Startschot Beroepenfeest Meierijstad On Stage

Startschot Beroepenfeest Meierijstad On Stage

Geplaatst op: vrijdag 19 april 2019

Het Fioretti College in Veghel en het Elde College in Schijndel/Sint-Michielsgestel gaan volgend schooljaar deelnemen aan het project VMBO On Stage. Dit project wordt ook in twintig andere regio’s in ons land gerealiseerd, in sommige regio's al tien jaar. Het is een zeer succesvol project met een hoge opbrengst voor alle betrokkenen: leerlingen, werkgevers, beroepsbeoefenaars en school. Het startschot voor het Beroepenfeest is dinsdag 16 april gegeven voor een volle aula met docenten.

VMBO On Stage is een Beroepenfeest, gericht op Loopbaan Oriëntatie en Begeleiding (LOB). Het project bestaat uit diverse voorbereidende activiteiten, het Beroepenfeest zelf, bedrijfsbezoeken en reflectie. Het is daarmee een examenwaardig LOB-project!

Speerpunten
VMBO On Stage is een positief beroepspodium voor leerlingen met drie speerpunten:

  • VMBO-leerlingen in het zonnetje zetten;
  • Toegang en opbouw van een persoonlijk, lokaal ondernemersnetwerk voor onze leerlingen;
  • Hulp bij beroepskeuze van onze leerlingen.

Meierijstad On Stage
Het Beroepenfeest in onze regio gaat Meierijstad On Stage heten. Ongeveer 1.000 leerlingen en 250 beroepsbeoefenaars zullen met elkaar in contact worden gebracht. De leerlingen zullen later verschillende bedrijven bezoeken, waarmee ze een ‘match’ hebben. Eén en ander zal volgend schooljaar plaatsvinden in de maand maart. Zie voor meer informatie: www.onderwijsonstage.nl.

Bekijk al het nieuws