Coronatoegangsbewijs

Naar aanleiding van de persconferentie op 14 september moet elke restaurantbezoeker vanaf 13 jaar een coronatoegangsbewijs kunnen tonen, te verkrijgen door middel van een vaccinatiebewijs, een herstelbewijs of een negatieve testuitslag.

Maar hoe werkt dat nu precies? Op deze pagina staat stap voor stap uitgelegd wat u moet doen om ons schoolrestaurant met coronatoegangsbewijs te bezoeken, gebruik makend van de CoronaCheck-app. Die app kunt u op uw smartphone of tablet downloaden via de Google Play Store of de Apple App Store. Het icoontje van de CoronaCheck-app staat hiernaast afgebeeld.

Klik hier om een duidelijk filmpje te bekijken over de CoronaCheck-app.

Vaccinatie- of herstelbewijs

 1. Maak een geldig coronatoegangsbewijs aan voor het bezoeken van het schoolrestaurant.
  Met uw vaccinatiegegevens of herstelgegevens maakt u in de CoronaCheck-app of via www.coronacheck.nl een QR-code aan. Dat is uw toegangsbewijs.
 2. Aan de deur van het restaurant wordt het coronatoegangsbewijs gecheckt.
  Neem uw digitale of geprinte coronatoegangsbewijs mee bij uw komst naar ons restaurant, samen met een legitimatiebewijs.

Dan wensen we u een smakelijke voortzetting!

Negatief testbewijs (via testen voor toegang)

 1. Maak een testafspraak bij de dichtstbijzijnde testlocatie.
  U kunt uw testafspraak inplannen via www.testenvoortoegang.org. Deze test is gratis, u hoeft hier niets voor te betalen. De testuitslag is 24 uur geldig, dus uw test dient plaats te vinden binnen 24 uur voor het bezoek aan ons restaurant. Het is niet toegestaan om met meerdere personen tegelijk te komen bij een testafspraak. De afspraak geldt voor één persoon. Voor elke persoon moet een aparte afspraak gemaakt worden.
 2. Laat u testen.
  Ga naar de testlocatie waar u de afspraak hebt gemaakt. Neem hiervoor uw afspraak-bevestiging en een identiteitsbewijs mee.
 3. Testuitslag
  Na de test ontvangt u binnen een uur van uw testaanbieder de testuitslag via de e-mail. Let op, houd voor de zekerheid uw Ongewenste e-mail of Spambox in de gaten. De e-mail met testresultaat zelf geldt niet als toegangsbewijs.
 4. Maak een geldig coronatoegangsbewijs aan voor het bezoeken van ons schoolrestaurant.
  In de e-mail met uw negatieve testuitslag ontvangt u een unieke code. In de CoronaCheck-app of via www.coronacheck.nl zet u deze code om in een digitaal coronatoegangsbewijs in de vorm van een QR-code.
 5. Aan de deur van het restaurant wordt het coronatoegangsbewijs gecheckt.
  Neem uw digitale of geprinte coronatoegangsbewijs mee bij uw komst naar ons schoolrestaurant, samen met een legitimatiebewijs.

Dan wensen we u een smakelijke voortzetting!

Heeft u geen CoronaCheck-app?

 1. U kunt de ontvangen QR-code gemakkelijk omzetten naar een papieren testbewijs.
  Ga hiervoor naar www.coronacheck.nl/print. Daar kun u uw ophaalcode invullen. Deze code ontvangt u bij een negatieve testuitslag. Na controle van de ophaalcode haalt CoronaCheck uw testuitslag op. Daarna wordt van uw negatieve testuitslag een testbewijs gemaakt, in de vorm van een QR-code. Deze code kunt u zelf printen, zodat u die kunt meenemen naar ons schoolrestaurant.
 2. Aan de deur van het restaurant wordt het coronatoegangsbewijs gecheckt.
  Neem uw digitale of geprinte coronatoegangsbewijs mee bij uw komst naar ons restaurant, samen met een legitimatiebewijs.

Dan wensen we u een smakelijke voortzetting!

Positieve testuitslag?

Wanneer u een positieve testuitslag hebt, dan kunt u helaas niet naar ons schoolrestaurant komen. Meld u dan even af via telefoonnummer 0413-340575.