Veel nieuwe leerlingen op het Fioretti College

Veel nieuwe leerlingen op het Fioretti College

Geplaatst op: vrijdag 09 maart 2018

Het was weer een gezellige drukte op 5, 6 en 7 maart. Veel groep-8 leerlingen en hun ouders bezochten het Fioretti College om zich aan te melden voor het schooljaar 2018-2019. Inmiddels hebben zich 280 leerlingen ingeschreven voor één van de brugklassen van de afdelingen praktijkonderwijs en vmbo-mavo.

Hoewel we in het digitale tijdperk leven en dus veel informatieoverdracht via het internet kan, hecht het Fioretti veel waarde aan deze persoonlijke aanmelding. De overgang van de basisschool naar het voortgezet onderwijs is zowel voor leerlingen als ouders een bijzondere en soms ook spannende gebeurtenis. Het is dan ook prettig en drempelverlagend als toekomstige brugklassers al een paar keer de nieuwe school hebben bezocht voordat ze daadwerkelijk starten.

De komende weken gaat de toelatingscommissie aan de slag om alle leerlingen op de voor hen best passende plek in te delen. Kort voor de meivakantie krijgen de leerlingen een bericht over toelating. Op woensdag 13 juni komen de leerlingen dan weer naar het Fioretti om kennis te maken met hun mentor en met de nieuwe klasgenoten. We wensen alle groep-8 leerlingen nog een fijne afronding van hun basisschoolperiode en verwelkomen ze daarna graag op het Fioretti College.

Bekijk al het nieuws