Theorie en praktijk komen samen tijdens lascursus

Theorie en praktijk komen samen tijdens lascursus

Geplaatst op: vrijdag 18 september 2020

Dit schooljaar is Spierings Mobile Cranes gestart met het aanbieden van een lascursus aan leerlingen van het praktijkonderwijs. Acht leerlingen van vier verschillende scholen voor praktijkonderwijs zijn gestart met deze lascursus, waaronder vier Fioretti-leerlingen uit klas 5 en 6. Onder begeleiding van twee instructeurs krijgen deze leerlingen de theorie en de praktijk om uiteindelijk het NIL-1 diploma te kunnen halen.

Deze cursus is onderdeel van een pakket aan branchegerichte cursussen, die georganiseerd worden door de scholen van het Netwerk Praktijk Onderwijs. Vanuit Veghel, Oss, Schijndel en Den Bosch komen deze leerlingen naar Oss om daar de kneepjes van het lasvak te leren. Doordat de cursus binnen Spierings wordt aangeboden kan de theorie direct aan de praktijk gekoppeld worden. De context maakt het een leerrijke omgeving.

Op de eerste lesdag waren ook de ouders uitgenodigd om kennis te maken met Spierings. Een mooi voorbeeld van de samenwerking tussen het bedrijfsleven en het onderwijs waarbij alle partijen profiteren.

Bekijk al het nieuws