Onze sector techniek timmert aan de weg

Onze sector techniek timmert aan de weg

Geplaatst op: vrijdag 03 juli 2015

Onze sector Techniek timmert stevig aan de weg. De belangstelling voor technische beroepen is bij onze leerlingen flink toegenomen. In drie jaar tijd heeft de sector het gewenste aantal leerlingen gekregen. De sector wordt verder geprofessionaliseerd en gemoderniseerd, zodat de leerlingen die uitstromen qua kennis en vaardigheden een goede aansluiting hebben op de behoeften vanuit het werkveld. In de regio is veel vraag naar goed geschoold technisch personeel. Daar wordt op het Fioretti College de basis voor gelegd.

De groei heeft tot gevolg dat de vaklokalen op onze school te klein worden. Vandaar dat er momenteel flink verbouwd wordt. Het lokaal voor de afdeling Metalektro wordt inpandig vergroot. Het lokaal voor motorvoertuigen wordt fors vergroot, logischer ingedeeld en krijgt o.a. nieuwe bruggen. De afdeling bouw krijgt er een fraai nieuw lokaal bij voor schilder- en decoratietechnieken. Dat lokaal is inmiddels grotendeels ingericht en al in gebruik genomen.

Recycling
Leuk om te melden is dat bij de verbouwing allerlei zaken een nieuwe bestemming hebben gekregen, zoals een grote stalen trap, een balustrade, diverse deuren en kozijnen.

Vernieuwing binnen het vmbo
Dankzij deze verbouwingen is de sector Techniek klaar om komend jaar proef te draaien. De beroepsgerichte programma’s in het vmbo worden namelijk vernieuwd. Ze worden eenvoudiger en duidelijker en sluiten straks beter aan op de actualiteit. Daardoor worden leerlingen beter voorbereid op hun vervolgopleiding en toekomstige beroep.

Vmbo-breed komen er tien profielen, bestaande uit gemeenschappelijk vakken en beroepsgerichte profiel- en keuzevakken. Deze profielen maken het mogelijk onderwijs op maat aan de leerling aan te bieden en optimale leerlijnen naar het mbo vorm te geven.

De sector Techniek van het Fioretti College gaat de profielen Bouwen, Wonen & Interieur, Produceren, Installeren & Energie en Mobiliteit & Transport aanbieden. Meer weten over de vernieuwing binnen het vmbo? Ga dan eens naar de website www.vernieuwingvmbo.nl.

Foto’s
Klik hier om enkele foto’s van de verbouwing en het nieuwe vaklokaal te bekijken. Er moet uiteraard nog het nodige gebeuren, maar we liggen keurig op schema. Na de zomervakantie kunnen alle Techniek-leerlingen starten in nieuwe of heringerichte lokalen.

Bekijk al het nieuws