Start hier de online PrO voorlichting

Start hier de online PrO voorlichting

Geplaatst op: vrijdag 26 november 2021

Welkom bij de online voorlichting over de afdeling PrO op het Fioretti College. We hadden u natuurlijk graag persoonlijk ontmoet op onze kleurrijke school, maar dat is in deze tijd niet verstandig. We hebben een aantal zaken voor u klaarstaan, waardoor u toch een goed beeld krijgt van het onderwijs, de ondersteuning en de kansen die wij bieden.

Voordat u verder leest...

Onderstaande informatie gaat over de afdeling PrO (en combiklas basis-PrO). Klik hier voor de informatie over de afdeling vmbo (basis, kader, mavo en combiklas mavo-kader).

Voorlichtingsfilm

Als we u live hadden kunnen ontvangen op school, hadden onze mentoren een enthousiaste presentatie verzorgd over het onderwijs en de ondersteuning op de afdeling praktijkonderwijs (PrO) van onze school.

We hebben dat nu gevangen in een korte film. We beginnen met uitleg over praktijkonderwijs en de basis-PrO-klas. Dan volgt er een inhoudelijke documentaire over hoe het onderwijs op de afdeling PrO georganiseerd wordt, welke begeleiding we bieden en hoe we uw zoon of dochter toeleiden naar arbeid of een vervolgstudie op het mbo. Diverse medewerkers, leraren, mentoren, ouders en leerlingen komen aan het woord. Tot slot vertellen we u met wie u contact op kunt nemen voor meer informatie.

Klik hier om de voorlichtingsfilm te bekijken

Een tweede film die het bekijken waard is, is de film over het Buitenschools Leren op de afdeling PrO.

Klik hier om deze film te bekijken

Sam Scheepmaker (brugklasleerling)
"Op het Fioretti College is veel ruimte voor creativiteit. Je krijgt hier niet alleen leervakken, maar ook veel doevakken. Dan ben je lekker praktisch bezig. Ik vind alles hier heel duidelijk en overzichtelijk, en je krijgt goede uitleg. Het is fijn dat je niet elke dag op hetzelfde moment uit bent. Je kunt op het Fioretti lekker jezelf zijn en je maakt snel vrienden."

PowerPoint-presentatie

De PowerPoint die we normaliter getoond zouden hebben, is alsnog het bekijken waard. Veel informatie is al verwerkt in de voorlichtingsfilm, maar de gegevens in de PowerPoint-presentatie zijn hier en daar net wat specifieker. De presentatie bevat ook leuke foto's.

Klik hier om de PowerPoint-presentatie te downloaden en te bekijken

Brugklasfolder

Tot nu toe drukten we elk jaar een informatieve folder voor ouders/verzorgers van groep 8 leerlingen. Maar in het kader van duurzaamheid en het tegengaan van verspilling bieden we dezelfde informatie dit jaar digitaal aan.

Hieronder hebben we een link geplaatst naar de pagina 'Waarom Fioretti?' op onze website. Die pagina is de moeite waard is om te lezen! We vertellen daar hoe we het onderwijs op onze school praktisch en persoonlijk georganiseerd hebben. We geven aan hoe belangrijk we het contact met u als ouders/verzorgers vinden. We vertellen nog eens duidelijk wat de verschillen zijn tussen de verschillende leerwegen en niveaus op onze school. Ook wordt het aanmeldtraject beschreven. Onderaan de pagina vindt u de informatie over PrO en de combiklas basis-PrO.

Klik hier om de pagina 'Waarom Fioretti?' te lezen

Ise Rijkers (brugklasleerling)
"Ik vind het Fioretti College een warme school. Iedereen is aardig en het gebouw is heel kleurrijk. Overal hangen kunstwerken en dat zorgt ervoor dat je je meteen thuisvoelt. De leraren zijn leuk en niet te streng. Het is fijn dat je in Magister precies kunt zien wat je moet doen en waar je moet zijn. Alles is hier goed geregeld, van de ouderavonden tot en met het toezicht bij de fietsenstalling."

Chatten met medewerkers

Normaal gesproken is er tijdens de voorlichtingsavonden ook gelegenheid om vragen te stellen. Die mogelijkheid willen wij u nu ook bieden. Wanneer u de film, de PowerPoint-presentatie en de online informatie bekeken en gelezen heeft, kunt u met medewerkers van de school chatten. In de week van maandag 29 november t/m vrijdag 3 december staat er tussen 8.30 en 16.30 uur rechtsonder op onze website een chatbutton. Neem gerust contact met ons op en stel uw vraag!

Mailen of bellen

Algemene vragen kunnen te allen tijde gemaild worden naar info@fioretticollege.nl. Wij zorgen er dan voor dat uw vraag bij de juiste medewerker terecht komt en beantwoord wordt.

Voor vragen die specifiek over begeleiding, ondersteuning, aanmelding en toelating gaan, kunt u het best rechtstreeks contact opnemen met de ondersteuningscoördinator en teamleider praktijkonderwijs, mevrouw Hilde van Eerd (0413-340575 of hilde.vaneerd@voveghel.nl).

Tot slot

We menen dat we met alle hierboven genoemde mogelijkheden toch een praktische en persoonlijke manier hebben gevonden om u van goede informatie te voorzien. Wij wensen u veel succes met het kiezen van de school die het best bij uw kind past en hopen uiteraard dat we elkaar, in betere tijden, ook daadwerkelijk écht kunnen ontmoeten.

Bekijk al het nieuws