Informatiebijeenkomst meisjes en techniek

Informatiebijeenkomst meisjes en techniek

Geplaatst op: vrijdag 10 april 2015

Meisjes en techniek, dat is een combinatie die best een impuls kan gebruiken. Want een opleiding in de techniek is net zo interessant voor meisjes als voor jongens. Daarom organiseert het Summa College in Eindhoven een Girlsday & Ladiesnight. Als je je aanmeldt voor de informatieve bijeenkomst, maak je kennis met technische en ICT-werkzaamheden in de dagelijkse beroepspraktijk. De activiteiten hebben een link met de interessegebieden van veel meisjes, zoals mode, uiterlijke verzorging, zorg, ICT en (auto)techniek.

Girlsday & Ladiesnight
De Girlsday & Ladiesnight vindt plaats op 23 april van 16.00 tot 21.00 uur en is bedoeld voor vmbo-meisjes (12 tot 15 jaar) en hun moeders. U kunt zelf bepalen hoe laat u komt en gaat. Opgeven kan op individuele basis. Dit wordt niet vanuit school geregeld.

Programma voor meisjes
De meisjes nemen deel aan leuke en leerzame technische activiteiten op verschillende gebieden, zoals uiterlijke verzorging, mode, zorg, ICT en (auto)techniek. Van stikstofijsjes tot zelf lipgloss maken, van stof op maat snijden tot het checken van een auto: het komt allemaal aan bod.

Programma voor moeders
De moeders gaan speeddaten met vrouwen die in de techniek werken. Zij vertellen wat meisjes met een technische opleiding kunnen.  Vrouwen die zelf interesse hebben in het volgen van een technische mbo-opleiding, zijn ook van harte welkom.

Aanmelden
Aanmelden kan via het aanmeldformulier. Meld uw deelname vervolgens ook even bij de mentor van uw dochter. Dat is handig als er iets geregeld moet worden wat betreft lesuitval.

Locatie
We verwelkomen de meisjes en hun begeleiders graag op 23 april. Het adres van het Summa College is Frederiklaan 60a in Eindhoven.

Meer informatie
Hebt u vragen of opmerkingen? Neemt u dan contact op met het Infopunt via 040-2694444 of infopunt@summacollege.nl.

Bekijk al het nieuws