Make-over kleedlokaal afdeling bouw

Make-over kleedlokaal afdeling bouw

Geplaatst op: donderdag 01 oktober 2015

De meisjes van kader 4 bouw hebben hun omkleedlokaal een make-over gegeven. Ze werkten met vieren aan het project. Het was een idee van hun mentor, meneer Verstraaten. “We zijn begonnen met het opmeten en goed bestuderen van het lokaal. De afmetingen hebben we opgeschreven. Daarna hebben we de kleur van de muur gekozen en hebben we ontwerpen gemaakt. Ook hebben we allemaal een moodboard gemaakt.” De volgende stappen waren de materiaalkeuze en het bestellen van de juiste verf, rollers en kwasten.

“Toen we alles binnen hadden, hebben we één muur blauw geverfd en de rest wit, met hulp van een andere klasgenoot. Een paar dagen erna zijn we met het Fio busje naar de kringloopwinkel en de Action gereden. Daar hebben we alle spullen gekocht die we nodig hadden met het geld dat we van school mochten besteden."

Eenmaal terug in het kleedlokaal moest de plaatsing van de spullen bepaald worden. Ook maakten de leerlingen een calculatie van alle onderdelen die ze hadden gekocht en besteld. “Toen hebben we hebben de kluisjes bekleed met plotfolie in verschillende kleuren. Ook hebben we platen geverfd met krijtbordverf, om ertegenaan te zetten, zodat we daar met krijt op kunnen schrijven.”

Een knappe prestatie is de houten bank, die de vier meisjes gemaakt hebben. “Die hebben we wit geschilderd en daarna nogmaals geschuurd. Toen was het tijd om de schilderijen, de spiegel, de klok en de kapstok op te hangen, die we hadden gekocht. Daarna konden we beginnen met de inrichting, hebben we alles op zijn plaats gezet en hebben we het lokaal opgeruimd.”

De leerlingen vonden de ruimte nog een beetje leeg. “Dus hebben we engelenvleugels en mooie bloemfiguren geplot om op de muren te plakken. Het lokaal is nu af en we vinden het allemaal erg mooi geworden. We hebben er ons best op gedaan en als je het ons vraagt is het goed gelukt. We hopen dat iedereen er zo over denkt.”

Klik hier om enkele foto’s te bekijken van het proces en het eindresultaat.

Bekijk al het nieuws