Uitreiking Nederlandse Onderwijsprijs

Uitreiking Nederlandse Onderwijsprijs

Geplaatst op: donderdag 28 maart 2019

Op woensdag 27 maart heeft Alida Oppers van het Ministerie van OCW de tweejaarlijkse Nationale Onderwijsprijs uitgereikt in de Stadsgehoorzaal te Leiden. Ook het Fioretti College was daarbij. In het basisonderwijs ging de eerste prijs naar de bijzondere vorm van onderwijs op Nieuweschool in het Limburgse Panningen. In het voortgezet onderwijs was het PENTA College uit Hoogvliet (Rotterdam), de winnaar. De prijswinnaars hebben de Bronzen Olifant en een geldbedrag ontvangen.

Onze school dong mee naar de eerste plaats met het project Transparant. Daarmee hadden we in november de Brabantse voorrondes gewonnen. Leerlingen schilderen buiten de school in duo's en werken tegelijkertijd aan hun communicatieve en sociale vaardigheden. Dat gebeurt onder de bezielende leiding van beeldend kunstenaars Geert van de Vorstenbosch en Jolanda van Doorn. De jury was buitengewoon enthousiast over dit project en kende onze school de eerste prijs toe tijdens de voorrondes.

Op 27 maart in Leiden tijdens de nationale finale was de concurrentie groot. We hebben veel goede projecten voorbij zien komen. Helaas behaalden we landelijk de eerste plaats niet, maar zijn trots op onze nominatie. Na afloop hoorden we van de organisatie dat de jury erg enthousiast was over ons project.

Een zestal leerlingen, die aan Transparant deelgenomen hebben, zijn mee geweest naar Leiden. Uiteraard waren ook Geert van de Vorstenbosch en Jolanda van Doorn aanwezig, alsmede een aantal directieleden en medewerkers van de school. Het was een inspirerende dag.

  • Klik hier om het interview met Geert van de Vorstenbosch en twee leerlingen te beluisteren. Zij waren op dinsdagavond 26 maart te gast bij het radio 1 programma Langs de lijn en omstreken.
  • Klik hier om het promotiefilmpje te bekijken, dat voor de landelijke presentatie is gemaakt.
  • Klik binnenkort hier voor een foto-impressie van de uitreiking van de Nationale Onderwijsprijs.
  • Klik hier om de winnende projecten te bekijken op de website van de Nationale Onderwijsprijs.
Bekijk al het nieuws