Lancering nedertarwe bij het Fioretti College

Lancering nedertarwe bij het Fioretti College

Geplaatst op: dinsdag 05 maart 2024

Op vrijdag 23 februari vond de officiële aftrap plaats van de introductie van Nedertarwe op het Fioretti College in Veghel. Wij zijn hierbij de eerste onderwijsinstelling die bewust kiest voor het gebruik van Nederlandse tarwe.

Nedertarwe is graan van dichtbij. Ontwikkeld door Royal Koopmans uit Leeuwarden. Het graan komt van Nederlandse bodem en wordt door gecertificeerde en vooruitstrevende boeren met veel aandacht volgens strikte richtlijnen duurzaam geteeld. Iedereen draagt bij aan de verduurzaming van alle schakels van de graanketen. Van dit graan wordt Nederlandse bloem en meel op topniveau gemaakt, voor het lekkerste en meest duurzame brood.

De keuze voor het Fioretti College om een overstap te maken naar Nedertarwe lag met het oog op de toekomst voor de hand. Jaap Dirks, leraar horeca, bakkerij & recreatie op het Fioretti College legt uit: 'Met het gebruik van Nedertarwe kunnen we duurzaamheid integreren en praktisch maken in ons lesprogramma. Het geeft ons vernieuwing op het vakgebied om de leerlingen de ontwikkelingen uit de beroepspraktijk mee te geven. 
De gehele keten is bekend en deze informatie stelt ons in staat om het eerlijke en transparante verhaal uit te leggen aan onze leerlingen. Daarnaast zijn wij erg blij met de inspiratie en ondersteuning vanuit Royal Koopmans zodat we een vlekkeloze overstap hebben kunnen maken.'

 

 

Bekijk al het nieuws