdejaars BWI bezoeken Bouw- en Inframensen Oss

Op donderdag 8 juni hebben de derdejaars leerlingen van de afdeling BWI diverse workshops gevolgd bij Bouwmensen en Inframensen in Oss. In groepjes van vier werd er elk half uur van workshop gewisseld. De leerlingen konden metselen, een dakconstructie in elkaar zetten, meten en uitzetten, een gereedschapsquiz doen, meer te weten komen over machinale veiligheid, straten maken en een echte graafmachine bedienen. In de pauzes werden de leerlingen getrakteerd op allerlei lekkers. Grote dank voor de gastvrijheid van Bouwmensen Oss en alle instructeurs, die vol lof waren over onze leerlingen!