Robot gewonnen met leukste zwerfafval-selfie

Robot gewonnen met leukste zwerfafval-selfie

Geplaatst op: dinsdag 15 januari 2019

Zes leerlingen hebben voor onze school een echte Meccanoid Robot gewonnen. Dat zijn Fenne, Luna, Mara, Mel, Suus en Liv uit klas k1c . Ze stuurden de leukste selfie in, tijdens het project over zwerfafval in de tweede Fio-week. Totaal deden er veertien brugklassen mee aan de actie. Wethouder Harry van Rooijen, met in zijn portefeuille o.a. infrastructuur en duurzaamheid, was te gast op school om de prijs uit te reiken. De robot is een welkome aanvulling voor de ict- en technieklessen.

Prijsuitreiking
Wethouder van Rooijen vertelde tijdens de uitreiking over het belang van duurzaamheid voor de gemeente en het belang van het schoonhouden van de openbare ruimte. Op zijn vraag wat de leerlingen van het project vonden, werd geantwoord: "Het was superleuk, vooral het opruimen buiten." Mara: "Ik wist niet dat we zoveel zwerfafval zouden vinden: plastic in de bosjes, een deel van een Sinterklaassurprise en zelfs een parfumflesje." Ook vonden de leerlingen het maar raar dat er zoveel lag. Op de vraag of ze zelf ook wel eens iets op straat gooiden, gaven ze stellig aan dat ze zelf eigenlijk nooit zwerfafval veroorzaken. "Het is gevaarlijk voor de dieren en slecht voor de plastic soep", aldus Fenna.

Zwerfafvalproject
Gemeente Meierijstad heeft duurzaamheid hoog in het vaandel staan en wil op allerlei manieren bijdragen aan een duurzame samenleving en een beter milieu. Daarom heeft de gemeente een ‘Plan van Aanpak Zwerfafval’ laten opstellen. De gastlessen zwerfafval zijn hier een onderdeel van. Ze werden gratis aangeboden door gemeente Meierijstad en volledig verzorgd door een afvaldeskundige. Tot op heden hebben er ruim 500 kinderen in de leeftijd van 8 t/m 13 aan meegedaan. Die zijn afkomstig van zes basisscholen (De Uilenbrink, Edith Stein, De Bunders, 't Heibosch, De Heijcant en Hub Veghel) en twee middelbare scholen (Elde College en Fioretti College). Scholen kunnen zich aanmelden via: www.meierijstad.nl/inschrijven-gastles-zwerfafval.

Bekijk al het nieuws