Schilder- en decoreerles ROC-studenten

Schilder- en decoreerles ROC-studenten

Geplaatst op: maandag 18 maart 2019

Op donderdag 14 maart waren 85 studenten van ROC de Leijgraaf te gast bij onze afdeling Bouwen, Wonen & Interieur (bwi). Ze namen actief deel aan de workshop ‘Schilderen, afplakken en decoreren van muren’. Een mooi voorbeeld van samenwerking tussen vmbo en mbo. Ieder jaar gaat een grote groep studenten van ROC de Leijgraaf naar Bosnië om daar een school - en dit jaar ook een ziekenhuis - op te knappen. Ze schilderen daar de muren, kozijnen en deuren, en maken mooie wanddecoraties.

Omdat veel studenten nog nooit een kwast of roller hebben vastgehouden, zocht Daphne Beurskens (Team Maatschappelijke Zorg van ROC de Leijgraaf) contact met haar overburen, het Fioretti College. Samen met het bwi-team van onze school werden er afspraken gemaakt over het organiseren van de workshops. De grote groep studenten werd gesplitst in drie groepen en die gingen op 14 maart aan de slag.

Iedere groep volgde een workshop van een uur. De studenten kregen uitleg over het hanteren van de kwast en roller, het afplakken, het inschilderen en het maken van wanddecoraties. Maar natuurlijk moesten ze ook zelf aan de slag. Na tekst en uitleg gingen de stofjassen en handschoenen aan. De studenten waren zeer enthousiast en er werd hard en serieus gewerkt. Dat gaat helemaal goed komen in Bosnië. Namens de afdeling bwi zeggen we: Schilder ze!

Bekijk al het nieuws