Start hier de online vmbo voorlichting

Start hier de online vmbo voorlichting

Geplaatst op: vrijdag 26 november 2021

Welkom bij de online voorlichting over de afdeling vmbo op het Fioretti College. We hadden u natuurlijk graag persoonlijk ontmoet op onze kleurrijke school, maar dat is in deze tijd niet verstandig. We hebben een aantal zaken voor u klaarstaan, waardoor u toch een goed beeld krijgt van het onderwijs, de ondersteuning en kansen die wij bieden.

Voordat u verder leest...

Onderstaande informatie gaat over de afdeling vmbo (basis, kader, mavo en combiklas mavo-kader). Klik hier voor de informatie over de afdeling praktijkonderwijs (PrO en comiklas basis-PrO).

Voorlichtingsfilm

Als we u live hadden kunnen ontvangen op school, hadden onze mentoren een enthousiaste presentatie verzorgd over het onderwijs en de ondersteuning op de afdeling vmbo van onze school.

We hadden u wat meer verteld over het schoolplan 2020-2024, onze missie, onze slogan 'praktisch en persoonlijk naar jouw toekomst', de inzet van laptops en ict op onze school, de onsteuningsstructuur, de niveaus en leerwegen, de combiklassen en de koersklas, de uitstroomprofielen, het aanmeldingstraject, de Doedagen en de Open Dag en de persoonlijke aanmelding van uw kind.

Nu hebben we dat gevangen in een film van ruim een kwartier, waarin diverse medewerkers van de school aan het woord komen. Ook krijgt u een aardig inkijkje in de school. We volgen een twaalftal brugklasleerlingen in allerlei theoretische en praktische lessituaties. We wensen u veel kijkplezier.

Klik hier om de voorlichtingsfilm te bekijken

Sam Scheepmaker (brugklasleerling)
Op het Fioretti College is veel ruimte voor creativiteit. Je krijgt hier niet alleen leervakken, maar ook veel doevakken. Dan ben je lekker praktisch bezig. Ik vind alles hier heel duidelijk en overzichtelijk, en je krijgt goede uitleg. Het is fijn dat je niet elke dag op hetzelfde moment uit bent. Je kunt op het Fioretti lekker jezelf zijn en je maakt snel vrienden.

PowerPoint-presentatie

De PowerPoint die we normaliter getoond zouden hebben, is alsnog het bekijken waard. Veel informatie is al verwerkt in de voorlichtingsfilm, maar de gegevens in de PowerPoint-presentatie zijn hier en daar net wat specifieker. De presentatie bevat ook een leuke foto's.

Klik hier om de PowerPoint-presentatie te downloaden en te bekijken

Brugklasfolder

Tot nu toe drukten we elk jaar een informatieve folder voor ouders/verzorgers van groep 8 leerlingen. Maar in het kader van duurzaamheid en het tegengaan van verspilling bieden we dezelfde informatie dit jaar digitaal aan.

Hieronder hebben we een link geplaatst naar de pagina 'Waarom Fioretti?' op onze website. Die pagina is de moeite waard om te lezen! We vertellen daar hoe we het onderwijs op onze school praktisch en persoonlijk georganiseerd hebben. We geven aan hoe belangrijk we het contact met u als ouders/verzorgers vinden. U kunt lezen welke uitsroomprofielen we aanbieden. Dat zijn 6 vmbo-profielen en 2 mavo-profielen/vakken. Dat is het breedste aanbod van alle vmbo-scholen in deze regio. We vertellen nog eens duidelijk wat de verschillen zijn tussen de verschillende leerwegen en niveaus op onze school. Ook de combi-klassen komen aan bod. Verder wordt het aanmeldtraject beschreven.

Klik hier om de pagina 'Waarom Fioretti?' te lezen

Ise Rijkers (brugklasleerling)
Ik vind het Fioretti College een warme school. Iedereen is aardig en het gebouw is heel kleurrijk. Overal hangen kunstwerken en dat zorgt ervoor dat je je meteen thuisvoelt. De leraren zijn leuk en niet te streng. Het is fijn dat je in Magister precies kunt zien wat je moet doen en waar je moet zijn. Alles is hier goed geregeld, van de ouderavonden tot en met het toezicht bij de fietsenstalling.

Chatten met medewerkers

Normaal gesproken is er tijdens de voorlichtingsavonden ook gelegenheid om vragen te stellen. Die mogelijkheid willen wij u nu ook bieden. Wanneer u de film, de PowerPoint-presentatie en de online informatie bekeken en gelezen heeft, kunt u met medewerkers van de school chatten. In de week van maandag 29 november t/m vrijdag 3 december staat er tussen 8.30 en 16.30 uur rechtsonder op onze website een chatbutton. Neem gerust contact met ons op en stel uw vraag!

Mailen of bellen

Algemene vragen kunnen te allen tijde gemaild worden naar info@fioretticollege.nl. Wij zorgen er dan voor dat uw vraag bij de juiste medewerker terecht komt en beantwoord wordt.

Voor vragen die specifiek over begeleiding en ondersteuning gaan kunt u het best rechtstreeks contact opnemen met de ondersteuningscoördinator voor de onderbouw, mevrouw Miranda van Driel (0413-340575 of miranda.vandriel@voveghel.nl).

Voor vragen die gaan over aanmelding, toelating en de gang van zaken in leerjaar 1 (mavo/vmbo) kunt u het best rechtstreeks contact opnemen met de teamleider van leerjaar 1, de heer Nikky van Eijk (0413-340575 of nikky.vaneijk@voveghel.nl).

Tot slot

We menen dat we met alle hierboven genoemde mogelijkheden toch een praktische en persoonlijke manier hebben gevonden om u van goede informatie te voorzien. Wij wensen u veel succes met het kiezen van de school die het best bij uw kind past en hopen uiteraard dat we elkaar, in betere tijden, ook daadwerkelijk écht kunnen ontmoeten.

Bekijk al het nieuws