Startpagina online PrO voorlichting

Startpagina online PrO voorlichting

Geplaatst op: vrijdag 13 november 2020

Welkom bij de online voorlichting over de afdeling praktijkonderwijs (PrO) op het Fioretti College. We hadden u natuurlijk graag persoonlijk ontmoet op onze kleurrijke school, maar dat is in deze tijd niet verstandig. We hebben een aantal zaken voor u klaarstaan, waardoor u toch een goed beeld krijgt van het onderwijs, de ondersteuning en kansen die wij bieden.

Voordat u verder leest...

Onderstaande informatie gaat over de afdeling praktijkonderwijs (PrO). Klik hier voor de informatie over de afdeling vmbo (basis-kader-mavo).

Voorlichtingsfilm

Als we u live hadden kunnen ontvangen op school, hadden onze medewerkers een enthousiaste presentatie verzorgd over het onderwijs en de ondersteuning op de afdeling praktijkonderwijs (PrO) van onze school.

We hebben dat nu gevangen in een korte film. We beginnen met uitleg over praktijkonderwijs en de basis-PrO-klas. Dan volgt er een inhoudelijke documentaire over hoe het onderwijs op de afdeling PrO georganiseerd wordt, welke begeleiding we bieden en hoe we uw zoon of dochter toeleiden naar arbeid of een vervolgstudie op het mbo. Diverse medewerkers, docenten, mentoren, ouders en leerlingen komen aan het woord. Tot slot vertellen we u met wie u contact op kunt nemen voor meer informatie.

Klik hier om de voorlichtingsfilm over de afdeling praktijkonderwijs te bekijken

PowerPoint-presentatie

De PowerPoint die we normaliter getoond zouden hebben, is alsnog het bekijken waard. Veel informatie is al verwerkt in de voorlichtingsfilm, maar de gegevens in de PowerPoint-presentatie zijn hier en daar net wat specifieker. De presentatie bevat ook een flink aantal leuke foto's.

Klik hier om de PowerPoint-presentatie te downloaden en te bekijken

Brugklasfolder

Elk jaar stellen we een illustratieve folder samen voor ouders/verzorgers van groep 8 leerlingen. Alle relevante informatie staat in deze folder op een rijtje. We vertellen hoe we het onderwijs op onze school praktisch en persoonlijk georganiseerd hebben. We geven aan hoe belangrijk we het contact met u als ouders/verzorgers vinden. U kunt lezen welke uitsroomprofielen we aanbieden. Dat zijn 6 vmbo-profielen en 2 mavo-profielen. Dat is het breedste aanbod van alle vmbo-scholen in deze regio. We vertellen nog eens duidelijk wat de verschillen zijn tussen de verschillende leerwegen en niveaus op onze school. Ook de combi-klassen komen aan bod. Verder wordt het aanmeldtraject beschreven en komen er een achttal leerlingen aan het woord, die samen een mooi sfeerbeeld geven van onze kleurrijke school.

Klik hier om de brugklasfolder te downloaden

Via de basisscholen wordt de brugklasfolder ook fysiek verspreid, zodat u een mooi en duidelijk naslagwerkje in handen hebt.

Mailen of bellen

Algemene vragen kunnen te allen tijde gemaild worden naar info@fioretticollege.nl. Wij zorgen er dan voor dat uw vraag bij de juiste medewerker terecht komt en beantwoord wordt.

Voor vragen die specifiek over begeleiding, ondersteuning, aanmelding en toelating gaan, kunt u het best direct contact opnemen met de ondersteuningscoördinator praktijkonderwijs, mevrouw Hilde van Eerd (0413-340575 of hilde.vaneerd@voveghel.nl).

Tot slot

We menen dat we met alle hierboven genoemde mogelijkheden toch een praktische en persoonlijke manier hebben gevonden om u van goede informatie te voorzien. Wij wensen u veel succes met het kiezen van de school die het best bij uw kind past en hopen uiteraard dat we elkaar, in betere tijden, ook daadwerkelijk écht kunnen ontmoeten.

Bekijk al het nieuws