Teken eindexamenklas (mavo 4) naar Noord Brabantsmuseum

Teken eindexamenklas (mavo 4) naar Noord Brabantsmuseum

Geplaatst op: maandag 11 maart 2024

In de vroege ochtend vertrokken leerlingen met de bus naar ‘s-Hertogenbosch. In het Noord Brabantsmuseum kregen zij een rondleiding die past bij het landelijk eindexamenthema van dit jaar “In actie”.

Het is de bedoeling dat de leerlingen binnen dit landelijke eindexamenthema, tijdens hun centraal praktisch examen een werk gaan maken. De rondleiding met het thema ‘in actie’ kwam als geroepen. “Wanneer kan een kunstwerk nu onder dit thema vallen en hoe moeten we dat ons nou voorstellen”, waren vragen die werden gesteld.

Eenmaal in het museum leerden ze van de museumdocent dat “de actie” niet alleen hoeft te zitten in de voorstelling, maar ook op de manier waarop het werk is gemaakt en dat het in actie bijvoorbeeld ook kan zitten in de boodschap die de kunstenaar wil meegeven. Aan de hand van een aantal verschillende kunstwerken is dit eindexamenthema goed besproken.

Na de rondleiding mochten de leerlingen bij een vooraf geselecteerd kunstwerk een presentatie houden. Door het voorbereiden en presenteren van een eigen kunstwerk, hebben onze leerlingen kunnen oefenen met het beschouwen en interpreteren van kunst, iets wat straks tijdens het Centraal Examen ook aan bod zal komen. We kijken terug op een zeer geslaagde dag, waarin we ons even lekker hebben kunnen onderdompelen in de professionele kunstwereld!

Bekijk al het nieuws