Staande ovatie tijdens beroepenfeest On Stage

Staande ovatie tijdens beroepenfeest On Stage

Geplaatst op: donderdag 05 maart 2020

Maar liefst 750 vmbo-leerlingen van het Fioretti College in Veghel en het Elde College in Schijndel namen op woensdagmiddag 4 maart deel aan het beroepenfeest Meierijstad On Stage. Nadat ze op school goed voorbereid waren, konden ze op de Noordkade in Veghel mensen ontmoeten die werkzaam zijn in de meest uiteenlopende beroepsgroepen.

Het doel voor de leerlingen was om in gesprek te gaan met de beroepsbeoefenaars over wat hun vak nu precies inhoudt. Alle leerlingen moesten twee matches maken en gaan op dinsdag 17 maart op bedrijfsbezoek.

De binnenkomst bij het beroepenfeest was overweldigend. Alle jongeren liepen over de rode loper richting het podium en kregen een staande ovatie van honderden beroepsbeoefenaars. Bekijk hier het videoverslag van Omroep Meierij.

Er waren drie sessies georganiseerd voor telkens 250 leerlingen. Gedurende een uur konden zij aan de staantafels in gesprek gaan en potentiële werkgevers het hemd van het lijf vragen. Meierijstad On Stage is een belangrijke LOB-activiteit op de beide vmbo-scholen. LOB staat voor Loopbaan Oriëntatie en Begeleiding.

Bekijk al het nieuws