Zaalvoetbalteam derde op Ned. kampioenschap

Zaalvoetbalteam derde op Ned. kampioenschap

Geplaatst op: maandag 11 juni 2018

Op vrijdag 8 juni was het bovenbouwteam, met Stef, Hadi, Roel, Bart, Talip, Halil, Edward en Noud, te gast op Papendal. Daar vond de opening plaats van de Olympic Moves Final 2018. Dat was een prachtige show met Tess Wester (keepster Nederlands handbalteam) en vele andere bekende Nederlanders. Daarna ging het bovenbouwteam richting Arnhem, waar de zaalvoetbalfinales gespeeld werden.

Het team van het Fioretti College kwam in een poule terecht met een team uit Schagen, Urk en Buitenpost (Friesland). De eerste wedstrijd werd in de laatste minuten gewonnen met 2-1. Het was een zeer fysieke wedstrijd. De tweede wedstrijd was cruciaal. Mocht de wedstrijd gewonnen worden dan was de finale een feit. Na een zeer dominant eerste deel van de wedstrijd kwam het team van het Fioretti College helaas niet tot scoren. Daarna werden de tegenstanders beter en mochten we tevreden zijn met een 0-0 gelijkspel. De derde poule wedstrijd was daardoor beslissend. Een gelijkspel was voldoende om de finale te bereiken, maar in een gelijk opgaande strijd werd met 1-0 verloren. Hierdoor lag het bereiken van de finale niet meer in eigen hand. Helaas verliep de wedstrijd waarvan we afhankelijk waren niet zoals gehoopt en mocht er gestreden worden om de derde en vierde plaats. Die wedstrijd was een waar spektakelstuk, waarin onze tegenstanders volledig overklast werden. Het werd een klinkende 8-2 overwinning, waarbij zelfs onze keeper Edward een hattrick scoorde!

Na een prachtige dag, waarop Stef, Hadi, Roel, Bart, Talip, Halil, Edward en Noud uitblonken wat betreft inzet, passie, spelplezier en sportiviteit, mochten we trots zijn op deze fantastische prestatie. Onze leerlingen waren in elk opzicht een voorbeeld voor anderen en goede reclame voor onze school. Jongens bedankt!

Bekijk al het nieuws