Nieuws

Schoolvakanties 2017-2018

Schoolvakanties 2017-2018

De schoolvakanties voor het nieuwe schooljaar 2017-2018 zijn officieel vastgesteld. Om extra duidelijkheid te verschaffen, staan hieronder niet alleen de schoolvakanties van het nieuwe schooljaar vermeld, maar ook de resterende schoolvakanties van het lopende schooljaar 2016-2017. Noteer de data alvast in uw agenda, zodat u er rekening mee kunt houden in uw (vakantie)planning. Natuurlijk zijn de vakantieroosters het gehele jaar door te downloaden via deze website. Zo kunt u altijd even checken hoe het ook alweer zit.

Creativiteit op de afdeling PrO

Creativiteit op de afdeling PrO

Op de afdeling praktijkonderwijs (PrO) hebben we veel praktijkvakken. Twee van deze vakken zijn Expressie en Mode & Vormgeving. De leerlingen zijn tijdens de lessen ieder op hun eigen niveau creatief bezig. Dat is niet alleen leerzaam, maar ook gezellig en ontspannend. De vakken zijn interessant voor zowel jongens als meisjes.

Samen koken schept een band

Samen koken schept een band

In de keuken van onze afdeling praktijkonderwijs is er elke maandag ruimte voor 'verdieping'. Gezamenlijk worden er gerechten gemaakt voor anderen. Samen koken schept een band en nodigt uit tot gesprekken. Er is aandacht voor de werkhouding en omgangsvormen in de keuken. Daarnaast willen we bij de leerlingen interesse en liefde voor het vak bevorderen. We gebruiken verse ingrediënten en kruiden uit de schooltuin, besteden aandacht aan hygiëne en geven allerlei tips over gezond eten.

Zelfgemaakte soep van asperges uit eigen tuin

Zelfgemaakte soep van asperges uit eigen tuin

Op het Fioretti College proberen we leren betekenisvol te maken. Leerlingen van het praktijkonderwijs hebben hun zelfgekweekte asperges en tuinkruiden van de lessen Groen gebruikt tijdens de kooklessen. Wat is er nu lekkerder dan aspergesoep die gemaakt is van eigen groente? En wat een mooie samenwerking tussen de verschillende vakken!